جعل حدیث

آیا حدیثی داریم که بگوید احادیث جعلی داریم؟ و راه حلش چیست؟

انجمن: 
تنها حدیثی من دیدم آن هم با سرچ و کمی سختی این بود ولی از شیعیان نیست: ﺍﺯ ﭘﯿﺎﻣﺒﺮ ﺧﺪﺍ ﺩﺭ ﮐﺘﺎﺏ ﮐﻨﺰﺍﻻﻋﻤﺎﻝ، ﺣﺪﯾﺚ 290324 ﺭﻭﺍﯾﺖ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﻓﺮﻣﻮﺩ: ﺩﺭ ﺁﺧﺮﺍﻟﺰﻣﺎﻥ ﺩﻏﻠﺒﺎﺯﺍﻥ ﻭ ﻓﺮﯾﺒﮑﺎﺭﺍﻧﯽ ﺑﯿﺎﯾﻨﺪ ﮐﻪ ﺣﺪﯾﺚ ﻫﺎﯾﯽ ﻧﻮ ﻭ ﺭﻭﺍﯾﺖ ﻫﺎﯾﯽ ﺟﺪﯾﺪ ﺍﺯ ﺩﯾﻦ ﺑﺮ ﺷﻤﺎ ﺑﺨﻮﺍﻧﻨﺪ، ﺍﻧﭽﻨﺎﻥ ﮐﻪ ﻧﻪ ﺷﻤﺎ ﻭ ﻧﻪ ﭘﺪﺭﺍﻧﺘﺎﻥ ﭼﻨﯿﻦ ﺣﺪﯾﺚ ﻫﺎﯾﯽ ﻧﺸﻨﯿﺪﻩ ﺑﺎﺷﯿﺪ . ﭘﺲ ﺩﻭﺭﯼ ﮔﺰﯾﻨﯿﺪ ﺍﺯ ﺁﻧﻬﺎ .  آیا به راه حلش اشاره ای نشده؟ یا مثلا در صورت یکی نبودن دو خبر (مانند حکم حجاب، حدود ها مانند حکم روبند یا برقع و پوشش وجه و کفین) یا دو آیه (مانند آیات 27 الی 30 سوره مبارکه نازعات یا آیه شریفه 29 سوره بقره)  البته شاید اینجور سوالات فقهی باشند و نیازمند بحث هستند پس این درصورت تنها خلاصه ای از نقل و عقل بیاورید! بنده به دنبال جواب بلند نیستم در این مورد! شاید احتیاط بد نباشد!

بازی کردن حضرت سید الشهدا با سگ در دوران کودکی

انجمن: 

با عرض ادب و احترام خدمت اساتید و کاربران گرامی
در یکی از سایتها پاسخ به شبهات دینی به موردی بر خوردم در مودر بازی کردن حضرت سید الشهدا با سگ در دوران کودکی
روایت فوق را فرد معاند نتوانست از اصول کافی به اثبات برساند ناچار دست به دامان کتاب المحاسن شد
و در کتاب الماحسن آمده :
پیامبر فرمود: یا على: جبرائیل امروز صبح پیش من آمد و بیرون دَرِ خانه سلام کرد و داخل نشد. به او گفتم: داخل شوید. گفت ما فرشتگان, داخل خانه ایى که در آن مثل آنچه در خانه شماست, باشد, نمى شویم. من او را در این سخن تصدیق کردم و به فحص و تفتیش درخانه برخاستم که ناگاه دیدم توله سگى که حسین بن على روز گذشته با او بازى مى کرد شب زیر تخت خواب رفته و من آن را از خانه بیرون کردم. آن گاه جبرئیل داخل شد. گفتم: مگر شما داخل خانه ایى که در آن سگ باشد, نمى شوید؟ گفت: ما داخل خانه ایى که در آن سگ, یا آدم جنب و یا مجسمه و عکسى که زیر پا گذاشته نشود, باشد نمى شویم.

