اهل کتاب

مدح اهل کتاب در قرآن و تعارض آن با یگانگی دین حق

انجمن: 
سلام در سوره بقره إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَالَّذِينَ هَادُوا وَالنَّصَارَىٰ وَالصَّابِئِينَ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَعَمِلَ صَالِحًا فَلَهُمْ أَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ ﴿٦٢﴾ مسلماً کسانی که  ایمان آوردند، و یهودی ها و نصرانی ها و صابئی ها هر کدامشان  به خدا و روز قیامت ایمان آورند و کار شایسته انجام دهند، برای آنان نزد پروردگارشان پاداشی شایسته و مناسب است، و نه بیمی بر آنان است و نه اندوهگین شوند. (۶۲)   این آیه رسما داره از یهودی و مسیحی دفاع می کنه و میگه هیچ غم و ناراحتی براشون نیست اگه ایمان داشته باشند ولو مسلمون نباشن   اما در سوره آل عمران رسما اعلام می کنه کسانی هستند که تورات و انجیل رو تحریف کردن و قرآن مى‏گوید: «ان الدین عند الله الاسلام؛(1) همانا دین نزد خدا اسلام است». نیز مى‏فرماید: «و من یبتغ غیر الاسلام دیناً فلن یقبل منه؛(2) هر که جز اسلام دینى را بجوید، هرگز از او پذیرفته نشود.»   آیا این دو جملات آیه ها با هم در تناقض نیستند؟ کسی که اسلام نیاره و به قیامت و خدا که در تورات و انجیل هم اومده معتقد باشه غم و اندوهی نداره اما میگه جز اسلام دینی رو هرگز ازشون نمی پذیرن و این حرف هم یعنی حرف قبلی رو نمی پذیرن یعنی کسی که اسلام نداره قطعا دین نداره و اسلامش پذیرفته نمیشه یعنی اعمالش پذیرفته نمیشه دیگه و به این شبب قطعا غمگین و ناراحت باید بشه چنین فردی پس چجوری آیه قبلی میگه غمگین نباشید....ساده تر یعنی این که می فرماید آقای یهودی قیامت قبول داری هرگز غمی برای تو نیست و بیمی برای تو نیست اما هیچ کارتو چون مسلمون نیستی قبول نیست کسی که قبول ش نداره رو چجوری حکم غمگین نبودن و بیم نداشتن میده؟    

سه سوال که تنها پیامبران پاسخش را می دانند؟

با سلام و احترام در جایی خواندم که یکی از یهودیان، سه سوال از پیامبر پرسیده که تنها پیامبران پاسخش را می دانند، و ایشان به هر سه سوال پاسخ گفته اند. اما خود اون سوالات را هر چه سرچ کردم پیدا نکردم. امکان دارد راهنمایی بفرمایید که آن سوالات چه بود و چه پاسخی ارائه شد؟ با تشکر

فرشتگان جهنم در قرآن و کتب اهل کتاب

سلام

در آیات سوره ۳۰ و ۳۱ سوره مدثر درباره فرشتگان و نگهبانان جهنم حرف زده شده.
علیها تسعه عشر «۳۰ ، بر آن ۱۹ گمارده شده» در ایه ۳۱ هم اشاره شده که این تعداد برای اهل کتاب سبب ایمان به درستی قرآن هست.
در تفاسیر ذکر شده که اهل کتاب هم تعداد رو در کتبشان داشتند و مطلع بودند و چون قرآن ذکر کرد آنها فهمیدند که قرآن باطل نیست و بحق هست چون خودشان این علم را داشتند.

اگر این حرف را بپذیریم که ظاهرا همین است، در کدام کتاب اهل کتاب و در کجا این حرفشان ذکر شده؟

بالاخره باید جایی باشد، اگر نباشد خب اهل کتاب امروز از کجا به حقانیت این ایه پی ببرند؟

و اگر بخاطر تحریف مثلا حذف شده و نیست پس کارکرد این آیات چیست؟

سرنوشت مسیحیان و یهودیان در جهان آخرت

با سلام

آیا مسیحیان و یهودیان پس از مرگ،به دلیل اسلام نیاوردن و نماز و سجده نکردن در دنیا بر خدا،مجازات می شوند؟؟؟؟
با توجه به آیه مبارکه قرآن که تنها دین نزد خدا اسلام است.

شبهه در مورد کنیز یهودی پیامبر (ص)

با سلام

مدتیست راجب کنیز و غلام در دین اسلام تحقیق و تامل میکنم در جایی دیدم که گفته شده پیامبر کنیز یهودی داشتن
در جای دیگری به نقل از ائمه گفته شده که ایرانیان چون موحد بودند در مبحث کنیز و غلام جای نمیگیرند...مثالش مادر امام حسین (ع)
این شبهه بوجود میاد که دین یهود هم دین الهی بود و جزو اهل کتاب. پس چرا غلام و کنیز یهودییا مسیحی وجود داشته؟آیا اینکار مشکلی نداشته؟

:Gol:

نظرخواهی پیامبر از اهل کتاب

[="Arial"]آیا نظرخواهی پیامبر از اهل کتاب طبق آیه 94 سوره ی یونس و آیه 16-4زخرف و آیه­ی 7 سوره ی انبیا مربوط به افراد خاصی از اهل کتاب مانند عبدالله بنسلام می باشد؟ با ذکر منبع[/]

آیا اگر کسی خودش را بهشتی می داند، باید آرزوی مرگ کند؟

سلام. قرآن در آیه های 94 و 95 سورۀ بقره، خطاب به اهل کتاب که خود را بهشتی می دانند، می فرماید که اگر چنین است، آرزوی مرگ کنید. حال چند سؤال:

1.وقتی زندگی شیرین است، چرا باید اگر عقیدۀ خود را صحیح می دانیم، باید طلب مرگ کنیم؟

2.آیه ی 95، می فرماید که آنان به دلیل اعمالشان، درخواست مرگ نمی کنند. آیا این بدان معناست که ایراد آنها در عملشان است و نه در عقیده شان، و در نتیجه همین باور که بهشتی هستند هم صحیح است؟

3.اگر اهل کتاب به حضرت رسول عرض می کردند که شما که خودت را پیامبر و بهشتی می دانی، طلب مرگ بنما، پاسخشان چه بود؟

برچسب: 

مدارای پیامبر(صلی الله علیه و آله)با اهل کتاب


پیامبر اعظم (ص) دارای روحیه لطیف و قلب مهربان و رئوف بود؛ لذا اصل رحمت و محبت را مبنای دعوت خویش قرار داد. راز موفقیت آن حضرت در تسخیر و تألیف قلبها نیز همین محبت و ملایمت فوق العاده ایشان است. پیامبر اعظم (ص) به شدت به مردم عشق می ورزید و آنها را دوست می داشت و برای هدایت بشر تلاش و دلسوزی می نمود. این تلاش مهربانانه رسول خدا به نحوی بود که قرآن کریم می فرماید:
فلعلّک باخعٌ نفسک علی ءاثارهم إن لم یؤمنوا بهذالحدیث أسفاً؛[1]شاید اگر به این سخن ایمان نیاوردند، خویشتن را به خاطر ایشان از اندوه هلاک بسازی.
اصل اولیه رفتار پیامبر اعظم (ص) این بود که با مخالفان همواره مدارا می کرد و با ملایمت آنها را به دین حق دعوت می نمود.

پیامبر اکرم (ص) در برخورد با اهل کتاب، که معمولاً این مواجهه پس از تشکیل حکومت اسلامی در مدینه صورت گرفت، نیز بسیار کوشید که براساس اصل مدارا و رحمت رفتار نماید و با گفت وگو و عهد و پیمان برای زندگی مسالمت آمیز در کنار یکدیگر بکوشد. خداوند به پیامبر(ص)دستور می دهد که یهود و نصارا را در مسائلی که مورد توافق هر دو دسته و نیز اسلام است، به وحدت و همکاری دعوت کند: «قل یا اهل الکتاب تعالوا الی کلمة سواء بیننا و بینکم».[2]

با اینکه مقر حکومت اسلامی و اقتدار مسلمانان در مدینه بود و آن حضرت توانایی این را داشت که با اهل کتاب به شدت برخورد کند و آنان را مجبور به تبعیت از دین اسلام نماید؛ اما هیچ گاه پیامبر اسلام (ص) اهل کتاب را مجبور به پذیرش دین اسلام ننمود. آن حضرت با مسیحیان لطف و ملایمت می کرد و آنان را در گزینش و پیروی کردن دین اسلام و مسیحیت کاملاً آزاد گذاشته بود. با یهودیان نیز چنین رفتار نموده و در آغاز با آنان معاهده و پیمان بسته و آنها را در پیروی کردن دینشان آزاد گذاشته بود.
پیامبر اکرم (ص)برخوردهای گوناگونی با یهودیان داشت که از این میان، تنها جنگهای آن حضرت با بنی قینقاع، بنی نضیر، بنی قریظه و خیبر شهرت یافته است. لیکن درباره برخوردهای مسالمت آمیز رسول خدا (ص) با یهودیان کمتر سخن به میان آمده است. بنابراین شایسته است که برخوردهای مسالمت آمیز آن حضرت با یهود نیز مورد توجه و بررسی قرار بگیرد. برخی از مهم ترین برخوردهای مسالمت آمیز پیامبر (ص) با یهود، عبارت اند از:[3]

ادامه دارد...

ارتباط با غیر مسلمانان

با سلام

1-در ارتباط با افرادی که مسلمان نیستند آیا باید تحقیق کنیم و از او بپرسیم که در چه حد و به چه چیزی اعتقاد دارند یا همین که فردی صرفا به شکل اسمی اهل کتاب حساب شود (مانند بسیار افراد که فقط در شناسنامه مسلمان هستند)کافی است تا برخی احکام برایش مترتب شود؟

2- همچنین مصرف غذاهای اهل کتاب که در کشورهای اسلامی هستند چه حکمی دارد؟و نیز اگر در کشوری غیراسلامی غذایی که ذبح شرعی شده را از غیرمسلمان بخریم؟

کارشناس بحث: نور

مناطق ممنوعه برای اهل کتاب

انجمن: 

سلام
چند وقت پیش در حرم حضرت معصومه(سلام الله علیها) خانم مسیحی آمده بود که به خاطر کمی حجابش مورد اعتراض یک شخص دیگه ای قرار گرفت
اون خانمی که معترض بود به خانم مسیحی میگفت شماها نمیتونید وارد اینجا بشید و باید جلوتون گرفته بشه
خادم حرم وارد بحث اونها شد و با آرام کردن خانم معترض؛ گفت که اینجا افراد زیادی با ادیان مختلف میان و...

سوال من هم دقیقا اینه که اهل کتاب و یا کفار به چه مکانهایی نمیتوانند وارد بشوند؟مساجد،حرمهای اهل بیت،...؟