جمع بندی حکومت اسلامی، مردم غیر اسلامی

تب‌های اولیه

3 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
حکومت اسلامی، مردم غیر اسلامی

[="Black"]بسم رب الحیدر

باسلام و عرض ادب و احترام
اخیرا حرفهایی میان مردم عموم جامعه زیاد شنیده میشه که دلیل یا توجیهی بر بی دینی و یا خطاهای خودشون هست از جمله :
وقتی حکومت، اسلامی نیست دلیلی نداره ما اسلامی عمل کنیم
وقتی بعضی از سردمداران و افراد با نفوذ و دارای اعتبار در حکومت اسلامی توجهی به اسلام و احکام اسلامی ندارن چرا ما توجه داشته باشیم
وقتی چنین کسانی که شخصیت متدین و مرتبط با اسلام و حکومت اسلامی دارن به کارهای غیراخلاقی و فساد دست میزنن اصلا شاید دین و اسلامی وجود نداشته باشه
این همه دزدی و فساد داره تو مملکت انجام میشه حالا یه کوتاهی یا خطای کوچیک از ما مشکلی نداره
با حکومت مخالفم و اگه به دین عمل کنم احساس میکنم به حکومت کمکی کردم و به راه اونا قدم گذاشتم
و در کل رابطه ی نادرستی ایجاد میکنن میان حکومت و دین
سوالم اینجاست که
ریشه اینگونه تفکرات این افراد از کجا نشأت میگیره؟
و چه جوابهایی میشه به این افراد داد؟
باتشکر

یاعلی مدد

اللهم عجل لولیک الفرج[/]

با نام و یاد دوست




کارشناس بحث: استاد صدیق

پرسش:
اخیرا حرفهایی میان مردم عموم جامعه زیاد شنیده می شود که دلیل یا توجیهی بر بی دینی و یا خطاهای خودشان هست از جمله: وقتی حکومت، اسلامی نیست دلیلی ندارد ما اسلامی عمل کنیم؛ وقتی بعضی از سردمداران و افراد با نفوذ و دارای اعتبار در حکومت اسلامی توجهی به اسلام و احکام اسلامی ندارند چرا ما توجه داشته باشیم؛ وقتی چنین کسانی که شخصیت متدین و مرتبط با اسلام و حکومت اسلامی به کارهای غیراخلاقی و فساد دست می زنند اصلا شاید دین و اسلامی وجود نداشته باشد.
این همه دزدی و فساد در مملکت انجام می شود خطای یا کوتاهی کوچکی از ما مشکلی ندارد؛ با حکومت مخالفم و اگر به دین عمل کنم احساس می کنم به حکومت کمکی کردم و در راه آنان قدم گذاشتم.
ریشه این گونه تفکرات این افراد از کجا نشأت می گیرد؟ و چه جواب هایی میشود به این افراد داد.؟

پاسخ:
عواملی که نام بردید در زمره علل اجتماعی نامطلوبی است که در برخی از جوامع به وجود آمده است. عواملی که متصدیان امور دینی نقش موثری در پیدایش و گسترش آن دارند. شاخص ترین موردی که باعث این وضعیت شد، اوضاع قرون وسطای اروپا بود.

برای حل این معضل، از یک سو لازم است که حکومت ها و متصدیان دینی متوجه موقعیت خطیر خود باشند و بدانند که لغزش های آنان تا چه میزان می تواند موجب گمراهی و بدبختی جامعه شود.
از سوی دیگر، وظیفه مبلغین و مردم این است که برای مردم و کسانی که قدرت تحلیل بالایی ندارند توضیح دهند و آنان را توجیه کنند که بین درستی دین و نادرستی رفتار دین داران تفاوت زیادی وجود دارد.(1)

یک دین به صورت درست و دقیق از طریق مبانی آن شناخته می شود و شناخت یک دین از طریق دین داران و متصدیان آن، اشتباهی است بزرگ.
وظیفه مبلغان دینی آن است که به مردم موارد بسیار زیادی از دنیا پرستی برخی دین داران بزرگ در طول تاریخ اسلام و تاریخ ادیان را گوشزد کنند.
به آنان گفته شود که چه بسا کسانی مانند طلحه و زبیر با آن پیشینه و سابقه درخشان گرفتار دنیا و قدرت و مقام دنیا شدند و شمشیر بر روی کسی کشیدند که حقانیت او را به خوبی می دانستند.

این وضعیت برای گروهی از مسلمانان حضرت، آن چنان فضا را قدری تیره و تار کرد که به تردید در حق بودن طرفین نزاع افتادند. در یک سوی میدان نبرد، کسانی چون طلحه و زبیر را می دیدند و در سوی دیگر، شخصیتی مانند علی بن ابیطالب (علیه السلام) را. حضرت در این هنگام پاسخی خوب و ملاک و معیاری خوب به آنان داد که:«ان دین الله لا یعرف بالرجال، بل بآیة الحق؛ فاعرف الحق تعرف اهله.»؛دین خدا با مردان شناخته نمی شود بلکه با آیات و نشانه هایش است که شناخت می شود. اگر حق را بشناسی می توانی اهل حق و حق مداران نیز را بشناسی.(2)

بنا بر این، بهترین کاری که می توان کرد این است که این قبیل بهانه جویی ها درست نیست و به هیچ وجه عذر موجهی برای بی دینی و خلاف کاری آنان نیست.
همان طور که حتی اگر تمام افراد در حال عبور از یک اتوبان از سرعت مجاز تخطی کرده باشند، باز هم پلیس می تواند تمام آن ها را جریمه کند و به این بهانه که همه این اشتباه را می کردند و من خیال کردم این کار اشتباه نیست گوش نمی کند.

ـــــــــــــــــــــــ
1. آموزش عقائد، مصباح یزدی، درس12 (تهران، چاپ و نشر بین الملل، 1377، چاپ دوم).
2. بحار الانوار، محمد باقر مجلسی، ج40، ص126 (بیروت، دار احیاء التراث العربی، 1403، چاپ دوم).

موضوع قفل شده است