مهارتهای زندگی

مهارت ارتباط بین فردی موثر

مهارت روابط بین فردی موثر





زمانی در روابطمان موفقیم که:

• کمیت روابط مان را افزایش دهیم

• کیفیت روابط مان را ارتقاء بخشیم.

تعریف مهارت روابط بین فردی:

فرآیندی است که به وسیله آن آگاهی ها و احساسات خود را از راه پیام های کلامی و غیرکلامی با دیگران در میان می گذاریم.


فواید :

این توانایی موجب تقویت رابطه گرم و صمیمی ما با دیگران به ویژه اعضای خانواده، تقویت روحیه مشارکت، اعتماد واقع بینانه و همکاری با دیگران می شود و از این راه می توانیم مرزهای روابط گام برداشته و هرچه زودتر به دوستی های مناسب و ناسالم خود پایان دهیم، پیش از آنکه مورد آسیب جدی قرار بگیریم.

پيامد هاي فقدان مهارتهاي ارتباطي

ایجاد سوءتفاهم
نارضایتی از روابط با دیگران
احساس تنهایی

کاهش اعتماد به نفس و احساس درماندگی

آسیب پذیری و کاهش توانایی در مقابله با مشکلات
انزوا و طرد
استرس و فشار رواني
احساس خشم و تعارض
ناكامي در ارضاي نيازها
نیازبه برقراری ارتباط ناشی از:

نیازهای مادی
نیاز به امنیت
نیاز به تعلق و احترام

نیاز به صمیمیت

نیاز به حمایت و تأیید

[=&amp]
ادامه دارد...
[/]

متن كتاب: جورچیــن زنـــدگی

به نام خدا


زندگی از اجزا و مراحل مختلفی تشکیل شده است که هرکدام از آنها قواعد و قوانین خاص خود را دارد که با قرار دادن درست هر کدام از این اجزا در کنار یکدیگر می توان تصویر واحد و معنا داری از زندگی ارائه داد. در غیر اینصورت با مخلوطی از مدل ها، الگوها و سبک های مختلف زندگی مواجه خواهیم شد.

در دو سال گذشته با استفاده از نرم افزار دسکتاپی تقویم شمیم یار (بخش مشاوره و تربیت)

هر روز مطالبی از مهارت های زندگی که حاصل مطالعات و تجربیات اساتید و نویسندگان بوده است را با عنوان 365 سخن تربیتی (هر روز یک سخن) در سال 93 و همچنین در سال 94 با عنوان تحفه های تربیتی روزانه معرفی کرده ایم.

امسال نیز از همین منبع با عنوان "

جورچین زندگی" استفاده خواهیم کرد و با استفاده از مطالب آن بطور روزانه چگونگی برخورد با مسائل و موارد مرتبط روزمره زندگی را به سبک اسلامی آموزش خواهیم دید تا بتوانیم با شناخت صحیح از خود و پیرامون خود چیدمانی درست از برش های مختلف زندگی داشته باشیم و دنیایی با آرامش و بدون اضطراب را تجربه کنیم.

معرفی کتاب

جورچیـن زنــدگی


فصــل بهــار:
فروردین
اردیبهشت
خرداد

فصـل تابستـان:

تیر
مرداد
شهریور

فصـل پـاییز:
مهر
آبان
آذر

فصـل زمستـان:
دی
بهمن
اسفند

منبع: نرم افزار دسکتاپی تقویم شمیم یار95




ضعیف بودن فن بیانم اذیتم می کنه ...

انجمن: 

با نام و یاد دوست


با سلام و عرض ادب

این سوال ،‌ سوال یکی از کاربران سایت هست که بنا به عللی امکان طرح آن با ایدی خودشان نبود

که با توجه به اهمیت موضوع، سوال ایشان با حفظ امانت جهت پاسخگویی توسط کارشناس محترم سایت در این تاپیک درج می شود:

نقل قول:

