خلقت انسان
کمال جویی؛ مقصد انسان
ارسال شده توسط Amirreza.@@ در جمعه, ۱۳۹۹/۱۰/۱۲ - ۱۰:۳۸سلام کمال جویی ایا مطلوب هست یا خیر
کمال انسان چیست و مقصد اخر او کجاست و بلاخره در کجاوچگونه ارام میگرد
گویند انسان برای خدا خلق شده این یعنی چه
از پاسخ گویی شما ممنون میشوم
مقایسه نظریه خلقت در قرآن کریم و علم
ارسال شده توسط علی82 در یکشنبه, ۱۳۹۹/۰۴/۱۵ - ۱۲:۲۹آنچه می بینیم ساخته ذهن انسان است
ارسال شده توسط رسانه در یکشنبه, ۱۳۹۸/۰۹/۱۰ - ۲۳:۱۹انسان از چه چیز آفریده شده است؟
ارسال شده توسط بی نام و نشان در پنجشنبه, ۱۳۹۲/۰۶/۱۴ - ۲۳:۱۶سلام
در یکی از سایت های انگلیسی زبان به همچین سوالی برخوردم:
برخی از آیات قرآن کریم به خلق انسان از خون لخته شده اشاره میکنند. مانند:
سوره ی علق:
اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَقَ
بخوان به نام پروردگارت كه آفريد.
خَلَقَ الْإِنسَانَ مِنْ عَلَقٍ
آدمی را از [HL]لخته خونی[/HL] بيافريد.--------
سوره ی قیامت، آیه 38:
ثُمَّ كَانَ عَلَقَةً فَخَلَقَ فَسَوَّى
سپس [HL]خون بسته[/HL] بود، پس [خدايش] بيافريد و درست اندام كرد؟
برخی دیگر نیز خلقت آدمی از لجن بد بو بیان میکنند:
سوره ی حجر، آیه 26:
وَلَقَدْ خَلَقْنَا الإِنسَانَ مِن صَلْصَالٍ مِّنْ حَمَإٍ مَّسْنُونٍ
ما آدمی را ازگل خشک ، از [HL] لجن بويناک[/HL] آفريديم
خاک:
سوره آل عمران، آیه 59:
إِنَّ مَثَلَ عِيسَىٰ عِندَ اللَّهِ كَمَثَلِ آدَمَ ۖ خَلَقَهُ مِن تُرَابٍ ثُمَّ قَالَ لَهُ كُن فَيَكُونُ
مثل عيسی در نزد خدا ، چون مثل آدم است که او را از [HL]خاک [/HL]بيافريد و به او، گفت : موجود شو پس موجود شدسوره روم، آیه 20:
وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَكُم مِّن تُرَابٍ ثُمَّ إِذَا أَنتُم بَشَرٌ تَنتَشِرُونَ
و از نشانه های قدرت اوست که شما را از [HL]خاک [/HL]بيافريد تا انسان شديد و به هر سو پراکنده گشتيد
خاک و نطفه:
سوره فاطر، آیه 11
وَاللَّهُ خَلَقَكُم مِّن تُرَابٍ ثُمَّ مِن نُّطْفَةٍ ثُمَّ جَعَلَكُمْ أَزْوَاجًا ۚ وَمَا تَحْمِلُ مِنْ أُنثَىٰ وَلَا تَضَعُ إِلَّا بِعِلْمِهِ ۚ وَمَا يُعَمَّرُ مِن مُّعَمَّرٍ وَلَا يُنقَصُ مِنْ عُمُرِهِ إِلَّا فِي كِتَابٍ ۚ إِنَّ ذَٰلِكَ عَلَى اللَّهِ يَسِيرٌ
خدا شما را از [HL]خاک [/HL]و سپس از [HL] نطفه [/HL]بيافريد آنگاه جفتهای يکديگرتان قرار داد هيچ زنی آبستن نمی شود و نمی زايد مگر به علم او و عمر هيچ سالخورده ای به درازا نکشد و از عمر کسی کاسته نگردد ، جز آنکه همه در کتابی نوشته شده است و اين کارها بر خدا آسان است
زمین:
سوره ی هود، آیه 61:
وَإِلَىٰ ثَمُودَ أَخَاهُمْ صَالِحًا ۚ قَالَ يَا قَوْمِ اعْبُدُوا اللَّهَ مَا لَكُم مِّنْ إِلَٰهٍ غَيْرُهُ ۖ هُوَ أَنشَأَكُم مِّنَ الْأَرْضِ وَاسْتَعْمَرَكُمْ فِيهَا فَاسْتَغْفِرُوهُ ثُمَّ تُوبُوا إِلَيْهِ ۚ إِنَّ رَبِّي قَرِيبٌ مُّجِيبٌ
