دعا کردن
آیا می توان دعاها را به زبان فارسی بخوانیم؟
ارسال شده توسط سیصدوسیزده در جمعه, ۱۳۹۸/۱۲/۱۶ - ۱۰:۲۷طریقه ی صحیح دعا کردن
ارسال شده توسط رسانه در دوشنبه, ۱۳۹۸/۰۹/۲۵ - ۱۳:۳۰طریقهی صحیح در نظر گرفتن عدم استجابت دعا
ارسال شده توسط alirezaa در یکشنبه, ۱۳۹۸/۰۲/۰۸ - ۱۲:۴۴عرض سلام.
مدتی پیش در زمان نیمه شعبان در کربلای معلی حضور داشتم که در روایات به شدت بر استجابت دعا در آن تاکید شده. در آن مکان و زمان شریف برای حاجتی دعا کردم. چند روز است که علایمی از استجابت دعا دیده نشده و با خودم فکر کردم که خب حتما خیر و صلاحی در عدم استجابت آن بوده. به این فکر افتادم که خوب است برای حالت عدم استجابت دعا برنامه ریزی کنم تا آماده باشم زیرا که عنصر زمان بسیار حیاتی ست در مورد حاجت من. شاید استجابت دعای من اصلا دقیقا برعکس آنیست که در ذهن دارم و این بن بست خود نوعی نشانه وهدایت است به آن سمت.
اما بلافاصله به این فکر افتادم که شاید صبر بیشتری لازم است و اصولا با آن همه تاکیدی که در مورد استجابت دعا در آن زمان و مکان شریف شده و حاجت من- که حداقل از نظر خودم خالی از گناه و معطوف به خیر اخروی ست- برآورده خواهد شد و شاید شک نوعی بی ادبی باشد و خود شک اصلا موجب گرداندن قضا و عدم استجابت نهایی شود. از طرفی تعیین وقت هم برای استجابت دعا نهی شده.
یک جور وسواس و دوراهی!
به هر صورت، سوالم این است که آیا اهل بیت نور علیهم السلام توصیه ای کرده اند برای شخصی که مثل من در بزرخِ بعد از دعا قرار گرفته و نمیداند آینده را بر اساس استجابت دعایش پیش برود یا بر عکس. مثلا دعایی یا ذکری و بعد استخاره ای که راهگشا باشد؟
و سوال دیگر اینکه آیا برنامه ریزی کردن برای حالت عدم استجابت دعا، رواست و مورد رضای خداوند، یا به معنی عدم توکل است؟
عواقب و نتایج استجابت دعاها
ارسال شده توسط .me and God در دوشنبه, ۱۳۹۵/۰۳/۰۳ - ۱۹:۳۲با عرض سلام و خسته نباشید
من به این نتیجه رسیدم که همه دعا ها برآورده میشند،در واقع پاسخ داده میشند.
میخوام بدونم اگه دعای فردی خیلی برآورده بشه(عین خواسته)چه دلایلی می تونه داشته باشه (اگه اون فرد چندان هم فرد خاص و مهمی از لحاظ دینی نباشه)؟
و در مقابل استجابت دعاهامون چه وظایفی داریم؟
علت درگیر بودن با مشکلات
ارسال شده توسط javad_joon در دوشنبه, ۱۳۹۴/۰۷/۱۳ - ۱۸:۲۸با سلام
بچه ها الان می خوام براتون یه درد دل کنم یه درد بزرگ دلم خیلی گرفته
من عبادات دینی خودم رو می دم مثل همه شما خوبها گفتنش هم خطر ریا شدن داره
بچه ها من با مشکلات مالی و بیکاری دست و پنجه نرم می کنم خیلی ناراحتم
اما کسایی رو میشناسم که بدون انجام هیچ اعمال دینی و اصلا اعتقادی
کارهاشون به خوبی جور میشه در حالی که من مدتها مدت چنین فرصتی دویدم ، اما این فرصت عالی خود
به اون فرد پیشنهاد داده شد آخه چطور؟
خدایا دلم خیلی گرفته نمی دونم سوال پرسیدم گله کردم یا درد دل اما هرچی بود گفتم ممنون میشم راهکاری
دلداری چیزی برام بذارید:Ghamgin:
فرهنگ سازی برای دعا ، چقدر اینگونه دعا می کنید؟
