مباهله

مباهله در ترازوی نقد

سلام علیکم.پس از چند هفته غیبت در اسک دین، فرصتی شد تا سوالی رو مطرح کنم...انشاالله سوال های دیگری را هم در تاپیک های دیگر مطرح می کنم.اگرفرصت بشود.انشااله با جدیت و عزم بیشتری در ادامه در اسک دین حضور فعالی داشته باشم....
قرآن ادعای بزرگی می کند،ادعا می کند که خدای توانا و حکیمی که قادر به سخن و انتقال پیام و وحی و کلام هست وجود دارد به نام الله که محمد نامی را به عنوان رسول و پیامبر برگزیده تا مردم را به سوای راه استوار و کمال هدایت کند و پیغامش را هم به زبان عربی نازل می کند...این ادعای قرآن از نظر بعضی از عالمان یا عالم نماها حتی ممکن است، ادعای گذاف و مضحک و خنده داری به نظر بیاید...قرآن بارها سعی کرده که این ادعای خود را ثابت کند و مهر تائید بر آن بنهد...یکی از این روش ها به نظر مباهله هست...قرآن در آیه ای از قول الله می گوید(خواهش خوب آیه را توجه کنید)

  • ﴿فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَكُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَكُمْ وَأَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكَاذِبِينَ﴾(سورهٔ آل‌عمران-آیهٔ ۶۱)
  • پس هر که در این (باره) پس از دانشی که تو را (حاصل) آمده با تو محاجه کند بگو بیایید پسرانمان و پسرانتان و زنانمان و زنانتان و ما خویشان نزدیک و شما خویشان نزدیک خود را فرا خوانیم سپس مباهله کنیم و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم.

حالا سوال من این است، این اعتبار و ارزشی که الله بر مباهله قرار داده، سر منشائی از منطق و عقلانیت دارد عایا....گیرم و فرض کنید که من در مقابل پیامبر ایستاده ام،می گوید تو کذابی و الله ای وجود ندارد، یا وجود دارد و تو رسول و فرستاده اش نیستی، مثلا مسیحیت حق است، یا یهودیت حق است.پیامبر می گوید، بیا مباهله کنیم، تا اینکه کار به اینجا می کشد که پیامبر مخاطب را لعنت می کند و اتفاقا مشاهده می کنیم که لعنت پیامبر جواب هم داده ال الظاهر و مثلا بنده آتش گرفته ام یا بیمار شده هلاک شده ام....خوب این مباهله و آتش گرفتن بنده از کجا حقانیت ادعای پیامبر را ثابت می کند.شاید پیامبر سحر به کار برده و لعنت و مباهله یک روی سکه بوده اند و سحر و جادوگری پیامبر روی دیگر سکه بوده...از این مباهله و آتش گرفتن بنده چطور به حقانیت ادعای پیامبر پی می بریم عایا، از کجا سحر نبوده، طلسم نبوده.ممنون می شم پاسخ بدهید....
[SPOILER]جوابی که شاید دسته ای اهل تفکر بدهند این خواهد بود احتمالا که، مباهله، یک قرار داد و امر پذیرفته ی از طرف بنده بوده یا مخاطب پیامبر بوده است.یعنی من بر حقانیت و اعتبار داشتن روش مباهله اطمینان دارم، و از این جهت است که پیامبر می گوید، تو که به مباهله اعتماد و اطمینان داری، پس بیا مباهله کنیم و آن را معیار حق و حقیقت بدانیم، اگر من بر مباهله پیروز شدم، بر حقانیت من باید اعتراف کنی، یا همکیشان و همفکران تو...پاسخ به این دسته از متفکران این است، منطقی آن است که پیامبر در برابر این عقیده بنده اگر اشتباه و اصولی نیست، جبهه بگیرد و بگوید که ای مرد آگاه باش که مباهله روشی غیر عقلانی است و شخص آگاه و عالم از این روش استفاده نمی کند، نه اینکه چون من به آن پایبند و اعتقاد دارم ولو از روی جهل، از آن استفاده ی ابزاری کند تا با آن مرا به دین و آئین خود سوق دهد....
[/SPOILER]

والسلام...