و بر قوم ثمود برادرشان صالح را فرستاديم گفت : ای قوم من ، خدای يکتا را بپرستيد شما را جز او خدايی نيست اوست که شما را از [HL]زمين[/HL] پديدآورده است و خواست که آبادانش داريد پس آمرزش خواهيد و به درگاهش توبه کنيد هر آينه پروردگار من نزديک است و دعاها را اجابت می کند
نطفه:
سوره نحل، آیه 4:
خَلَقَ الْإِنسَانَ مِن نُّطْفَةٍ فَإِذَا هُوَ خَصِيمٌ مُّبِينٌ
آدمی را از نطفه بيافريد و اکنون اوست که به آشکارا دشمنی می ورزدسوره قیامت، آیه 37:
أَلَمْ يَكُ نُطْفَةً مِّن مَّنِيٍّ يُمْنَىٰ
آيا او [HL]نطفه [/HL]ای از منی که در رحمی ريخته شده ، نبوده است؟
آب:
سوره انبیاء، آیه 30:
أَوَلَمْ يَرَ الَّذِينَ كَفَرُوا أَنَّ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ كَانَتَا رَتْقًا فَفَتَقْنَاهُمَا ۖ وَجَعَلْنَا مِنَ الْمَاءِ كُلَّ شَيْءٍ حَيٍّ ۖ أَفَلَا يُؤْمِنُونَ
آيا کافران نمی دانند که آسمانها و زمين بسته بودند ، ما آنها را گشوديم و هر چيز زنده ای را از [HL]آب [/HL]پديد آورديم ؟ چرا ايمان نمی آورند ؟
حال سوال اینجاست. ما انسان ها از لخته ی خون آفریده شده ایم؟ یا لجن بدبو؟ خاک؟نطفه؟ زمین یا آب؟ یا این که از همه ی این ها؟
آیا ما همزمان از آب و زمین آفریده شده ایم؟!
لطفا توضیح فرموده، روشن سازی نمایید.
متشکرم
من کدوم را باور کنم؛ برتری مردان یا زنان؟
ارسال شده توسط نازنين مريم در پنجشنبه, ۱۳۹۰/۰۲/۰۱ - ۱۴:۱۷سلام به همه دوستان :Gol:
تاپیکی زده شد با عنوان (کی برتره ؟ ونوسی ها یا مریخی ها ) البته فعلا گویا قفل شده :ok:
[="Indigo"]علت برتر بودن مرد بر زن بحث بود و جوابایی از سوی کارشناسان داده شد. [/]
[="Purple"]بیشترین چیزی که توجهو به خودش جلب میکرد و خانومارو ناراحت این حدیث بود :[/]
[="Indigo"]بمن خبر ده مردان را بر زنان چه برتريست؟
فرمود چون برترى آسمان بر زمين و آب بر زمين زنده است و بمردان زنان زندهاند. اگر مردها نبودند زنها خلق نميشدند براى گفته خداى عز و جل (نساء 34) مردها سرپرست زنها باشند براى آنكه خدا برخى را بر ديگرى برترى داده يهودى گفت اين براى چه؟ فرمود خدا آدم را از گل آفريد و از فزونى و مانده آن حواء خلق شد اول كس كه پيروى زن شد آدم بود و خدايش از بهشت بيرون كرد، برترى مردها بر زنها در دنيا روشن است نبينى كه چطور زنها حيض شوند و براى پليدى از عبادت باز مانند و مردها حيض ندارند.
مصادر روایت: الاختصاص شیخ مفید،الامالی شیخ صدوق و علل الشرائع.[/]
گویا از نظر کارشناسان سایت این حدیث معتبره البته از برخی کارشناسان بیرون از سایتم پرسیدم گفتن معتبره .
[="Indigo"]اول كس كه پيروى زن شد آدم بود و خدايش از بهشت بيرون كرد. [/](جالبه این جمله به نظر من برتر بودن مردو بر زن ثابت نمیکنه بلکه نشون میده که مردان خیلی زود فریب میخورن پس برتر نیستن و ....!!)