خوب دیدید که جبرئیل به علت وجود یک توله سگ که امام حسین با آن بازی میکرده و در خانه بوده, نمیتوانسته وارد خانه شود

البته بنده سلسله راویان را پیگیر نمودم که یکی از آنها ملعون و کذاب ( عمرو بن شمر ) و دیگری مجهول و یا تنها اسمی که از این فرد در منابع موجود می باشد بیش از 500 سال بعد از فوت برقی میزیسته و دست بر قضا از اباضیه فرقه ای از خوارج می باشد
چگونه برقی چنین روایت را از افراد ضعیف بیان کرده است و حال اینکه این روایت با آیه تطهیر هم منافات دارد اما اکثر علما نیز این کتاب را کتابی داراری اعتبار و مرجع می دانند
ممنون می شوم راهنمایی کنید

آیا طبق این احادیث «ولد الزنا» به بهشت داخل نمی‌شود؟

هيثمي در مجمع الزوايد (6/257) نقل مي كند كه: ابوهريره روايت كرده از رسول الله (ص) كه: «لا يدخل ولد الزنا الجنه و لا شي ءمن نسله، الي سبعه آباء = داخل نمي شود ولدالزنا به بهشت، و نه كسي از نسل او، تا هفت پدر!»

نيز در همين كتاب (6/258) از ابوموسي روايت مي كند از پيامبر اكرم (ص) فرمودند: «لا يبغي علي الناس الا ولد بغي، و الا من غيه عرق منه = مردم آزاري نمي كند مگر ولدالزنا، يا كسي كه رگي از حرام زادگي در او باشد!».

عظيم آبادي در عون المعبود (10/359) حديث متواتر و مشهور پيامبر اكرم (ص) را نقل نموده: «ولد الزنا شر الثلاثه = زنا زاده، بدترين سه نفر است» (يعني از ميان پدر و مادر و فرزند، فرزندي كه حرام باشد از پدر و مادر زناكار خود بدتر است)

بررسی سندی دو روایت متعارض ذیل آیه 54 سوره مائده

انجمن: 


با سلام خدمت شما

بنده در تفاسیر اهل سنت به یک روایت با دو سند متفاوت برخورد کرده ام و لذا نمی دانم کدام یک از دو روایت صحیح و قابل اطمینان تر است:

سند روایت اول:
- و قوله تعالى: يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا مَنْ يَرْتَدَّ مِنْكُمْ عَنْ دِينِهِ‏ الآية قال فيها الحسن بن أبي الحسن و محمد بن كعب القرظي و الضحاك و قتادة نزلت الآية خطابا للمؤمنين عامة إلى يوم القيامة، و الإشارة بالقوم الذين يأتي اللّه بهم إلى أبي بكر الصديق و أصحابه الذين قاتلوا أهل الردة، و قال هذا القول ابن جريج و غيره.(المحرر الوجيز فى تفسير الكتاب العزيز، ج‏2، ص: 207)
-و عن الحسن و قتادة و الضحاك أنهم أبو بكر و أصحابه رضي اللّه تعالى عنهم الذين قاتلوا أهل الردة(روح المعانى فى تفسير القرآن العظيم، ج‏3، ص: 330)
-فَسَوْفَ يَأْتِي اللَّهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَ- يُحِبُّونَهُ: في موضع النعت. قال الحسن و- قتادة و- غيرهما: نزلت في أبي بكر الصديق و- أصحابه. (الجامع لأحكام القرآن، ج‏6، ص: 219)

سند روایت دوم:
- فَسَوْفَ يَأْتِي اللَّهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ‏ وَ يُحِبُّونَهُ‏:قال علي بن أبي طالب و الحسن و قتادة: هم أبو بكر و أصحابه(الكشف و البيان ،ج‏4، ص: 78)
فأخبرهم أنه سيأتي‏ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَ يُحِبُّونَهُ‏. و في المراد بهؤلاء القوم ستة أقوال‏ «1»: أحدها: أبو بكر الصّدّيق و أصحابه الذين قاتلوا أهل الرّدّة، قاله عليّ بن أبي طالب، و الحسن عليهما السلام، و قتادة، و الضّحّاك(و ابن جريج. زاد المسير فى علم التفسير ،ج‏1 ،ص 560)