مباهله پیامبر و ائمه علیهم السلام


سلام
پیامبر چگونه با کفار مباهله نمودند؟
آیا ائمه هم مباهله کردند؟ به چه کیفیتی؟
تشکر

مباهله جلوه ای از عزت اسلام و روشن ترین دلیل باورهای شیعه



مناسبتهای ویژه، فرصتهای خوبی برای حق جویان و عاشقان اهل بیت علیهم السلام پدید آورده است تا با بهره گیری از این روزهای روح نواز، پیوندهای معنوی و روحی خویش را با خداوند متعال و پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و اهل بیت آن حضرت استمرار بخشیده و در استحکام و ریشه دار نمودن این روابط مبارک بکوشند و به این ترتیب گامهای مؤثری را به سوی سعادت و کامیابی حقیقی بردارند . در ماه ذی الحجه برگهای زرین و مسرت بخشی در تاریخ اسلام رقم خورده و به عنوان میراث جاویدان برای جهان اسلام به یادگار مانده است . از مناسبتهای سرورآفرین این ماه می توان به اول ماه، روز ازدواج حضرت علی و فاطمه زهرا علیهما السلام و تولد حضرت ابراهیم خلیل الرحمن اشاره کرد . روز نهم و دهم به ترتیب روزهای عرفه و عید قربان روزهای پر شکوه اعمال حج را در پی دارد . ولادت امام هادی علیه السلام در روز پانزدهم، حماسه جاویدان عید غدیر در روز هجدهم، ماجرای افتخارآفرین خاتم بخشی علی علیه السلام و نزول آیه ولایت در روز بیست و چهارم و اعطای مدال افتخار «هل اتی » از سوی خداوند متعال به اهل بیت علیهم السلام به خاطر ایثار و فداکاری آن بزرگواران در روز بیست و پنجم این ماه، زینت بخش صفحات تاریخ اسلام گردیده است .
در این میان روز بیست و چهارم ذی الحجه، به مناسبت وقوع جریان مباهله، از اهمیت خاصی برخوردار است . به همین خاطر در این مقال سعی شده نخست به گزارشی کوتاه از ماجرای مباهله اشاره شود و سپس دست آوردها و آثار و برکات این حماسه معنوی بیان گردد .

طبق آیات قرآن و روایات صحیح السند، حجاب چهار زن برتر عالم هستی چگونه بوده؟ (صرفا بحث روایی)

انجمن: 

سلام علیکم
بنده تاپیکی قبلا ایجاد کردم در مورد نوع خاصی از حجاب و از آنجا که بحث های متفرقه ای در آن تاپبک مطرح شد و به نتیجه نرسید بنا بر این قصد دارم تک تک و جز به جز به این مسایل بپردازم.
از کاربران هم خواهش می کنم در این تاپیک فقط صرفا بحث روایی انجام گیرد و از درج نظرات فقهی و نظرات شخصی و ... اجتناب شود و ققط بحث از قال الصادق و قال الباقر و اینگونه مسائل باشد
اگر ممکن است طبق آیات و روایات صحیح السند نوع و مقدار حجاب چهار زن برتر عالم هستی یعنی حضرت فاطمه و حضرت خدیجه و حضرت مریم و حضرت آسیه را بررسی کنید.که چگونه بوده؟
البته بیشتر تاکید من روی این قسمت است که آیا طبق روایات صحیح السند (اگر روایتی را ذکر می کنید سندش را هم از جهت صحیح و حسن و موثق و ضعیف بودن بررسی کنید) این افراد حجابی بیشتر از حد واجب داشتند؟ یعنی آیا این چهار نفر هموازه وجه و کفین را هم در مقابل نامحرم می پوشاندند؟ آیا خلاف این مطلب گزارش شده یعنی وجه را در صورتی که مفسده نداشته باشد در برابر نامحرم نپوشیده باشند و نامحرم صورتشان را دیده باشد و یا اینکه مثلا هیج از از اصحاب رسول الله که با این دو نفر نامحرم باشند صورت حضرت خدیجه و حضرت فاطمه را دیده اند یا خیر؟ در مورد حضرت مریم و آسیه چطور؟

