روابط محرم و نامحرم

رابطه‌ی دختر با پسری که هنوز شرایط ازدواج را ندارد

این مشکل یکی از آشنایانم هست
دحتری که شرایط ازدواج را دارد ولی پسر تازه رفته سربازی اینها در دانشگاه همکلاسی بودند و بعد از اتمام دوره کارشناسی پسر ابراز علاقه می کند دختر با مادرش حرف میزند قرارم میشود تحت نظارت خانواده با هم در ارتباط باشند حالا دختر سوالش این هست که الان قطعا جوابش بله نیست آیا عقد در این دوران الزامی هست در صورتی که دختر هنوز مطمئن نیست میخواهند با هم رابطه کلامی ادامه دهند در صورتی که عقد تصمیم نهایی هست ماندن چه کاری کنند که گناه نباشد.

حدود روابط همسر با برادر خود از جنبه اخلاقی

از نظر اخلاقی و شرعی همسر من (35 ساله که سه خواهر و یک برادر هستن وهمسر من از همشون بزرگتره) چقدر میتونه با تنها برادر خودش ( که 30 سال داره و میخواد نامزدشو طلاق بده ) میتونه صمیمی باشه؟ مثلا میتونه جلوی برادرش شلوارشو عوض کنه؟ از نظر من نمیتونه چون من در یک خانواده ای بزرگ شدم که این کار خیلی غیر اخلاقی هست (و نا بخشودنی). ایا نظر شرع و کارشناسان اخلاقی در این مورد چی هست؟ و تصمیم من در مورد این کار چه باید باشد؟

عشق حقیقی

با عرض سلام خدمت اهالی محترم و محترمه سایت
من تازه عضو سایتتون شدم و به نظرم خیل جذاب و آموزنده هست
سوالی داشتم که خواستم ازتون مشاوره بگیرم. داستان از این قراره که:
من از بچگی عاشق یکی از فامیل ها هستم و اوشون هم در بچگی به من ابراز علاقه کرده بود. منم همینطور. و این شد که عشق به اوشون در دل ما ریشه دار گشت. به طوری که چند شب یه بار خوابشون رو میبینم و همه ی کارهام رو طوری تنظیم میکنم که انگار اوشون هم در کنار من هست. از دیوانه های عاشق شده بودم.
خدمت شما عرض کنم چه چند وقت پیش توانستم به طریقی آیدی یکی از اکانت هاش رو تو فضای مجازی پیدا کنم و باهاش حرف بزنم. بهش گفتم هر آنچه که در درونم بود. اوشون اول بهم اعتماد نداشت ولی وقتی دید که خب منم فامیلشم و اگه علاقم واقعی نبود آبروی خودمو تو فامیل پیش نمیذاشتم حرفامو باور کرد. راجب خیلی چیزا با هم حرف زدیم تا با روحیات همدیگه آشنا بشیم. ولی خب خانواده ی من مذهبی هستن ولی خب خانواده ی اوشون زیاد نه. من راجب حجاب و اینا باهاش صحبت کردم ولی فکر نکنم زیاد بتونم کاری بکنم. فقط تونستم راضیش کنم که جلوی خانواده ی ما یجوری مراعات کنه که مادرم از اوشون خوشش بیاد. اما مادرم در اون طرف قضیه یه دختر خانم دیگه ای رو برام در نظر گرفته که از همه لحاظ کامله. اما من به اوشون اصلا علاقه ی خاصی ندارم. خب حالا نظر شما چیه؟! آیا باید این روابط رو تا سال دیگه که 18 سالم میشه و مادرم میخواد برام زن بگیره حفظ کنم؟! یا به طریقی جدا بشم؟! اگه روابطمون ادامه پیدا کنه به تماس تلفنی و عکس و دیدار حضوری هم میرسه چون علاقه بیشتر از طرف منه. با توجه به این که ممکنه طرف بپره راهنماییم کنید ممنون مرسیی

ضروری و حیاتی برای مذهبی ها که در فضای مجازی فعالند / به دقت و با حوصله بخوانید.

سوال – حد ارتباط با نامحرم کجا است ؟ ضمناً آیا این حد در دنیای واقعی و مجازی فرق می کند یا خیر؟


پاسخ – حد ارتباط با نامحرم این است که ما با هم داد و ستد عاطفی نکنیم . یعنی به دنبال صید کردن دل یکدیگر نباشیم . این یکی از راه هایی است که به نظر دور است اما خیلی نزدیک است .


به قول قرآن : همه ی آدم ها نسبت به خود ، خودآگاهی دارند ولی مدام توجیه می کنند . می گویند ما در محیط های مجازی یکدیگر را نمی بینیم . پس می توانیم هر حرفی را راحت بزنیم . اما من از آنها سوال می کنم که وقتی شما در این فضاهای نت نظر می گذارید و با یکدیگر گفتگو می کنید آیا این داد و ستد عاطفی رخ می دهد یا خیر؟


وقتی که شما از انواع تصاویر و کلمات و روش هایی که در محیط های دیجیتال است استفاده می کنید برای اینکه احساس و حالات فکری و روحی خود را به طرف مقابل منتقل کنید در او هیچ حسی را ایجاد نمی کنید ؟ در حقیقت قبل از اینکه شما با فکر او ارتباط برقرار کنید در دل و احساس اوجا باز کرده اید . این جا باز کردن در احساس و دل فرد نامحرم همان حریم حرامی است که شما وارد شده اید . من اجازه ی داد و ستد عاطفی به این عنوان که دل کسی را از آن خود بکنم ندارم . قطعاً من باید برای یک ارتباط سالم حرکت کنم . ارتباطی که فرصت فکر ، اندیشه و عمل صالح و کارهای خوب و زیبا را بدهد .


ظاهراً گاهی اوقات ما وارد فضاهای مجازی می شویم و گفتگو های علمی و اعتقادی می کنیم . اما این فضاها ایجاد اعتیاد می کند . یعنی فرد مدام به دنبال این است که وارد آن شده با افراد مختلف گفتگو کند ونظرات آنها را داشته باشد . به این گفتگو کردن ها به عنوان یک رفتار ویژه ی روشنفکرانه و عالمانه نگاه می کند. این نقابی است که هوس بر روی رفتارهای ما می زند . اگر قصد ازدواج باشد باید ما آن را صریح کنیم . اما فضای وب فضای مناسبی برای ازدواج نیست . به این خاطر که ما در فضای مجازی ، شخصیت مجازی داریم . از کجا من بدانم که این کسی که خود را به عنوان یک خانم معرفی می کند واقعاً یک خانم است و از کجا مشخص است که آقا نیست .

از کجا معلوم که سن و ویژگی های واقعی خود را منتقل کند . خیلی اوقات برای اینکه افراد جواب این سوال ها را پیدا کنند با یکدیگر در بیرون قرار می گذارند . در این قرار شما از کجا می دانید که این فرد همان کسی است که در فضای مجازی به شما پاسخ داده ؟ شاید آن پاسخ ها را خوانده و به سر این قرار آمده است .


متأسفانه الان ما در فضای دیجیتال دچار آسیب های جدی هستیم . اصلاً اقتضای فضای دیجیتال شخصیت مجازی است . وقتی که ما با انسان ها در دنیای واقعی مواجه هستیم بسیاری از ویژگی های شخصیتی آنها را نمی شناسیم . در فضای دیجیتال که اصلاً قابلیت شناخت وجود ندارد .


در ارتباط با نامحرم قرار است که ما حریم دل و خیال یکدیگر را اشغال نکنیم . من حق ندارم که دل و فکر کسی را مشغول خود بکنم . و در دل و فکر او برای خود یک جای ویژه و ممتاز از بقیه باز کنم .


گاهی اوقات هم کسانی که به نت دسترسی ندارند از طریق پیامک وارد این آلودگی می شوند . یعنی پیامک هایی بین افراد محرم و نامحرم رد و بدل می شود که بارهای عاطفی و معنایی دارد . اشعار و جملات ادبی که مناسبتی هم برای آن درست می کنیم . این کار زمینه ی ایجاد یک ارتباط عاطفی می شود . در حقیقت فرصت داده ایم که ضمیر ناخود آگاه ما بدون هیچ جنگی فتح شود . این یعنی پیروزی نفس و هوا و هوس ما که هنوز تربیت جدی پیدا نکرده است . به همین خاطر باید فوق العاده مراقبت کرده و با احتیاط جلو رفت .

پرسش و پاسخ با خانم نیلچی زاده در برنامه سمت خدا خانم مورخ22 / 4 / 1390
منبع: پایگاه غیر رسمی استاد نیلچی زاده

■▫@▫■ همكاري و ارتباطات محرم و نامحرم در فضاي مجازي! ■▫@▫■

سلام وعرض ادب

ا
ینم سوال یکی از کاربران محترم هست که اگه در موردش بحث کنیم فکر میکنم به نتیجه ی مطلوبی برسیم .

وقتی حضرت علی علیه السلام در سلام کردن به خانم ها امتناع میکردن پس تکلیف ما چی میشه ؟؟
این چیزا توی فضای مجازی هم صحت داره ؟؟؟ کار کردن با نامحرم در فضای مجازی ؟؟ حتی در اسک دین ؟؟


ان شاءالله در پستهای آینده در موردش صحبت می کنیم .شما هم اگه نظری دارید بفرمایید .
منتظریم....