حکومت دینی

کارآمدی حکومت دینی

با سلام
می خواستم سوال کنم اگر حکومت دینی کفایت لازم را برای رهبری مردم دارد دلیل این همه فساد فرهنگی و اقتصادی و ... با وجود حکومت دینی چیست؟

پاسخگویی هوشمندانه و روشمند به شبهات

انجمن: 

سلام خدمت کارشناسان عزیز و اعضای محترم.

چند روش و تکنیک برای مقابله و مبارزه با ضد انقلاب و جریانهای وابسته در فضای مجازی و فضا های آلوده شده میخواستم.
خیلی وقتا توی جامعه خودمون با شوخی یا جدی یا طعنه حرفهای ضد انقلاب زده میشه .چطور و چه عکس العملی باید نشون داد.؟خصوصا ما نسل های جدید که اطلاعات زیادی هم نداریم و نحوه استفاده از اطلاعات پراکنده و کم رنگ شده ذهنمون رو هم نمیدونیم .فقط یک ارتکاز کلی از مثبت بودن انقلاب و نظام داریم با این حال بارها و بارها با مسائل و ادعاهای مختلف و جدید روبرو میشویم و باید جوابگو باشیم.بعنوان یه مثال جزیی یکی تو اوضاع گرونی میگه «دیگه دستشون رو شد!»: خب اینجا چطور بیایم مقصود گوینده رو بفهمیم چجوری جواب بدیم لطفا تجربیاتتون رو بنویسید از نظر علمی و روانشناختی.

حکومت اسلامی و رفتارهای غیر اسلامی

[="DarkSlateBlue"]سلام. اگر این حکومت اسلامیه لطفا فقط ده تا ارگان که دارن توش واقعا اسلامی کار میکنن و مردم از اونها شاکی نیستن رو بگید. ممنون.

(سوال مال شخص خودم نیست. مال دوستمه)[/]

آیت الله مدرس: سلطنت یا جمهوری

سلام و عرض ادب

نظر ایشان با توجه به این که در حال حاضر ایشان را موافق جمهوری می دانند ، قابل تامل است !!!!

من با جمهوریت در ایران مخالفم !

ولی با سلطنت هر آدم لایقی در این مملکت موافقت می کنم !

زیرا علاوه بر اینکه اصولا جمهوریت با طریقه جعفری مناسب نیست !

ملت نیز هر روز گرفتار دسته بندی برای انتخابات رئیس جمهور نمی شوند !!!!

(تحولات سیاسی ایران در قرن معاصر )