ارسال شده توسط استاد در پنجشنبه, ۱۳۹۳/۰۱/۲۱ - ۱۳:۲۹بسمه تعالی
یکی از بزرگان می گفت (چه نکته خوبی!) ما همیشه وقتی دعا می کنیم به خدا می گوییم خدایا به ما بده، هیچ وقت دعا نمی کنیم خدایا از ما بگیر، در صورتی که ما به این دعا بیشتر احتیاج داریم؛ ما به آن چیزهایی که خدا باید از ما بگیرد بیشتر احتیاج داریم تا آن چیزهایی که بخواهد به ما بدهد. تا اینهایی که از ما باید بگیرد از ما نگیرد هیچ چیز قابل دادن نیست. ما باید بگوییم خدایا این حب جاه و مال را از ما بگیر، این حسادتها را از ما بگیر، این کینه ها و عقده ها را از ما بگیر، این کدورتهای قلبی را از ما بگیر، این پرده ها را از جلو چشم ما بردار؛ این غلها، این غشها، این حقدها، این ضغنها، این شکها، این شرکها، این کبرها، این حسدها را از ما بگیر. به این «بگیر»ها بیشتر احتیاج داریم تا به اینکه چه را به ما بده.
آخر تو چه هستی؟ اول حساب کن که چه هستی و چه داری، چه را طلب می کنی و برای کجا طلب می کنی؟ گفت: «آئینه شو، جمال پری طلعتان طلب»، اول آنچه باید از تو بگیرند آنها را بیرون بریز، آنگاه بگو بده. آن وقت است که دعای تو مستجاب می شود و «بده»ها به اجابت مقرون می شوند.
نکته دیگر که درسی است که امام علی علیه السلام می دهد این است (روحش را عوض می کنم و جمله اش را بعد ترجمه می کنم): هیچ وقت چیزی را بر خدا حتم نکنید، یعنی نگویید خدایا فلان چیز را به هر حال من می خواهم، من کار ندارم حکمت اقتضا می کند یا نه، مصلحت است یا مصلحت نیست، ادب عبودیت اقتضا می کند یا نه، مصلحت است یا مصلحت نیست.
ادب عبودیت اقتضا می کند که انسان از خدا بخواهد. آن کسی که از خدا چیز نمی خواهد او در مقابل خدا انانیت به خرج می دهد. عبودیت اقتضا می کند که انسان همیشه از خداوند چیز بخواهد و وقتی که انسان از خدا چیز می خواهد اول این را باید بخواهد: خدایا این قلب من را هدایت کن که از تو آن چیزی را بخواهد که حکمت و مصلحت است و الا من خیلی اوقات گمراه می شوم، چیزهایی برای خود می خواهم که نباید بخواهم و چه دعای بزرگی است!
در نهج البلاغه خطبه 227 می فرماید: «اللهم ان فههت عن مسألتی،او عمیت (عمهت) عن طلبتی، فدلنی علی مصالحی، و خذ بقلبی الی مراشدی، فلیس ذلک بنکر من هدایاتک، و لا ببدع من کفایاتک»؛ یعنی خدایا اگر زمانی من گنگ و لال شدم نفهمیدم از تو چه باید بخواهم، عوضی چیزی خواستم، خدایا اگر از مطلوب واقعی خودم کور شدم، چشمهایم آن مطلوبهای واقعی خودم را ندید و چیزهایی را دید که اصلا نباید من به اینها توجه کنم، خدایا اولین دعای من این است که با آن لطف و کرم خودت دست به قلب من بینداز و دل مرا هدایت کن که بفهمم چه بخواهم، مرا به مصالح خودم راهنمایی کن. این قلب من را بگیر و به سوی رشدش و آنچه که صلاح و هدایت و راهش است راهنمایی بفرما.از کرم تو و از لطف عمیم تو اینها عجیب و چیز تازه ای نیست؛ یعنی تو چقدر لطف داری که بسیاری از اوقات اصلا قلب من را خودت هدایت کرده ای که من چه از تو بخواهم، اینها هم جزء لطفهای توست.