سوال اصلی بنده در همین روایت نوع دوم هستش، چون روایت اول در بسیاری از منابع روایی و تفسیر اهل سنت وجود دارد ولی روایت دوم تنها در یکی دو کتاب تفسیری، آنهم با سندی منقطع به چشم می خورد. بنابراین با توجه به روایت دوم که امام علی علیه السلام در آن وجود دارد، آیا این روایت صحیح است؟ چراکه ابن تیمیه همین را دلیل بر این مطلب ذکر می کند که آیه 54 سوره مائده در شان ابوبکر نازل شده.
حال آیا امام علی علیه السلام چنین قولی را فرموده اند، اگر این چنین نیست آیا روایت دوم ساختگی است و با اضافه نمودن امام علی ع در جهت موجه نمودن چهره ابوبکر می باشند؟

سپاس از زحمات بی دریغ شما

گرفتن نور و آتش از آب

حدیثی قبلا در جایی خوانده بودم که امام علی گفته بودند من می توانم از آب نور و آتش بگیرم لطفا منبع و متن عربی این حدیث را بیاورید.

بررسی سند سوزانیدن 500 حدیث توسط خلیفه ی اول

انجمن: 

چرا جانشین پیامبر (ص)احادیث ایشان را سوزاند؟

حجت الاسلام بندانی نیشابوری



مدت زمان فايل : 1 دقیقه و 22 ثانیه

جعل حدیث و حدیث سوزی خلیفه اول و دوم برای رسیدن به حکومت


width: 554 align: center

[TD="class: h03 colspan: 6 align: center"]
width: 530 align: center

[TR]
[TD="width: 180 colspan: 3 align: right"][/TD]
[TD="class: h03-tit width: 370 colspan: 3 align: center"]
width: 350 align: center

[TR]

چرا جانشین پیامبر (ص)احادیث ایشان را سوزاند؟
حجت الاسلام بندانی نیشابوری

[/TD]
[/TR]

[/TD]
[/TR]
[TD="class: bg-h01 colspan: 6 align: center"]
width: 530 align: center

[TR]
[TD="class: p width: 80"]زمان[/TD]
[TD="class: p width: 35"]حجم[/TD]
[TD="class: p width: 35"]دانلود[/TD]
[TD="class: p width: 330"]پخش[/TD]

[/TD]
[/TR]
[TD="class: bg-01 colspan: 6 align: center"]
width: 500 align: center

[TR]
00:01:22
[TD="width: 40"]1.33 MB[/TD]
[TD="width: 40"][/TD]

[/TD]
[/TR]

احادیث جعلی ابو هریره

انجمن: 

سلام

[="seagreen"]شناخت احاديث از جهت معتبر بودن و يا معتبر نبودن بسيار مهم است زيرا در طول تاريخ جماعت زيادي پيدا شده‌اند كه با انگيزه‌هاي گوناگون به جعل و انتشار احاديث، به نام پيامبر (ص) و اعمه ی اطهار- علیهما السلام- پرداخته اند.[/]
[="seagreen"]به هر حال آنچه اتفاق افتاده است، پديد آمدن هزاران سخن باطل و بي‌پايه بود كه به عنوان «احاديث» در لابلاي كتب حديثي جاي گرفتند.
[/]
[="SeaGreen"]برخي از صحنه‌‌گردانان ميدان حديث‌سازي، گوي سبقت را از ديگر رقيبان خود ربوده‌اند. كه از آن جمله مي‌توان از ابوهريره نام برد.
ابوهريره كسي است كه بسياري از بزرگان صحابه، او را مورد طعن و تكذيب خود قرار داده‌اند، چنانكه عمر؛ عثمان، مولا علي(ع) و عايشه و... او را تكذيب كرده‌اند، و از خليفه دوم، روايت شده كه «اكذب المحدثين ابوهريره» (دروغگوترين محدثين، ابوهريره است)[/][="Blue"][1][/]
[="Red"][/]
نمونه‌هايي از احاديث جعلي ابوهريره:

