تمرکز
جایگاه ذهن در روان شناسی مثبت گرا
ارسال شده توسط Shadan در جمعه, ۱۳۹۸/۰۱/۰۲ - ۲۲:۳۶سلام .ضمن تبریک سال نو.مطلبی راجب جایگاه ذهن در روان شناسی مثبت گرا میخواستم.سپاس
درخواست ذکر یا دعا برای تمرکز روی انجام کارها
ارسال شده توسط mehdi_hidden در سهشنبه, ۱۳۹۷/۰۴/۱۹ - ۰۰:۲۱باسلام
دوستان و اساتید گرامی آیا ذکر یا آیه و دستورالعملی هست که انسان بتونه با مداومت بر تکرار اون و داشتن حضور قلب بتونه موفق بشه تو تمرکز کردن در انجام کارها ؟ و آیا چنین چیزی هست
منظورم از کارها تنها تو نماز نیست برای انجام کارهای روزمره حتی کتاب خواندن
که البته این تمرکز کردن اگر انجام بشود و عملی باشه قاعدتا باید روی یادگیری و قوای ذهنی شخص هم تاثیر مثبت بزاره
مانع فکری ایجاد شده برای انجام کارها
ارسال شده توسط مدیر ارجاع سوالات در دوشنبه, ۱۳۹۴/۰۶/۳۰ - ۱۶:۱۱با نام و یاد دوست
سلام
یکی از کاربران سایت سوالی داشتند که مایل نبودند با آیدی خودشون مطرح شود
لذا با توجه به اهمیت موضوع، سوال ایشان با حفظ امانت جهت پاسخگویی توسط کارشناس محترم سایت در این تاپیک درج می شود:
سلام
متاسفانه چند وقتی هستش حس و افکاری همراهم هستش که مانعی برای انجام کارها حتی کارهای مباح ایجاد می کند مانند ورزش کردن و غیره و وقتی می خواهم کاری رو انجام بدهم انگار یکی بهم تلقین می کنه که این کار رو انجام نده مثلا خدا دوست نداره یا اینکه این کارها رو فلان آدم ها انجام می دهند و از این قبیل در حالی که کار مباح هستش و متاسفانه قبلا اینطوری نبودم و راحت می تونستم کاری که می خواستم رو انجام بدهم و مثلا قبلا راحت درسم رو میخوندم ولی الان کمی افت کرده ام و در کارهای دیگر هم همینطور. لطفا توضیح بدهید که باید چیکار کنم و در واقع آدم چقدر باید همت داشته باشد تلاش و کوشش انجام بدهد؟ و مثلا اینکه در ذهنم خطور می کنه که این چیز رو خداوند آفریده و اون کس نباید حرکتی کند و کاری رو انجام بدهد و خداوند خودش انجام میدهد و یا اینکه فلانی قاتل هستش خداوند خودش درستش می کند در واقع میزان اختیار آدمی در همه کارها چقدر هستش و فرد باید چقدر از کارها رو خودش انجام بدهد و در کنارش هم توکل داشته باشد؟
امیدوارم توانسته باشم خوب توضیح بدهم.
در پناه قرآن و عترت پیروز و موفق باشید :Gol:
حواس پرتی ؛ چالش بزرگ دنیای امروز
ارسال شده توسط بپاخیزیم در یکشنبه, ۱۳۹۴/۰۲/۰۶ - ۱۶:۴۴بنام خدا
یکی از معضلات بزرگ امروز که متاسفانه دیده نمیشود توسط متخصصین مربوطه به آن پرداخته شود حواس پرتی یا به عبارت دقیق تر بی تمرکزی ناشی از اشتغالات غیر ضروری ناشی از رادیو ، تلوزیون ، موبایل ، بازی کامپیوتری ، اینترنت و .... میباشد .
افرادی که کارهای دقیق انجام میدهند چه در سطح مدیریت ، چه درس خواند ، چه تحقیقات ، چه در سطح طراحی به خوبی این نکته را میدانند که برای به ثمر رساندن یک کاری نیاز به تمرکز فکر است .
تمرکز فکر نیازمند یک سری پیش نیازها است و یکی از پیش نیازهای آن کم بودن اشتغالات ذهنی است .
متاسفانه امروزه وسایل ارتباط جمعی سهم بزرگی در مشغول بودن ذهن افراد دارد و روز به روز هم بر شدت ان افزوده میشود .
متاسفانه دیده میشود در محیطهای کار تلوزیون وجود دارد . یعنی چه ؟ یک کسی که آمده کار کند باید فکرش به کار باشد .
به اعتقاد بنده اگر هر کسی به هر کاری که انجام میدهد شش دنگ حواسش به ان باشد حتی اگر پایین ترین سطح کاری را داشته باشد در کارش رشد میکند .
شبکه های اجتماعی مثل وایبر که دیگر شورشو در آوردن .
جالب این است که هیچ کس نسبت به این شرائط اعتراض نمیکنه !
یعنی واقعا اینها که تریبون دارن و میتوانند در اینباره صحبت کنند نمیفهمن که این اوضاع باعث عقب افتادگی جامعه میشود ؟
راه مبارزه با افکار پوچ و حواس پرتی
ارسال شده توسط عاشق آقا در جمعه, ۱۳۹۲/۱۱/۱۸ - ۱۱:۰۰[="Blue"]سلام
بنده خیلی وقتها پیش میاد که تو یه جمعی نشستم و اون جمع دارن با هم صحبت میکنن ولی من فکرم جای دیگست و حرفای اونا رو متوجه نمیشم. این اتفاق در مکان ها و موقعیتهای مختلف برام پیش میاد. توی کلاس درس وقتی استاد در حال درس دادنه، تو خونه وقتی خانوادم با هم صحبت میکنن یا تو مهمونی، تو جمع دوستام... و این جور وقتها معمولا به چیز مهمی هم فکر نمیکنم و حتی خیلی وقتها یه آهنگی یا نوحه ای رو تو ذهنم با خودم تکرار میکنم و این باعث حواس پرتیم میشه. یا چند لحظه به حرفی که تو او جمع زده شد فکر میکنم و حواسم دیگه اونجا نیست. چی کار کنم حواسم و جمع کنم؟
چند روز هم دعا کردم و از خدا خواستم که این حالت رو برطرف کنه... یکی دو روز تاثیر کرد و بعدش منم دیگه دعا نکردم و دوباره مثل قبل شدم. یعنی باید همیشه دعا کنم تا خدا بهم بده؟
به دوستم مشکلم رو گفتم. گفت سوره ناس رو زیاد بخون. چند روزی هست دارم میخونم و کمی تاثیر داشته. به نظر شما مشکلم رو چطوری حل کنم؟[/]