نگاهی به بحث جالب آخوند خراسانی و میرزای نائینی درباره ولایت فقیه

به نام خدا

نگاهی به بحث جالب اخوند خراسانی و میرزا نائینی درباره ولایت فقیه

مرحوم شیخ آقا بزرگ تهرانی چنین نقل کرده است: در گرماگرم کشمکش­های طرفداران و مخالفان مشروطه در نجف، که به صورت مبارزه میان پیروان کاظمین (محمدکاظم خراسانی و سید محمد کاظم یزدی) درآمده بود، مرحوم میرزای نایینی که سابقاً شاگرد و منشی میرزای بزرگ شیرازی، و در گیرودار مشروطه عضو ارشد مجلس فتوای آخوند خراسانی بود، به مرحوم آخوند پیشنهاد کرد برای رفع اختلاف موجود میان وی و سیدمحمد کاظم یزدی، ایشان از تأیید حکومت مشروطه صرف نظر کنند و به جای آن، برپایی حکومت اسلامی را وجهه همت خود قرار دهند و اداره حکومت را نیز خود برعهده گیرند. مرحوم نائینی یادآور شد، چنانچه این پیشنهاد عملی شود، همه متدینینی که به لحاظ سیاسی در نقطه مقابل آخوند خراسانی هستند، به صف او خواهند پیوست. به این ترتیب، هم دعوای متدینان با یکدیگر خاتمه خواهد یافت و هم حکومت عدل اسلامی با ویژگی­هایی که می­شناسیم و آرزوی همه ماست، برپا خواهد شد. علمای شیعه نیز امکان خواهند یافت قوانین شریعت را که بسیاری از آنها بلا اجرا مانده است، به مرحله اجرا درآورند. مرحوم نایینی برای ترغیب مرحوم آخوند به قبول پیشنهاد خود، موضوع ولایت فقیه را پیش کشید و چون خود از معتقدان جدی نظریه ولایت فقیه بود، دلایل متعدد عقلی و نقلی و نصوصی را که در این مورد می­شناخت به تفصیل بیان کرد و چندان در این باب، داد سخن داد که شاید هیچ یک از شنوندگان گمان نمی­کرد ایرادی بر سخنان و پیشنهادهای او بتوان گرفت. مرحوم آخوند خراسانی، پس از آن که تمام گفته­های مرحوم نایینی را با دقت و حوصله گوش داد، در مقام پاسخ گویی برآمد و در جلسات متعدد، به تفصیل در حول و حوش حکومت دینی و حکومت طبقه روحانی گفت و گو کرد و از جمله اظهار داشت:
بیانات و استدلالهای شما، اگر هم به لحاظ نظری درست باشد، و فرضاً ما برای قبول نظریه شما، حتی نظریه شیخ الطائفه و شیخ اعظم (شیخ انصاری) [1] را رد کنیم و ایرادات ایشان و بسیاری از فقهای بزرگ را بر نظریه­ای که شما پذیرفته­اید ندیده بگیریم ـ و من دون ذلک خرط القتاد[2] ـ ولی با مشکلاتی که در مرحله عمل گریبان ما را می­گیرد چه کنیم؟
مگر نمی­دانید که قبول پیشنهاد شما و سپردن حکومت به دست علمای دین، تبعات نامطلوبی دارد که اگر راهی برای گریز از آن تبعات پیدا نکنیم، ضررهای عمل به این پیشنهاد، بسیار پیش از منافعش خواهد بود؟...

این داستان را اقای اکبر ثبوت نوه برادر شیخ آقابزرگ تهرانی و محقق دایرة‌المعارف بزرگ اسلامی و از فلاسفه است ادعا دارد از اقا بزرگ تهرانی شنیده و ادعا دارد اقا محمد رضا حکمیی که از اقا بزرگ تهرانی اجازه روایت دارد این کتاب را تایید و ایت الله کفافی نوه اخوند خراسانی به او گفته تمام آنچه که من از قول آخوند گفته‌ام، با آن اطلاعات خانوادگی که از طریق پدرش به او رسیده کاملا تطبیق می‌کند.

اگر اقای اکبر ثبوت این مطالب را راست گفته باشد می توان به یک سری از نظرات اخوند خراسانی ایراد گرفت و یک سری را تایید کرد

متن اصلی در سایت حجت الاسلام ابراهیم منهاج دشتی

توضیحات اکبر ثبوت و استدلالش بر صحت متن در مصاحبه با ایسنا

موفق و سلامت باشید.
در پناه حق

ایرادات حکومت های غیر اسلامی

بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام و عرض ادب .

گاهی وقت ها که با آشنایان بر سر ولایت فقیه بحث میشه به ما میگن مگه ایراد حکومت آمریکا چیه که ما باید مثلا حکومت اسلامی داشته باشیم ، و ما به خاطر عدم اطلاع از ایرادات حکومت های غیر اسلامی نمیتونیم جواب بدیم ، لطفا در این تایپک بگین ایراد یک حکومتی مثل حکومت آمریکا چیه که ما نباید مثل اونها بشیم و حتما باید حکومت اسلامی برقرار کنیم ، با تشکر .

سکولاریسم، آیا راه حلی وجود دارد؟

آیا راه حلی برای مقابله با این تفکر وجود دارد؟ چه تفکری میتواند در مقابل سکولاریسم حتی مقاومت کند؟

سوال این نیست که سکولاریسم خوب است یا بد هر چند از نظر بنده که یک مسلمان هستم کاملا مردود است اما همه ما مطلع هستیم که این تفکر در بین مردم به خصوص جوانان به شدت در حال گسترش هست و این مسئله تنها شامل کشوری با حکومت اسلامی یعنی ایران نمیشود. تقریبا اکثر کشورهای جهان حکومتی بر پایه ی سکولاریسم تشکیل دادند و البته سکولاریسم خواهی در بین مردم سایر کشورها هم به شدت در حال افزایش هست.