[="SeaGreen"]1. استاد شهيد مرتضي مطهري، ضمن بحث در زمينه،به نوعي از نوآوري ممنوع و حرام اشاره مي‌كند و نمونه‌اي از آن را بر مي‌شمارد كه مربوط مي‌شود به نوآوريهاي ابوهريره، استاد چنين مي‌گويد:
‌«نوآوري در دين، (چيزي كه در دين نيست به دين نسبت دادن) حرام و محكوم است، ابوهريره وقتي كه حاكم مكه بود، مرد بيچاره‌اي از «عكّه» پياز آورده بود كه در «مكه» بفروشد.
اما كسي از او نخريده بود و نزديك بود كه آن پياز خراب شود. دست به دامان ابوهريره زد كه چكار كنم، ورشكست مي‌شوم. ابوهريره روز جمعه بالاي منبر رفت و گفت:
«سمعت من حبيبي رسول الله من اكل بصل عكه بمكه وجبت له الجنه»، يعني هر كس پياز عكه را در مكه بخورد بهشت بر او واجب مي‌شود! مردم هم مثل مور و ملخ ريختند و تمام پيازهايش را خريدند!».[/][="Blue"][2][/]

انشاالله که تکراری نبوده
[="red"]ادامه دارد...[/]

-----------------------------------------------------
پا ورقی:
[="Blue"][1]. سيد جعفر مرتضي، الصحيح من السيره، ج 1، ص 247.
[2]. مطهري، مرتضي، حق و باطل به ضميمة ‌احياي تفكر اسلامي، ص59.[/]

با تشکر از مرکز مطالعات و پایخ گویی به شبهات اندیشه ی قم

9 ربیع جهالتها، خسارتها

انجمن: 

√√√مطالعه این مطلب مهم رو از دست ندهید!:Gol:

به نام فاطمه زهرا(سلام الله عليها)، به كام دشمنان ايشان

ديدگاه مقام معظم رهبری درباره اينگونه اقدامات بر كسي پوشيده نيست، اما خالي از لطف نخواهد بود كه در ابتداي بحث، كلامي از ايشان آورده شود:

«بعضی‌ها به نام شادکردن دل فاطمه‌زهرا، علیها‌السلام، این روزها و در این دوران ما کاری می‌کنند که انقلاب را که محصول مجاهدت فاطمه زهراست، در دنیا لنگ کنند! می‌فهمید چه می‌گویم؟ بهترین وسیله‌ای که دشمنان بزرگ انقلاب پیدا کردند برای این‌که نگذارند انقلاب به کشورهای اسلامی برود، می‌دانید چه بود؟

گفتند این انقلاب، اسلامی نیست! گفتند اینها دشمن شما-چند صد میلیون مسلمان- هستند! امام بزرگوارمان ایستاد و گفت این انقلاب، اسلامی است؛ شیعه و سنی در کنار همند؛ پهلوی همند. اگر امروز کسی کاری کند که آن دشمن انقلاب، آن مأمور سیای آمریکا، آن مأمور استخبارات کشورهای مزدور آمریکا، وسیله‌ای پیدا کند، دلیل پیدا کند. نواری پیدا کند، ببرد این‌جا و آن‌جا بگذارد، بگوید کشوری که شما می‌خواهید انقلابش را قبول کنید، این است، می‌دانید چه فاجعه‌ای اتفاق می‌افتد؟

بعضی‌ها دارند به نام فاطمه زهرا، علیها‌السلام، این کار را می‌کنند. در حالیکه فاطمه‌زهرا، علیها‌السلام، راضی نیست. این همه زحمت برای این انقلاب کشیده شد. آن مرد الهی، آن وارث واقعی فاطمه‌زهرا، علیها‌السلام، در زمان ما، آن همه زحمت کشید. این جوان‌های پاک ما این‌جور رفتند خون‌هایشان را ریختند تا انقلاب را بتوانند عالم‌گیر کنند. آن وقت یک نفری که معلوم نیست تحت تأثیر کدام محرکی واقع شده، به نام شادکردن دل فاطمه‌ زهرا، کاری بکند که دشمنان حضرت فاطمه‌زهرا را شاد کند.»

