اختیار خدا

آیا اختیار بشر می تواد پاسخگوی شبهه شر باشد؟

انجمن: 

سنت های الهی

عمده ترین پاسخی که منتقدین برهان شر به آن چنگ زده اند مسئله سنت های الهی است که در زبان انگلیسی از آن با فرنام «Theodicy» یاد میشود. کلمه تئودیسی از ریشه یونانی تئو به معنی خدا و دیسی به معنی عدالت می آید.
منتقدین با مطرح کردن این سنت ها تلاش میکنند نشان دهند که شرهای موجود در دنیا از نوع شرهای اخلاقی هستند نه غیر اخلاقی و یا اینکه وقوع این شر ها بایسته و عادلانه است. به عبارت دیگر این سنت های الهی در واقع تلاشهایی هستند برای اثبات سازگاری وجود شر با وجود خدا.
سنت های الهی متعددی در اعتراض به برهان شر مطرح میشوند که لازم است به آنها پرداخته شود و درستی یا نادرستی آنها تحقیق شود. توجه داشته باشید که خداباوران باید اثبات کنند «تمام» شرهای موجود در دنیا شرهای اخلاقی هستند، زیرا وجود حتی یک مورد شر غیر اخلاقی باعث میشود برهان شر موفق باشد و ممتنع الوجود بودن خدا اثبات و محکوم شود. همچنین اعتراضات آنها باید تمام شر ها را چه طبیعی و چه مصنوعی دربرگیرد.

نظر حکما درباره اختیار خداوند

درود بر اساتید گرامی

درباره اختیار از منظر حکما مطالعه میکردم و متوجه شدم در این حوزه اختلاف نظر است که آیا میشه اختیار انسانی را در مورد خداوند هم صادق و جاری دانست یا نه.

سوالم اینه که علت این اختلاف نظر چه چیزیه؟ آیا درباره معنای اختیار اختلاف نظر شده و صرفا اختلاف لفظیه یا دلایل دیگری درکار است؟

دقیقا روشن کیند خداوند به چه معنایی مختار هست؟

چرا خدا عادل است؟

انجمن: 

سلام بر همه
یک بحثی سر اختیار خدا با استاد صدیق سر گرفته بود...که یک سوالی برام ایجاد شد...

چه لزومی داره و یا چه دلیلی داره که خدا عدالت رو بر قرار کنه؟
یا به عبارتی چه دلیلی داره که خدا عادل باشه؟
چرا مثلا خدا به بنده هاش ظلم نکنه؟
اصلا چرا ظلم نکنه؟

[SPOILER]

خدا که خدایی نداره و خودش و خودش، تنها...بهشت و جهنم و روز بازخواست هم نداره....نمی دونم، فکر کنم احساسی هم که نیست..بگیم مثلا خوشحال می شه و برای خوشحال شدن و احساس آرامش و نداشتن عذاب وجدان عدالت رو برقرار می کنه...قضیه چیه پس؟

[/SPOILER]

با تشکر