این مسئله باعث افراط گرایی افرادی که دیگر احساس میکنند شانسی ندارند میشود که به وضوع در موضوع داعش و مهاجرت جوانان از اروپا به امید دست یافتن به یک حکومت اسلامی شاهد بودیم. (کاری ندارم که چه کسی از داعش حمایت میکرد)

حتی در کشورهایی مثل ایران با اکثریت مطلق مسلمان و حتی با وجود حکومت اسلامی افراد به سمت سکولاریسم در حال جذب شدن هستند حتی در قشر باایمان و مذهبی هم این مسئله به شدت وجود داره.
نمیدانم آیا اگر در حکومتی اسلامی مانند ایران تبعیض ها و دروغ ها وجود نداشت آیا باز هم این اتفاق می افتاد یا خیر؟ آیا باز هم مردم جذب سکولاریسم میشدند یا خیر؟ هر چند که برخی افراد با قوانین اسلامی مانند حجاب، روزه، ارث، جدایی دین از سیاست و در کل قوانینی که برگرفته از احکام اسلام هستند مخالف هستند که از نظر بنده لازمه یک حکومت اسلامی است و بدون این گونه قوانین دیگر حکومت، اسلامی نخواهد بود.
باتوجه به این توضیحات آیا یک حکومت اسلامی بدون دروغ و تبعیض و با تمام احکام اسلام مانند حجاب ارث و... میتواند در مقابل سکولاریسم بایستد؟

آیا ایجاد حکومت دینی در زمانی که دسترسی به فرستاده ی مستقیم خداوند نداریم، صحیح است؟

سلام
من میخواستم از کارشناسان و همه ی دیگر دوستان عزیز با هر گرایش فکری دعوت کنم تا در این موضوع بحث کنند که آیا دایر کردن حکومت به اسم دین در زمانی که نه پیامبر و نه امام معصومی روی زمین نیست(دسترسی نداریم) تا بشود دین صحیح را بدون شک و با یقین از او اخد کرد(اصلا بشود یقین کرد که خدایی هست و دینی که دینداران ادعایش را میکنند واقعا وجود دارد) ، صحیح است یا غلط؟

این کار چه مزایا و چه معایبی خواهد داشت؟

پیشاپیش از مشارکت همه ی دوستان ممنون@};-@};-@};-

حکومت اسلامی، مردم غیر اسلامی

[="Black"]بسم رب الحیدر

باسلام و عرض ادب و احترام
اخیرا حرفهایی میان مردم عموم جامعه زیاد شنیده میشه که دلیل یا توجیهی بر بی دینی و یا خطاهای خودشون هست از جمله :
وقتی حکومت، اسلامی نیست دلیلی نداره ما اسلامی عمل کنیم
وقتی بعضی از سردمداران و افراد با نفوذ و دارای اعتبار در حکومت اسلامی توجهی به اسلام و احکام اسلامی ندارن چرا ما توجه داشته باشیم
وقتی چنین کسانی که شخصیت متدین و مرتبط با اسلام و حکومت اسلامی دارن به کارهای غیراخلاقی و فساد دست میزنن اصلا شاید دین و اسلامی وجود نداشته باشه
این همه دزدی و فساد داره تو مملکت انجام میشه حالا یه کوتاهی یا خطای کوچیک از ما مشکلی نداره
با حکومت مخالفم و اگه به دین عمل کنم احساس میکنم به حکومت کمکی کردم و به راه اونا قدم گذاشتم
و در کل رابطه ی نادرستی ایجاد میکنن میان حکومت و دین
سوالم اینجاست که
ریشه اینگونه تفکرات این افراد از کجا نشأت میگیره؟
و چه جوابهایی میشه به این افراد داد؟
باتشکر

یاعلی مدد

اللهم عجل لولیک الفرج[/]

آزادی در اسلام و حکومت اسلامی

حدود وثغور آزادی در اسلام و حکومت اسلامی چیست؟

چه کسانی (مسلمان، مومن، سنی، شیعه، کمونیست، مسیحی، یهودی، بی دین)
تا چه اندازه ای (موضوعات سطحی یا عمیق و بنیادی)
در چه موضوعاتی(داخل دینی و خارج دینی)
در چه مواقعی ( اوایل انقلاب ، زمان انتخابات و یا مواقع دیگر)

آزادند در مورد مسائل مورد نظر خود اظهار نظر نمایند. آیا قوانین و مقرراتی مشخصی در این خصوص وجود دارد و یا بر اساس شرایط زمانی تصمیم گیری می شود.