اصلا خليفه دوم در اين روز كشته شد؟
روز نهم‌ربیع‌الاوّل در فرهنگ عوام شیعه، به روز کشته شدن خلیفه دوّم شهرت یافته است. آنها این امر را مسلّم می‌دانند که در چنین روزی خلیفه دوّم به دست مردی ایرانی به نام ابولؤلؤ مجروح و مقتول می‌گردد.
اما با رجوع به کتاب‌های تاریخی و بررسی آنها به این حقیقت خواهیم رسید که تمامی آنها به اتفاق ماه ذی‌الحجه را به عنوان مَقْتَل خلیفه دوّم معرفی نموده‌اند و با اندکی اختلاف در روز آن، دوشنبه یا چهارشنبه، 26 یا 27 ذی‌الحجه را به عنوان روز مجروح شدن خلیفه دوّم شناخته‌اند. به‌گونه‌ای که می‌توان گفت وقوع این حادثه در این ماه از امور قطعی و متواتر در نزد تاریخ‌نویسان بوده است. (برای مشاهده اسناد این کتابها نگاه شود به: کتاب نهم ربیع جهالتها خسارتها، مهدی مسائلی، ص 10-13.)

علاوه بر اجماع تاریخ‌نویسان بر وقوع قتل خلیفه دوّم در ماه ذی‌الحجه، بسیاری از بزرگان و علمای شیعه نیز در هنگام بحث از کشته شدن خلیفه دوّم تاریخ آن را در ماه ذی‌الحجه دانسته‌اند به گونه‌ای که حتی بعضی از آنان با تصریح به نادرست بودن نسبت روز نهم‌ربیع به روز کشته شدن خلیفه دوّم، اجماع شیعه و سنی را بر وقوع این حادثه در ماه ذی‌الحجه یافته‌اند. که تعدادی از این بزرگان عبارتند از: شیخ مفید، ابن ادریس حلی، سید بن طاووس، شیخ ابراهیم بن علی کفعمی و علامه‌ی حلی و ...(قدس الله اسرارهم) (برای مشاهده عبارات این بزرگان نگاه شود به: کتاب نهم ربیع جهالتها خسارتها، مهدی مسائلی، ص 14-20)

روايتي جعلي براي بي‌بند و باري
آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی درباره‌ی این روایت می‌فرمایند: «روایت علی بن مظاهر[=همان روایت نهم ربیع]، از نظر متن و سند ضعیف است و آن را در کتب معتبر و اصیل شیعه نیافتیم، هم‌چنان‌که شناختی نسبت به علی بن مظاهر که از علماء شیعه به حساب آورده شده وجود ندارد، و وجود چنین روایات مجهولی در مجامع بزرگ حدیثی شیعه، که مؤلفِ آنها صرفاً برای جمع‌آوری اخبار و بدون بررسی اعتبار سند و متن آنها همت گماشته است، چندان بعید نیست» (نهم ربیع جهالتها خسارتها، مهدی مسائلی، ص 41
متأسفانه جاعلان این روایت برای نشان دادن فضیلت نهم ربیع مطلب دروغی را از زبان پیامبراکرم، صلی‌الله علیه وآله، به خدای متعال این چنین ساخته‌اند که:

«به فرشتگان نویسنده‌ی اعمال دستور دادم به مدت سه روز قلم را از همه‌ی مردم بردارند و چیزی از گناهان آنان را ننویسند».