[="Indigo"]سوال : این سوال مطرحه چطور این حدیث معتبره در حالیکه در قرآن این مطلب بیان شده : [/]
[="DarkOrchid"]«شيطان آن دو را وسوسه كرد.» (اعراف /20) [/]
[="Purple"]«شيطان آن دو را به فريب راهنمايي كرد (فريب داد).» (اعراف /22)[/]
[="Purple"]و کارشناس محترم فرمودند : [/]
خدای متعال در قرآن می فرماید:فَوَسْوَسَ لَهُمَا الشَّيْطانُ لِيُبْدِيَ لَهُما ما وُورِيَ عَنْهُما مِنْ سَوْآتِهِم( اعراف،20) یعنی "شیطان به وسوسه كردن آنان مشغول شد، تا لباسهاى اطاعت و بندگى خدا را از تن آنان بيرون كند، و عورت آنها كه پنهان بود آشكار سازد". همچنین هنگامی که حرف از گمراه کردن شیطان به میان می آید کار شیطان را به هر دو نسبت می دهد فَدَلَّاهُما بِغُرُور . بنابر این آیات فهمیده می شود که حضرت آدم و حواء هر دو فریب شیطان را خوردند. اما در جای دیگر خدا می فرماید این حضرت آدم بود که فریب شیطان را خورد فَوَسْوَسَ إِلَيْهِ الشَّيْطانُ قالَ يا آدَمُ هَلْ أَدُلُّكَ عَلى شَجَرَةِ الْخُلْدِ وَ مُلْكٍ لا يَبْلی( سوره طه،120)
"[="Indigo"]شیطان شروع به وسوسه آدم كرد و گفت اى آدم! آيا درخت عمر جاويدان را به تو نشان بدهم كه هر كس از ميوه آن بخورد هميشه زنده خواهد بود، آيا راه رسيدن به حكومت و سلطنت هميشگى را مىخواهى بدانى"عاقبت آدم پروردگارش را عصيان كرد و از پاداش او محروم ماند "وَ عَصى آدَمُ رَبَّهُ فَغَوی"
بنابراین اینکه گفته شده [/][="DarkRed"]حوا حضرت آدم را فریب داده بر خلاف آموزه های قرآن [/]است. و این مطالب نادرست در کتاب مقدس و اسراییلات به چشم می خورد.
موفق باشید
[="Indigo"]خواهش میکنم از اساتید بزرگوار که بفرمایند چطور میشه حدیثی که در ابتدای تاپیک بیان کردم معتبر باشه در حالیکه[/] [="DarkRed"]ضد نص قران است [/]
خلقت انسان؛ نماد یا واقعیت
ارسال شده توسط یورال در دوشنبه, ۱۳۹۶/۰۸/۲۹ - ۱۳:۳۹درود
مدتها بود که در مورد اعجاز، سبک نوشتاری قران و دیگر خصوصیتهای قران فکر میکردم. نظریات مختلفی در باب توجیه اعجاز و ویژگی های قران وجود دارد، از تفاسیر کلاسیک گرفته تا تفاسیری همچون نظریات دکتر سروش.
غالب تفسیرهای کلاسیکی که ارایه شده است دست به دامن روایاتی میشود که نه مبنای دقیق رجالی دارد و نه عقلی و حتی در پاره ای از موارد مخالف یافته های جدید علمی.
پاسخ در چنین مواردی این است : علوم تجربی یقین قطعی نمیاورد و این احتمال وجود دارد که در اینده سخن ما مورد تایید قرار بگیرد، در ادامه مثالی رو ارایه میدیم که ضعف چنین شبه استدلالی رو نشان می دهد.
از طرف دیگر نظریات دکتر سروش هستند که انصافا علارغم توصیفات نسبتا قابل قبول که از حوادث عجیب و غریب قران ارایه می دهد، دچار ضعفی است که اساسا محکی برای اثبات نادرستی آن وجود ندارد، به طور مثال فرض کنید کسی به هر دلیلی(شهود، عقلی و ...) به این نتیجه رسید که کتاب ارباب حلقه ها از طرف خدا نازل شده و جناب تالکین هم پیامبر خدا هست، از این نظر، نظریه جناب سروش قادر به رد چنین ادعایی نیست و اتفاقا به طور کاملاً سازگاری وقایع آن رو توصیف می کند.
با در نظر گرفتن این مقدمه به مسأله اصلی برگردیم:
مساله خلقت انسان همیشه بحث بر انگیز بوده و تقابل جدی با یافته های علمی نظیر فرگشت بوده است، آیا خلقت انسان دفعتا بوده یا تکاملی؟
تفاسیر مربوطه برای حل این مشکل ابتدا نظریه فرگشت رو زیر سوال می برند و یافته های علمی رو زیر سوال میبرند که یقین آور نیستند و ممکن است در آینده مورد تردید واقع بشوند. و در این مورد اساسا ما همه ی انسان ها از حضرت آدم در هفت هزار سال شروع شده است.
(با توجه به اینکه می دانم صحبت در این مورد چقدر می تواند طولانی باشد، اگر ملاک کارشناس در رد مطالب ما این مورد باشد، توضیحات اضافی رو در پست های بعدی وارد می شود).
راه حل دوم این است که انسانها دو گونه هستند برخی از انسانها مانند سرخ پوستان و ... قبل از حضرت آدم بوده اند و دیگر انسانها با حضرت آدم نسلشان شروع می شود.
اولین دلیل رد چنین ادعایی این است که به چنین چیزی حتی به اندازه سر سوزنی در قران اشاره نشده است و بر پایه روایات ضعیفی قرار دارد.
دومین اشکال این است هیچ یافته ی علمی چنین انقطاعی رو نشون نمیده و علاوه بر اون ضرورت چنین کاری چیست؟ چرا خدا باید دست به چنین خلقتی بزند که انسانهای دیگری را دفعتا خلق کند در صورتی که انسانها در همان زمان در روی زمین وجود داشته اند؟ آیا انسانهای جدید باهوش تر بوده اند؟
مورد سوم هم که از روایات بر می آید این است که نسل انسان هفت نسل بوده که شش نسل آن منقرض شده و نسل کنونی آخرین نسل انسان ها است که از هفت هزار سال پیش با حضرت آدم شروع شده است. در این مورد هم نشانه هایی از این نسل ها وجود ندارد، علاوه بر اون هفت هزار سال زمان بسیار کمی است که چنین تغییرات ژنتیکی در گونه انسان به وجود بیاید(رنگ، بافت و شکل صورت انسانها )، مورد دوم اینکه تقریبا انسان در این پانصد سال جدید به چنین تکنولوژی های دست یافته که می تواند کهکشانها ، اقیانوس ها و ... رو کاوش کند، چطور شش نسل گذشته تا قبل از انقراض( اگر فرض هر کدام هفت هزار سال پایدار بودند) به هیچ تکنولوژی نرسیدند.
مطالب بالا خلاصه چیزی بود که تفاسیر کلاسیک ارایه می دهند که پر است از کاستی ها.
در ادامه نظر خودم رو در مورد خلقت انسان ارایه می کنم تا کارشناس بزرگوار آن را نقد کند.
در قران به داستان سجده فرشتگان و ابلیس به مراتب اشاره شده، اما آیا سجده فرشتگان واقعی هست یا استعاری؟ واضح است که سجده فرشتگان و ابلیس نمیتواند واقعی باشد و فقط تمثیلی است، چرا که فرشتگان مجرد هستند و سجده فرشته بر انسان فقط می تواند امر استعاری باشد، علاوه بر اون دستورات خدا شامل دستورات تکوینی و تشریعی است، از دستورات تکوینی کسی قادر به تخلف نیست، ولی ابلیس تخلف می کند، در نتیجه دستور تکوینی نیست، علاوه بر اون تشریعی هم نیست چرا که برای فرشتگان تشریع وجود ندارد. این هم دلیلی بر مثالی بودن این واقعه هست. در ادامه داستان با ملزم شدن آدم و هوا به نزدیک نشدن به درخت ممنوعه میشویم، اما این سوال پیش میاد که اساسا چرا خدا باید چنین دستوری رو فرمان بده، آن هم با یک منبع نزدیک شدن به یک درخت. تنها راه این است که کل ماجرا سجده فرشتگان و درخت ممنوعه و تنزیل انسان رو نماد بگیریم که در زیر فهم خودم رو از آیات زیر ارایه میدم:
در واقع انسان هیچ وقت به صورت دفعتا خلق نشده است و راه تکاملی خودش را همچون سایر موجودات طی کرده است، در این مسیر نهایتا در یک زمانی انسان شایسته خلافت خدا در روی زمین می شود و مقامش از فرشتگان و ابلیس بالاتر می رود و که تلویحا با سجده فرشتگان و ابلیس به صورت تمثیل بیان شده است، حضرت آدم در روی زمین به مقام پیامبری می رسد(بالاتر رفتن از مقام فرشتگان و سجده تمثیلی فرشتگان) و شرع از طریق او برای انسان ها جاری می شود(نزدیک نشدن به درخت ممنوعه در واقع همان باید و نباید های شرع است) که انجام آن باعث سقوط انسان و دوری او از خدا می شود(تنزیل انسان از بهشت به عنوان مقام برتر به زمین به عنوان مقام پست تر).