***** خدا پسندانه *****

مباهله چیست؟

پیامبر(ص) به موازات مکاتبه با سرات دولت ها و مراکز مذهبی، نامه­ای به اسقف نجران (ابوحارثه) نوشت و ساکنان نجران را به آیین اسلام دعوت نمود.
منطقة نجران حدود هفتاد دهکده و در نقطة مرزی حجاز و یمن قرار گرفته بود. ساکنان نجران به عللی دست از بت پرستی کشیده و به آیین مسیح گرویده بودند.
وقتی نامة پیامبر به رؤسای نجران رسید، جلسه­ای تشکیل دادند. یکی از افراد به نام شرحبیل که بسیار عاقل بود گفت: مکرّر از پیشوایان مذهبی خود شنیده­ایم که روزی منصب نبوّت از نسل اسحاق به فرزندان اسماعیل انتقال خواهد یافت. هیچ بعید نیست که محمد از اولاد اسماعیل، پیامبر موعود باشد.
شورا نظر داد که گروهی به عنوان هیأت نمایندگی نجران به مدینه بروند تا از نزدیک با حضرت محمد تماس گرفته و دلائل نبوت او را بررسی کنند. شصت تن از ارزنده­ترین و داناترین مردم نجران انتخاب شدند که در رأس آنان سه تن پیشوای مذهبی قرار داشت: ابوحارثه بن علقمه (اسقف اعظم) و عبد المسیح (رئیس هیئت نمایندگی) و "أیْهم" که فردی کهنسال و محترم بود. این هیأت طرف عصر در حالی که لباس­های فاخر بر تن داشتند به محضر پیامبر(ص) رسیدند و سلام کردند. پیامبر با احترام خاص پاسخ آنان را داد. سپس پیامبر فرمود: "من شما را به آیین توحید و پرستش خدای یگانه و تسلیم در برابر اوامر او دعوت می کنم‌". سپس آیاتی را برای آنان خواند.
گفتند: ما به خدای یگانه اعتقاد داریم. پیامبر(ص) فرمود: "چگونه می­گویید که خدای یگانه را پرستش می­کنید، در صورتی که صلیب را می پرستید و از خوردن گوشت خوک پرهیز نمی­کنید و برای خدا فرزند معتقدید؟
نمایندگان نجران گفتند: ما عیسی را خدا می­دانیم، چون او مردگان را زنده کرد و بیماران را شفا بخشید و از گِل پرنده ساخت و آن را به پرواز در آورد و این­ها علامت خدایی است.
پیامبر(ص) فرمود: "او بندة خدا و مخلوق او است که وی را در رحم مریم قرار داد و این قدرت و توانایی را خدا به او داده است".
یک نفر از نمایندگان گفت: او فرزند خدا است زیرا مادر او بدون این که با کسی ازدواج کند او را به دنیا آورد، پس پدر او خدای جهان بود.
در این حال آیه نازل شد: "عیسی مانند آدم آفریده شد که او را بدون پدر و مادر به دنیا آورد".
نمایندگان نجران گفتند: گفته­ های شما ما را قانع نمی­کند. راه این است که در وقت معیّنی با یکدیگر مباهله کنیم و بر دروغگو نفرین کنیم و از خدا بخواهیم که دروغگو را هلاک کند. دراین موقع جبرئیل نازل شد و آیة مباهله را نازل کرد: ": "فمن حاجّک فیه من بعد ما جاءک من العلم ...؛ هر گاه بعد از دانشی که (دربارة مسیح) به تو رسیده (باز) کسانی با تو به محاجّه و ستیر برخیزند، به آنان بگو: بیایید فرزندان خود را دعوت کنیم و شما هم فرزندان خود را، ما زنان خویش را، شما هم زنان خویش را، ما نفوس خود و شما هم از نفوس خود دعوت کنید، آن گاه مباهله کنیم و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم".(1)
طرفین به فیصله دادن مسئله از طریق مباهله آماده شدند و قرار شد که فردا همگی برای مباهله حاضر شوند. پیامبر فقط چهار نفر از بستگان خود را انتخاب کرد: علی بن ابی طالب(ع) و فاطمه و حسن و حسین، زیرا میان مسلمانان افرادی پاک­تر و با ایمان­تر از آنان وجود نداشت. او فاصلة منزل تا نقطه­ای را که قرار بود در آن جا مراسم مباهله انجام بگیرد، با وضع خاصی طی نمود. در حالی که حسین را در آغوش و دست حسن را گرفته بود و فاطمه به دنبال پیامبر و علی(ع) پشت سر پیامبر حرکت می­کردند، به راه افتادند. سران نجران پیش از آن که با پیامبر رو به رو شوند، به یکدیگر گفتند: اگر دیدید که محمد افسران و سربازان خود را به میدان مباهله آورد و شکوه مادی و قدرت ظاهری خود را نشان داد، در این صورت او فردی غیر صادق است و اعتمادی به نبوت او نخواهد بود، ولی اگر با فرزندان و جگر گوشه­های خود به میدان آمد، بدانید که او راستگو است. در این حال دیدند که پیامبر با حالت خضوع و خشوع هویدا شد.
اسقف نجران گفت: من چهره­ هایی را می­بینم که اگر دست به نفرین و دعا بردارند، بزرگترین کوه­ها را از جا می­کند. هرگز صحیح نیست ما با این قیافه­های نورانی و با این افراد با فضلیت مباهله نماییم، زیرا بعید نیست که همة ما نابود شویم. ممکن است دامنة عذاب گسترش پیدا کند و همة مسیحیان جهان را بگیرد و در روی زمین یک مسیحی باقی نماند.
آنان تقاضای ترک مباهله نمودند و با پیامبر قرار داد صلح امضاء نمودند.(2)
پی­نوشت­ها:
1- آل عمران (3) آیة 61.
2- جعفر سبحانی، فروغ ابدیت، ج 2، ص 812،‌با تلخیص؛ قاموس قرآن، ج 1، مادة بهل.