باسلام
من یه دختر15 ساله هستم که توی یک خانواده ای ام که بقیه اختلاف سنیشون از من خیلی زیاده ،کمترینش 11ساله.
من نمی تونم خوب حرف بزنم در واقع قدرت بیان خوبی ندارم .مثلا وقتی که با یکی از افراد خانوادم بحثم بشه نمی تونم از خودم به خوبی دفاع کنم اگه هم حرفی بزنم ،اونا یه سوتی یا هرچیز دیگه ای از توش درمیارن و مسخرم می کنن یا دوباره یه بحث دیگه ای رو شروع می کنن که دیگه اصلا از پسش بر نمیام.از یه لحاظ دیگه هم هر وقت میام یه چیزی بگم از اونجابیی که اونا از من بزرگ ترن حرفمو می خورم .واسه همین بعد از هر بحث کوچیکی اعصابم تا چند وقت داغونه و نمی تونم دردمو به بقیه بگم و واسه اینکه خالی بشم و از شدت عصبانیتم کم کنم کارم شده گریه کردن.البته اینایی که گفتم همیشه نیست.لطفا کمکم کنید. یازهرا

در پناه قرآن و عترت پیروز و موفق باشید :Gol:

ܓ✿ 7 درس زندگي از سيره فاطمي ܓ✿


به نام علی اعلی

برخي مي پرسند: مگر مي شود در زندگي مشترک مان به الگوي والايي مثل زندگي امام علي(ع) و حضرت زهرا(س) تأسي بجوييم؟!

شايد مقام و جايگاه بلند و دست نيافتني آن بزرگواران اين تصور را ايجاد مي کند که نمي توان به ايشان نزديک شد؟ اما اگر دوست داريد در زندگي به ويژه زندگي مشترکتان هر چه بيشتر به شيوه زندگي امام علي(ع) و حضرت فاطمه(س) نزديک شويد ولي نااميد از نزديک شدن به آن ها هستيد، حتما ادامه مطلب را بخوانيد.

فلفل نبین چه ریزه (از درشتاش جدا کن)

در این تاپیک مباحث ظاهراً کوچکی را مطرح می کنیم که در واقع سهم بسیـــــــــــــــــــــــــــــــــار بزرگی در زندگی ما دارند پس با ما باشید
من هم تشنه نکات ناب شما هستم

شوک واقعیت
وقتی برنامه ماه عسل تلویزیون امسال در ماه مبارک را می دیدم با خودم گفتم واقعا رسانه می تواند در خدمت زندگی سالم و امید به زندگی باشد.میتوان به جای برنامه های پوچ و یا حتی نامناسب برنامه خوب داشت. چه طور اجازه داده می شود در رسانه سراسری بدون نقد جامع جامعه شناختی و روان شناختی و مذهبی یک نویسنده سریال یا فیلم نظرش را در باور مردم تحمیل و تزریق کند.کاش ما با افرادی که با سختی های زندگی با شرایط سختشان می جنگند و پیروز می شوند بیشتر مواجه شویم تا این قدر نازک نارنجی و کم ظرفیت نباشیم با یکی از دوستان مشاورم درباره رویارویی با چالش های زندگی گفتگو می کردم تجربه بسیاری خوبی داشت می گفت من گاهی متناسب با شرایط برخی از مراجعانم که احساس می کنند در بن بست زندگی گیر کرده اند و به خط پایان امید رسیده اند می گویم کاری از شما می خواهم باید قول بدهی برای جلسه بعدی آن را انجام داده باشی به آنها می گویم حد اقل تا جلسه بعد یک مرتبه به بهزیستی سری بزن و با بیماران آنجا ملاقات کن. اغلب موارد افراد در جلسه بعدی با درخشش خورشید امید در زندگی یشان برمی گرددند.
بله ناراحت بودم که کفش ندارم یکی را دیدم که پا نداشت.

مهارت های ده گانه زندگی

با عرض سلام و تشکر از تمامی کاربران و کارشناسان و مدیران
یکی از موضوعات مهمی که در ایران رایج شده و سازمان و مراکز دولتی و غیردولتی با برگزاری کارگاه ها سعی در آموزش آن دارند و حتی روان شناسان هم اقدام به تدوین و تألیف و ترجمه کتاب در این زمینه کرده اند موضوع مهارت های زندگی است . به منظور آشنایی اجمالی نسبت به این گونه مهارت های این تاپیک خدمت شما ارایه شده است با آرزوی موفقیت و سربلندی برای همه
خودآگاهی
خودآگاهی ، توانایی شناخت و آگاهی از خصوصیات ، نقاط ضعف و قدرت ، خواسته ها ، ترس و انزجار است. رشد خودآگاهی به فرد کمک می کند تا دریابد تحت استرس قرار دارد یا نه و این معمولا پیش شرط ضروری روابط اجتماعی و روابط بین فردی مؤثر و همدلانه است.
همدلی
همدلی یعنی اینکه فرد بتواند زندگی دیگران را حتی زمانی که در آن شرایط قرار ندارد درک کند. همدلی به فرد کمک می کند تا بتوانند انسانهای دیگر را حتی وقتی با آنها متفاوت است بپذیرد و به آنها احترام گذارد. همدلی روابط اجتماعی را بهبود می بخشد و به ایجار رفتارهای حمایت کننده و پذیرنده ، نسبت به انسان های دیگر منجر می شود.
ارتباط مؤثر
این توانایی به فرد کمک می کند تا بتواند کلامی و غیر کلامی و مناسب با فرهنگ ، جامعه و موقعیت، خود را بیان کند بدین معنی که فرد بتواندنظرها ، عقاید ، خواسته ها ، نیازها و هیجان های خود را ابراز و به هنگام نیاز بتواند از دیگران درخواست کمک و راهنمایی نماید. مهارت تقاضای کمک و راهنمایی از دیگران ، در مواقع ضروری، از عوامل مهم یک رابطه سالم است.
روابط بین فردی
این توانایی به ایجاد روابط بین فردی مثبت و مؤثر فرد با انسانهای دیگر کمک می کند. یکی از این موارد ، توانایی ایجاد روابط دوستانه است.که در سلامت روانی و اجتماعی ، روابط گرم خانوادگی ، به عنوان یک منبع مهم روابط اجتماعی ناسالم نقش بسیار مهمی دارد.
تصمیم گیری
این توانایی به فرد کمک می کند تا به نحو مؤثرتری در مورد مسائل تصمیم گیری نماید. اگر کودکان و نوجوانان بتوانند فعالانه در مورد اعمالشان تصمیم گیری کنند ، جوانب مختلف انتخاب را بررسی و پیامد هر انتخاب را ارزیابی کنند ، مسلما در سطوح بالاتر بهداشت روانی قرار خواهند گرفت.
حل مسأله
این توانایی فرد را قادر می سازد تا به طور مؤثرتری مسائل زندگی را حل نماید . مسائل مهم زندگی چنانچه حل نشده باقی بمانند ، استرس روانی ایجاد می کنند که به فشار جسمی منجر می شود.
تفکر خلاق
این نوع تفکر هم به مسأله و هم به تصمیم گیری های مناسب کمک می کند . با استفاده از این نوع تفکر ، راه حلهای مختلف مسأله و پیامدهای هر یک از آنها بررسی می شوند . این مهارت ، فرد را قادر می سازد تا مسائل را از ورای تجارب مستقیم خود را دریابد و حتی زمانی که مشکلی وجود ندارد و تصمیم گیری خاصی مطرح نیست ، با سازگاری و انعطاف بیشتر به زندگی روزمره بپردازد.
تفکر انتقادی
تفکر انتقادی ، توانایی تحلیل اطلاعات و تجارب است . آموزش این مهارت ها ، نوجوانان را قادر می سازد تا در برخورد با ارزش ها ، فشار گروه و رسانه های گروهی مقاومت کنند و از آسیب های ناشی از آن در امان بمانند.
توانایی حل مسأله
این توانایی فرد را قادر می سازد تا هیجان ها را در خود و دیگران تشخیص دهد ، نحوه تأثیر هیجان ها بر رفتار را بداند و بتواند واکنش مناسبی به هیجان های مختلف نشان دهد . اگر با حالات هیجانی ، مثل غم و خشم یا اضطراب درست برخورد نشود این هیجان تأثیر منفی بر سلامت جسمی و روانی خواهد گذاشت و برای سلامت پیامدهای منفی به دنبال خواهند داشت.
توانایی مقابله با استرس
این توانایی شامل شناخت استرس های مختلف زندگی و تأثیر آنها بر فرد است . شناسایی منابع استرس و نحوه تأثیر آن بر انسان ، فرد را قادر می سازد تا با اعمال و موضع گیری های خود فشار و استرس را کاهش دهد.