در دعای رجب می خوانیم: «یا من ارجوه لکل خیر و آمن سخطه عند کل شر؛ ای خدایی که برای رسیدن به هر چیزی به او امیدوارم و از خشم او در برابر هر بدی در امانم» تا آنجا که می گوییم: «یا من یعطی الکثیر بالقلیل» ای خدایی که رحمت و نعمت بسیار را می دهی در مقابل عمل کم. «یا من یعطی من سئله ای» خدایی که عنایت می کنی به هر که از تو بخواهد ولو عملی هو نداشته باشد؛ معاوضه عمل هم نیست. «یا من یعطی من لم یسئله و من لم یعرفه» ای خدایی که اعطا می کنی و رحمت می کنی به بنده ای که حتی از تو نخواسته و تو را نمی شناسد. «تحننا منه و رحمة» از بس تو به بندگان خودت لطف و تحنن و رأفت و رحمت داری!
یکی از شرایط دعا – که شرایط زیاد دارد – همین ایمان به لطف عمیم پروردگار است و اینکه رحمت پروردگار بی منتهاست و اینکه انسان هر اندازه عاصی و گنهکار باشد اگر به مانند یک بنده تائب و بازگشت کننده و مقر به معصیت و بنده ای که تصمیم گرفته است دیگر نافرمانی نکند به درگاه الهی قدم بگذارد محال و ممتنع است که پروردگار او را از در خانه خودش دور کند.
منبع:
شهید مطهری/آشنایی با قرآن 9، صفحه 58-56
چرا نمی تونم برای خودم دعا کنم؟
ارسال شده توسط یاس نرگس در چهارشنبه, ۱۳۹۲/۱۰/۰۴ - ۱۴:۰۸با سلام:Gol:
وقتی میخوام دعا کنم راحت اسم همه رو میگمو براشون دعا میکنم، اما همینکه میخوام برا خودم دعا کنم خجالت میکشم میگم نکنه پررویی باشه
یا دعا کردنم معناش این باشه که راضی به رضای خدا نیستم، این فکرها باعث میشه سرمو بندازم پایین و بگم خدایا راضیم به رضای تو.
میدونم خدا فرموده (ادعونی استجب لکم) ولی خیلی برام سخته.
قبلا این جوری نبودم ولی الان چند ساله که نمیتونم برای خودم دعا کنم مخصوصا سلامتیم که اصلا روم نمیشه.
میگم اگه خوب بشم نکنه جواب خدا بوده که برو دیگه صداتو نشنوم.
این فکرها اذیتم میکنه.
ممنون میشم راهنماییم کنید.
التماس دعا
سؤال درباره اجابت دعا
ارسال شده توسط Ali Akbar در شنبه, ۱۳۸۹/۰۶/۲۷ - ۱۳:۵۱با سلام،
چند وقت پیش مریضی داشتیم که مدتی در کما بود، همگی خیلی دعا کردیم، مجلس های زیارت عاشورا و ... . امّا فوت کردند. در حالی که بچه کوچکی هم داشتند. توسل به امامان علیهم السلام داشتیم، امّا جواب نداد، می خواهم بدانم چرا این طوری شد و دعا و توسلمان جواب نداد؟
ممنون.
چرا حال دعا کردن ندارم؟
ارسال شده توسط ستاره* در سهشنبه, ۱۳۹۱/۰۵/۰۳ - ۱۶:۴۱من هر وقت می خوام دعا کنم سر نماز حالشو ندارم.
مثلا صبح میگم ظهر
ظهر می گم شب
هر وقتم دعا میکنم سرسری هستش
مثلا یه چیزی از خدا می خوام واسه همه چیز و همه کس دعا می کنم
الا اون چیزیکه خودم می خواستم
وقتی هم به نوبت خواسته خودم می رسم دیگه حوصله دعا کردن ندارم
ممنون اگه راهنمایی کنید
اینم بگم ها کمک و راهنمایی خواستم.
هر کی می خواد دین و اعتقاداتمو زیر سوال ببره اونوقت دیگه................
کارشناس بحث : سمیع