مباهله شیعه و سنی

سلام دوستان به گفته استاد رائفی پور ایشون با اصرار اهل سنت کردستان به مباهله رفتند و بلاهایی سر مباهله کنندگان سنی اومده که مردم کردستان دارن گروه گروه شیعه میشند.لینک صحبت های استاد و ریز داستان رو گذاشتم کامل ببینید.http://www.aparat.com/v/wQsUg

●ஜنرم افزار تقویم غدیریه •▪•●ஜ●•▪• تقویم ایام امامت و ولایت

نرم افزار تقویم غدیریه
تقویم ایام امامت و ولایت (غدیریه)

قال رسول الله:
فلیبلغ الحاضر الغائب والوالد الولد الی یوم القیامة
پیامبر اکرم صلی الله علیه واله وسلم فرمودند:
واقعه غدیر را حاضران به غائبان و فرزنداران به فرزندان خویش تا برپایی روز قیامت برسانند

ضرورت احیای ایام غدیریه
خداوند متعال جهت هدایت بشر از تمام ظرفیت های هستی بهره گرفته است
تا بشر به تکامل خود برسد.
در این میان اعتقادات،مهم ترین رکن هدایت است.
روح اعتقادات نیز بحث امامت هست.

این نرم افزار شامل
سدالابواب - عید قربان -حدیث ثقلین -سپردن ودیعه الهی
ملقب شدن امیر المومنین -بخشش فدک -میلاد امام هادی -نزول آیه محبت
عید غدیر - نزول آیه تطهیر- نزول سوره انسان- آغاز حکومت امام علی
واقعه هرشا - ماجرای مباهله -میلاد امام کاظم -حدیث منزلت
خطبه غدیریه - زیارت جامعه کبیره(متن+صوت) - اعمال عبادی ماه ذی الحجه
و
گالری صوتی
شامل
سخنرانی(16 صوت) - شرح خطبه غدیر(10 صوت) - مولودی و مداحی(32 صوت) - داستان های صوتی(20 صوت)

به همراه نقشه محل غدیر

:parvaneh:دانلود نرم افزار با حجم 2.8 مگابایت:parvaneh:

مسیحیان : یک برابر سه ، اهل سنت : یک بزرگتر از دویست

انجمن: 

سلام
ما مسلمانان به مسیحیان اعتراض می کنیم که چرا شما خدا را در عین یکی بودن سه تا می دانید . چه اینکه این مطلب از نظر عقل واضح البطلان است اما از عجایب اینستکه برادران اهل سنت حرفی بالاتر از این را می زنند . آنها قائلند یک بزرگتر از دویست است .
مطلب نا آشنا نیست .
می دانید که از عجایب روزگار چهار نفر در تاریخ پشت سر هم به خلافت رسیده اند و عجیب آنستکه که فضیلت هریک نسبت به دیگری دقیقا بر اساس همین ترتیب زمانی است . آن چهار نفر خلفای راشدین هستند .
اهل سنت معتقدند ابوبکر از عمر ، عمر از عثمان و عثمان از علی ع برتر است . می گوییم چرا ابوبکر برتر از علی ع می گویند چون در جریان هجرت ابوبکر مصاحب پیامبر ص بود و آیه ای در مصاحبت ایشان با پیامبر نازل شده است . ما مته به خشاش نمی گذاریم و آیه را مورد مداقه قرار نمی دهیم تا ببینیم جهت فضیلتی در آیه برای جناب ابوبکر هست یا نه ولی می گوییم : بنابر تحقیق علمای بزرگ خودتان بیش از دویست آیه در شان و فضیلت علی ع نازل شده است چطور یک آیه که یک فضیلت را و آن هم مصاحبت را بیان می کند از دویست آیه ای که دهها وصف بی مانند را به علی ع نسبت می دهد ترجیح می دهید ؟
می گویند ؟؟؟؟
به نظر شما این ادعای برادران اهل سنت از ادعای مسیحیان عجیبتر نیست ؟
توضیح 1 : جناب حاکم حسکانی در کتاب شواهد التنزیل بیش از دویست آیه که در منقبت علی ع نازل شده است بر اساس مدارک اهل سنت جمع آوری نموده است .
توضیح 2 : حاکم در اصطلاح حدیث بالاترین درجه یک محدث است و عبارتست از اینکه محدث نزدیک به یک میلیون حدیث با سند را در حافظه داشته باشد و ما در تاریخ اسلام دو سه حاکم بیشتر نداریم .
موفق در پناه حق

***روز خانواده مبارک***

انجمن: 

امروز سه شنبه 1/9/1390 مصادف با 25 ذی الحجه که روز نزول سوره مبارکه دهر است و به نام روز ملی خانواده نام گذاری شده است رو به همه خانواده های ایرانی و بخصوص به خانواده های محترم بچه های اسک دین تبریک و تهنیت عرض میکنم :Kaf::hamdel::Gol: