سلام
می خواستم بدانم آیا در سیره پیامبر اسلام صلوات الله علیه و ائمه معصومین علیهم السلام برخورد با بی حجاب و بد حجاب موردی بوده است؟ اگر بوده است چگونه عمل می کرده اند؟
آیا تعذیری اعمال شده است؟
با سلام و عرض ادب خدمت همه عزیزان و کاربران انجمن پرسش های دینی
من در این واژه نمیتونم درک درستی داشته باشم
چند وقتی هست که من زیاد دارم واژه ی بد حجابی رو میشنوم
اول اینکه من خودم موافق کامل حجاب هستم و به حجاب اعتقاد دارم
ولی یه خانم یا متونه حجاب داشته باشه و یا نداشته باشه
یعنی با حجاب و بی حجاب
حالا این وسط بد حجاب یعنی چی؟
یعنی هم حجاب داشته باشه هم نداشته باشه
یعنی حجاب داره اما کافی نیست؟
به نظرم بعضی از واژه ها درست نیستند
مثل همین بد حجابی
سلام. از آنجا که در سایت دو انجمن به نام امر به معروف، یکی در بخش فروع دین در قرآن و دیگری در بخش سایر ابواب احکام وجود داشته است، بنده ندانستم این سؤال را کجا مطرح کنم، ولی در هر حال، سؤال بنده بیشر جنبۀ کلامی دارد تا قرآنی یا احکامی.
صورت مسئله این است که فرض بفرمایید خانمی در جامعه کم حجاب است؛ عملاً به دلیل اجباری بودنِ حجاب است که حجاب به سر می کند، یعنی از ترس گشت ارشاد و مجازات. حالا ایشان از قبل چندین مشکل بزرگتر دارد، در وهلۀ اول ممکن است اساساً اصول دین برای او به درستی جا نیفتاده باشند، یعنی شک در اصول دین داشته باشد؛ یا در مورد بالاتر ممکن است او هر چند در اصول دین به یک اطمینان ناقصی رسیده، ولی در فروع باورهای غلطی دارد مثل اینکه این احکام مربوط به 1400 سال پیش است، یا قرآن که نگفته حجاب دقیقاً چطوری باشد و من به حدیثها اعتماد ندارم؛ همچنین ممکن است به دلیل غربزدگیف مدل زندگی آمریکایی را مبنا قرار داده باشد و از اسلام فقط چیزی را بپذیرد که با این مدل زندگی سازگار است.
روشن شد؟ حالا ما برویم جلو به این خانم بگوییم: سلام ببخشید میشه یک مقدار حجابتونو کاملتر کنید؟ یا چیزی مثل این.
به نظر شما، وقتی این خانم در مقدمات حجاب مشکل دارد، با امر به حجاب، می توانیم تأثیر خاصی بر او بگذاریم؟
پی نوشت: لطفاً کاربرهای گرامی در صورت دخالت در بحث، از اسپمکاری و انحراف بحث، خودداری کنند.
سلام,,,من نمی دونم خانم های محجبه و چادری کجا هستند که کل شهر پر شده از خانم های بسیار وحشتناک بدحجاب!!!! که تمام برجستگی های بدنشان پیداست!!!یه دونه روپوش انداختند روشون و میان بیرون!!!
من که اصلا فکر نمی کنم دیگه اینجا ایرانه!!!
تو جنگل ، سینما , پارک یا اصلا بازار بخوام برم انگاری جا واسه ما نیست!!!
توی دانشگاه مون که افتضاح!!!!
دانشجو داره کنفرانس میده استاد داره به مانتوی بازش خیره میشه که یه بلوز پوشیده با شلوار جذب!!! مانتو هم باز!!
دانشگاه آزاده دیگه!!!باید آزاد باشند!!!!!!!!!
انگاری توی این دنیا جا واسه محجبه ها نیست یعنی من نمیتونم تحمل کنم خودمو تو یه عده بی حجاب ببینم!!
باهاشون که نمیشه حرف زد تا بخوای از مزایای حجاب بگی میگن تو ایران حجاب اجباری هست و مردهای ایران ضعیف و بی ظرفیتن و .....
یعنی من باید به خاطر اینا از درس و تفریحم بزنم؟!! یا بازم مثل خیلی مسائل دیگه خودمو به بی خیالی بزنم؟!!
سریال کیمیا _که عنوان طولانیترین سریال تاریخ تلویزیون ایران را یدک می کشد_ روایتگر زندگی خانمی به نام کیمیا در چند دوره مختلف پیش از انقلاب تا سال های اخیر است. من به ضعف های کارگردانی یا طراحی صحنه و سوتی های روزانه این سریال کاری ندارم؛ آن قدر صفحات رنگی و نویسندگان بیکاری هستند که بنشینند این ضعف ها را پیدا کنند و سر مردمان سادهاندیش را با این مسایل حاشیهای و بیارزش مشغول نمایند!
چیزی که مقصود این نوشتار است، نکته ای است که از نظر بنده بوی تقدسزدایی می دهد و بیم آن می رود که در سال های آینده و در سریال های بعدی، این مسایل تکرار و بلکه به مطلبی عادی و روتین بدل شود و آن، رواج «بیحجابی» در فیلم ها و سریال های تلویزیون جمهوری اسلامی است! یعنی همان کاری که امثال شبکه های فارسی وان انجام می دهند را تلویزیون ما با نگاه ماکیاولیستی _ مبنی بر اینکه هدف وسیله را توجیه می کند_ انجام دهد و به بهانه ساخت فیلم و سریالهایی با درون مایه انقلابی و پیام مذهبی، به خود اجازه دهد که هر حریمی را بشکند و هر کاری که اراده می کند را انجام دهد! مثلا برای نشان دادن بد بودن شاه و درباریانش، از دیالوگ های مستهجن در سریال معمای شاه استفاده کند و یا برای نشان دادن انقلاب مردم و رنج هایی که در این راه متحمل شدند، از مساله حجاب و بی حجابی _به توضیحی که خواهد آمد_ در سریال کیمیا استفاده نماید.
نقش «رها» در سریال کیمیا را خانم گلوریا هاردی بازی می کند. زندگی شخصی این خانم به خودش مربوط است و درباره اش هیچ صحبت و قضاوتی نداریم اما آنچه که حق اظهار نظر داریم، تصویری است که از این خانم در طولانی ترین سریال تلویزیون جمهوری اسلامی نمایش داده می شود! چیزی که تا کنون شاید سابقه نداشته است و آن نمایش بی حجابی و نیمه حجابی این خانم است به توضیحی که خواهد آمد!
البته شاید بتوان فیلم های مختلفی پیدا کرد که خانم بازیگر در خارج از کشور به صورت بی حجاب و در داخل کشور به صورت محجبه نمایش داده شده مثلا در فیلم سینمایی «کتاب قانون» به کارگردانی مازیار میری، خانم دارین حمسه که نقش دختر مسیحی را بازی می کند و بی حجاب است و بعد از ازدواج با مهندس رحمان توانا _با بازی پرویز پرستویی_ مسلمان می شود و با او به ایران می آید و محجبه می گردد و سپس تناقضات رفتاری مسلمانان با قوانین اسلامی، از نگاه او نمایش داده می شود و ادامه ماجرا...
ولی این گونه موارد، هم از نظر ویژگی های بازیگری که نمایش داده می شود متفاوت است و هم اینکه مربوط به فیلم ها یا سریال های بخش خصوصی بوده که بودجه خصوصی و مخاطب محدود دارند، و نه رسانه ملی که با بودجه بیت المال اداره می شود و مخاطبش عموم افراد جامعه هست و به نوعی برای جامعه فرهنگسازی می کند و نبض ضربان فرهنگی جامعه را در دست دارد!
در سریال پرهزینه کیمیا، رها _با بازی گلوریا هاردی_ نقش خانمی است که به فارسی روان سخن می گوید و والدینش ایرانی است. در تصاویر خارجنشین، این فرد به صورت بی حجاب نمایش داده می شود و وقتی وارد کشور می شود، روسریای با موهای نیمه باز به سرش کشیده می شود! فردی با چنین مشخصاتی، به راحتی می تواند بیننده عام را با خود همراه نماید [= همذات پنداری بیننده با او]، و این پرسش را در او ایجاد نماید که این آدم در خارج از کشور، بدون حجاب زندگی اش را داشت و به ظاهر هم هیچ مشکلی نداشت، وقتی به ایران آمد با روسری نیمه باز زندگی اش را ادامه داد باز هم بدون هیچ مشکلی! بفرمایید حجاب این فرد در کجای زندگی اش تاثیر دارد؟! این حجاب _که پایبستش شده و او را در قفل و حصارش گرفتار نموده_ قرار است او را از چه چیزی مصون بدارد؟! او که هم در خارج ایران و هم در داخل ایران، همه جا می رود و با همه سخن می گوید و هر ساعتی که دلش بخواهد از خانه خارج و یا به آن داخل می شود، اما هیچ مشکلی ندارد! بیننده خواه ناخواه از خود می پرسد _و حق هم دارد که با دیدن این سریال از خود بپرسد_ که حجاب این فرد، به چه دردی می خورد؟! نقش حجاب این فرد در کجای زندگی اوست؟! اصلا غیر از اینست که این فرد به اجبار قانون کشور جمهوری اسلامی، پارچه ای بر سرش گذاشته؟! اگر این قانون نبود، این فرد هم محجبه نبود و به ظاهر هم هیچ مشکلی نداشت، پس «حجاب به چه دردی می خورد؟!» این، همان سؤال مهم بیجوابی است که با دیدن این سریال، در ذهن بیننده شکل گرفته و پروار می شود!
این سؤالات ناخواسته، می تواند زمینه ای برای کارهای بزرگتر بعدی باشد. مهم، قدم اول است که مانع را بشکند و از سر راه بردارد! وقتی برداشته شد، قدم های بعدی آسانتر برداشته خواهد شد! البته ادعا نمی کنم این کار با عمد و غرض و مرض انجام شده _شاید بوده و شاید هم نبوده_ اما هر چه هست، به نظرم یک غفلت بدی دارد اتفاق می افتد!
در حکومت های دینی، نمی توان بی حجابی را به یکباره رواج داد بلکه باید به صورت کمکم و ملایم این اتفاق را رقم زد! چیزی که در سریال کیمیا _با آن دامنه وسیع نفوذ فرهنگی تلویزیون در سلیقه عمومی جامعه_ رخ می دهد، خواسته یا ناخواسته، از روی آگاهی یا غفلت، گامی در مسیر شکستن قداست حجاب و رواج بیحجابی در فیلمها و سریالهای تلویزیون است.
دوستان خواننده لطفا هر پرسشی درباره حجاب دارید (مثل چرایی حجاب، وجوب، حدود، ریشه های تاریخی و ...)، اینها را در تاپیک های جداگانه و در بخش متناسب پرسش نمایید، اینجا تنها درباره این نکته که «آیا چنین اشتباهی در سریال کیمیال وجود دارد یا نه؟»، بحث می کنیم.
از نظر بنده چنین اشتباهی وجود دارد و تاثیرش هم زیاد است به توضیحی که گذشت. اگر کسی از دوستان ادعای بنده را اشتباه می داند، لطفا به صورت منطقی توضیح دهد. پیشاپیش از توضیحات شما متشکرم.
فرمایش کارشناس محترم سوالی برای بنده ایجاد کرد.
فرمایش ایشون این بود:
به توجیه نیازی نیست چون وقتی معیار شرعی گناه بودن یا نبودن چنین کاری ، جلب توجه نامحرم است اگر در مکان یا موقعیتی جلب توجه نکرد ، حتما گناه نخواهد بود . از آن طرف به صورت طبیعی در جایی که امری زیاد اتفاق می افتد کمتر جلب توجه می کند یا اصلا جلب توجه نمی کند به عنوان مثال اگر خانمی در بسیاری از شهر های بزرگ ایران با چادر به اصطلاح نمازی از خانه بیرون بیاید ، غیر عادی است از این رو توجه دیگران را به خود جلب می کند اما همین خانم با همین پوشش اگر در برخی از شهر های کوچک و روستاها از منزلش خارج شود بسیار عادی است و توجه کسی را به خود جلب نمی کند چون همه بانوان از چنین پوششی برای خارج از منزل استفاده می کنند
پس با توجه به گفته ی ایشون، در کشورهای خارجی خانمهایی که بلوز و شلوار میپوشند و سر برهنه دارند حلب توجه نمیکنند؟
البته من هم فکر میکنم چنین مسئله ای عادی شده باشد.همان گونه که در کشور ما بیرون بودن مقداری از مو طبیعی شده و مردی را تحریک نمیکنید. اینطور نیست؟
ببینید به نظر من وقتی یک مسئله ای حکم خداوند است در صورت عدم رعایت باید ضرر و زیان متوجه افراد شود.حجاب هم باید اینگونه باشد و رعایت نکردن آن مشکل ساز شود.در صورتی که چنین چیزی نمیبینیم.
با سلام و عرض تسلیت و تعزیت ایام عزادری و سوگواری سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام)
یکی از کاربران سایت سوالی داشتند که مایل نبودند با آیدی خودشون مطرح شود
لذا با توجه به اهمیت موضوع، سوال ایشان با حفظ امانت جهت پاسخگویی توسط کارشناس محترم سایت در این تاپیک درج می شود:
با سلام و عرض خسته نباشید
بنده دو خواهر دارم که متاسفانه پوشش لازم رو از جهت حجاب ندارن و رعایت نمیکنن.
با اینکه پدر و مادرم مومن و اهل دین و تقوا هستند اما متاسفانه در دورانی که باید تربیت صحیح و محکمی رو لحاظ میکردن، ضعف نشون دادند و خواهرانم با قرار گرفتن در جامعه ای که به شدت تاثیر گذار بود، به این شکل حجاب کم کم رو آوردن.
بنده پسر ارشد هستم اما از خواهرام کوچیکترم. (از یکی حدود 3 سال و از یکی حدود 1 سال کوچیکترم) وظیفه بنده بعنوان برادر کوچیکتر چیست؟
ناگفته نمونه که با خواهری که یک سال ازش کوچیکترم و مجرد هست، بر سر قضیه همین حجاب و اعتقاداتش، شدیدا مشکل دارم بطوری که سه سال میشه هیچ گونه صحبتی نمیکنم و به اصطلاح قهر هستم.
نسبت به رفتارهایی که انجام میدهیم اول تفکر کنیم بعد عمل .
ممکن هست عملی در ظاهر + باشد اما در کل اثار - داشته باشد
.
اگر میخوای بگی در شهر چه خبر هست !
خب همه میدانند در شهر چه خبر هست
نیازی به انتشار تصاویر بی حجابی نیست !