از این منظر حضرت آدم در روی زمین شروع پیامبری است نه اولین انسان در روی زمین.
از کارشناس محترم پیشاپیش تشکر می کنم که از تفسیر رو نقد می کنند.
بررسی آیات قرآن در مورد خلقت انسان
ارسال شده توسط بی ادعا در جمعه, ۱۳۹۵/۱۱/۰۱ - ۱۹:۵۸سلام
دو اشکال اساسی در مورد خلقت انسان از نگاه قرآن برای من مطرح می باشد که با خواندن تاپیکهای از قبل ایجاد شده نتوانستم به پاسخ
قانع کننده و واحد دست پیدا کنم. و اینجا مطرح می کنم.
1- ظاهر متفاوت آیات پیرامون خلقت انسان
در آیاتی آمده که آدم از گل آفریده شده.در آیات دیگر هم آمده که انسان از گل خشکیده همچون سفال آفریده شده. در اینجا معلوم نیست
نهایتا انسان از گل (طین) آفریده شده یا از گل خشک شده همچون سفال(صلصال کالفخار)
2-خلقت مستقل انسان از دیدگاه قرآن و نظریه علمی فرگشت انسان
آیات قرآن صریحا به خلقت مستقل انسان اشاره دارند.در حالیکه نظریه قابل قبول فرگشت انسان را محصول فرگشت از شامپانزه می داند.
شباهت اناتومی بدن انسان و شامپانزه غیر قابل انکار است.از این گذشته با بررسی dna انسان و dna شامپانزه معلوم شده که 95 درصد
شباهت بین آن دو و در تحقیقی دیگر بیش از 99 درصد شباهت وجود دارد!
بنابراین دیگر جای هیچ شک و تردیدی نمی ماند که انسان نمی تواند خلقت مستقل داشته باشد و باور به خلقت مستقل انسان با این
شباهت ها و تحقیقات غیر ممکن است. حال چه دلیلی وجود دارد که باز هم تحقیقات علمی مدون و ابطال ناپذیر را کنار گذاشت و بخاطر اینکه
در قرآن بر خلقت انسان تصریح شده بر خلقت مستقل انسان معتقد باشیم؟
ارتباط نفس و حقیقت وجودی انسان با جسم انسان
ارسال شده توسط امن در سهشنبه, ۱۳۹۵/۰۷/۱۳ - ۱۲:۱۵عرض سلام و ادب
با توجه به اینکه روح یا نفس انسان جسمانیة الحدوث و روحانیة البقامی باشد و روح انسان در حین تکامل جسم حاصل می شود.و همچنین علمایی مانند علامه طباطبایی توانسته اند این امر را با عالم ذر و یا خلقت پیشین ارواح تطبیق دهند.
آیاخلقت روح و حقیقت ما تابع خلقت جسم ماست؟منظورم اینه که مثلا اگر پدر بنده با زن دیگری ازدواج میکرد و مادر بنده با مرد دیگری, در این صورت آیا فقط جسم من هر گز بوجود نمیومد و یا علاوه بر اون نفس و روح حقیقت وجودی من هم هر گز حاصل نمیشد؟
با تشکر
آفریده شدن انسان از ميان هزاران فرد ديگر
ارسال شده توسط javad_joon در پنجشنبه, ۱۳۹۵/۰۴/۱۷ - ۱۹:۴۹با سلام
من یکبار پای یک منبر چیزی شنیدم که هم عجیب بود و هم کمی ترسناک
میگف ما که انسانیم خدا در ما چیزی دیده که ما را انسان خلق کرده خدا را شکر کنیم که مثلا درخت یا حشره و یا ..... خلق نشدیم یا مثلا بین میلیون ها کرومزوم ما لیاقت انسان شدن داشتیم البته که اگر اینطور فکر کنیم می بینیم که ما شاید 1 میلیاردم شانس داشتیم و آفریده شدیم و این فرصت را پیدا کردیم که جاودانه در بهشت زندگی کنیم خدا را شکر می کنیم و دیگر سرکشی نمی کنیم مثلا کسی که بین هزاران هزار نفر در آزمون استحدامی وارد بانک شود و حالا دیگر ارزش جایگاهش را می داند دیگر آدم بی نماز نخواهیم داشت و خیلی از این بی دینی ها حل می شود.
اما سوال من این هست وقعا این حرف درست است؟ یعنی اون پشه می تونست انسان خلق شود و نشد؟ و یا من می شد پشه خلق شوم و خدا لیاقتی در من دید و من را انسان خلق کرد؟
خیلی فکرم درگیر این بحث شد اگر می شود کمک کنید.