این جمله که به وسیله‌ای به دست افراد لااُبالی تبدیل شده است تا حرمت بندگی خداوند را شکسته و هرآن‌چه می‌خواهند در این ایّام انجام دهند، علاوه بر آن‌که با صریح آیاتی از قرآن مانند: «ومَن یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شراً یَرَهُ»؛ (و هر که هم‌وزن ذرّه‏اى بدى کند [نتیجه‏] آن را خواهد دید.) (زلزال:8.) مخالفت دارد، با قوانین و سنن الهی نیز مغایر بوده و مخالف حکم بدیهی عقل هم است.

نظر مراجع درباره اين روايت جعلي

جای شگفت و تأسف است که چگونه بعضی تمامی تعلیمات الهی قرآن و اهل‌بیت، علیهم‌السلام، را به کناری می‌نهند و این‌گونه با تمسک به این روایات جعلی، پرده‌های حیا را دریده و مرتکب اعمالی می‌شوند که از شأن و منزلت هر فرد مسلمان و مؤمن به خدا خارج است. امّا شگفت‌تر آن‌که در این میان افرادی نیز یافت می‌شوند که درصدد توجیه این جهالت‌ها برآمده و پرده‌دری‌های دیگران را این‌گونه توجیه می‌نمایند.

این نکته‌ای است که مورد هشدار بسیاری از بزرگان و مراجع قرار گرفته است.
همچنان‌که آیت الله العظمی مکارم شیرازی در پاسخ به استفتائی در مورد روز نهم ربیع می‌فرمایند: روایتی با عنوان رفع قلم در آن ایّام مخصوص در منابع معتبر نداریم. و ثانیاً بر فرض چنین چیزی باشد -که نیست- مخالف کتاب و سنت است و چنین روایتی قابل پذیرفتن نیست و حرام و گناه در هیچ زمانی مجاز نیست هم‌چنین سخنان رکیک و کارهای زشت دیگر. و ثالثاً تولّی و تبرّی راه‌های صحیحی دارد نه این راه‌های خلاف.

همچنین آیت الله العظمی تبریزی(قدس سره) نیز در جواب سؤالی پیرامون این روایت می‌فرمایند: بسمه‌تعالى؛ روایت مزبور صحیح نیست و فرقى بین ایّام نیست و معصیت، معصیت است، والله العالم.

آیت الله العظمی فاضل لنکرانی(قدس سره) نیز در جواب سؤالی می‌فرمایند: حدیث رفع القلم صحیح نیست، بلکه هر مسلمانی موظف به انجام واجبات دینی بوده و فرقی در ایّام سال نسبت به آن وجود ندارد، و انجام اعمالی که موجب تفرقه مسلمین یا وهن شیعه شود جایز نیست. (برای مشاهده پاسخ‌های مراجع بزرگوار دیگر نگاه کنید به: نهم ربیع جهالت‌ها خسارت‌ها، مهدی مسائلی، ص 103-119)

آیا در صحیح بخاری و صحیح مسلم به پیامبر اسلام و اهل بیت توهین شده است؟

درود الله بر محمد نبی

اصحابهم و ازواجهم

با سلام خدمت دوستان عزیز.

همانگونه که می دانید یکی از مهمترین کتب اهل سنت صحیحین است.

لذا از دوستان می خواهیم اگر ادعایی در مورد توهین به نبی اکرم -ص- و یا خلفای راشدین و یا اهل بیت نبوت و یا... را در صحیح بخاری و یا صحیح مسلم دارند مطرح فرمایند.

خواهشمندیم به منظور پیگیری راحت بحث و به نتیجه رسیدن فقط این 2 کتاب بررسی گردند.
انشالله باشد که همگی رستگار شویم.

کارشناس بحث : صالح

حدیث در مورد زنان

انجمن: 

یک سری احادیثی در مورد زنان وجود دارد که با عقل سازگار نیست (مثلا در مورد مشورت با زنان) آیا آن احادیث مربوط به پیامبر (ص) و ائمه هست یا جعل شده اند؟

برچسب: