غیبت کبری

جانشین امام را باید خدا انتخاب کند

 سلام علیکم چندروزیه این سوال مطرح شده و من هرچی میگردم جوابی پیدا نمیکنم: نائب امام را خود خداوند باید انتخاب کند و امام معصوم هم اجازه تعیین جانشین بعد خود را ندارن اطلاعاتی درباره ولی فقیه میخاستم

آیا امام زمان ازدواج کردند و همسر و فرزند دارند؟

سلام خدا قوت به اساتید آیا امام زمان ازدواج کردن؟ و اگه ازدواج نکردن چرا؟  و همسرشون حتما عمرشون به اندازه حضرت نیست ایا ایشون هرباره ازدواج مجدد می کنند ؟ چون میگن امام زمان بین مردم زندگی میکنن، پس احتمالا مثل مردم عادی نیازهایی دارند

قاعده‌ی لطف و امام زمان (عج)


سلام
در یکی از تاپیک ها در مورد قاعده لطف صحبت شده بود
همانطور که می دونید قاعده لطف اقتضا میکنه که اگر مجتهدان خواستند فتوای اشتباه بدهند امام زمان به نحوی با القا مطلب مانع از فتوای اشتباه شود.
و لذا برخی گفته اند این اختلافات فقهی به این خاطر است.

اما من با این قاعده مشکل دارم!
اگر این مطلب را بپذیریم قاعده لطف کلا اقتضا میکنه غیبتی نباشه!

غیبت، ظهور و حکومت حضرت صاحب الزمان (عج)

سلام

1-حضرت صاحب الزمان (عج) تا کی حکومت می کنند؟ آیا این حکومت هزاران بلکه میلیون ها سال طول می کشد؟؟

2-غیبت ایشان چگونه است؟ آیا ایشان در بین ما هستند و ما ایشان را نمی شناسیم؟

امام زمان(عج) درکدام شهربه دنیا آمدند و در کدام شهر غیبت کبری ایشان آغاز شد؟

امام زمان در کدام شهر به دنیا امدند و در کدام شهر غیبت کبری ایشان اغاز شد؟ لطفا مستند بفرمایید

تطبیق علائم و نشانه های ظهور

بسیاری از اتفاقاتی که امروز پیرامون ما داره میفته و افراد و جریاناتی که وجود دارن به علائم و نشانه های ظهور شباهت زیادی دارن.
حال آیا تطبیق این علائم با این جریانات درست است؟
اگر پاسخ منفیه پس هدف از این همه حدیث و روایت پیرامون علائم آخرالزمان چه بوده؟
آیا برای این نبوده که مردم تفکر کنند؟

عصر غيبت----- نایب خاص امام در زمان غيبت

با سلام

دوستان اين تايپك را با اين نيت شروع مي كنيم كه از عصر غيبت بنويسيم از همه افراد در عصر غيبت از مردمانش ، اتفاقاتش ،حكومت هايش ،و.....

منتظر مطالب تان.....


رجوع به فقها در عصر غیبت

قال مولانا الامام المهدی-عجل الله تعالی فرجه الشریف- :
(أَمَّا الْحَوادِثُ الْواقِعَهُ فَارْجِعوُا فیها إِلى رُواهِ حَدیثِنا، فَإِنَّهُمْ حُجَّتی عَلَیْكُمْ وَأَنَا حُجَّهُ اللّهِ عَلَیْهِمْ)(1)

امّا در رویدادهاى زمانه، به راویان حدیث ما رجوع كنید. آنان، حجت من بر شمایند و من، حجّت خدا بر آنانم.

شرح
این حدیث، از جمله مطالبى است كه امام زمان(عج) در جواب مسائل اسحاق بن یعقوب فرموده اند.
در این حدیث شریف، حضرت به وظیفه ى شیعیان در حوادث پیش آمده در عصر غیبت اشاره كرده اند.

حضرت، شیعیان را براى فهمیدن احكام شرعى و سایر مسائل اجتماعى، به راویان احادیث، كه همان فقهاى شیعه هستند، ارجاع مى دهد; زیرا آنان هستند كه احادیث را خوب فهمیده اند، و عام و خاص، محكم و متشابه، و صحیح و باطل را مى شناسند.

«روات حدیث» از نظر حضرت كسانى نیستند كه روایت را فقط نقل مى كنند بدون این كه آن را درست بفهمند; زیرا چنین افرادى، نمى توانند گره از مشكلات فقهى و ... بگشایند.
رجوع به فقها در عصر غیبت، نه یك امر مستحب، بلكه یك واجب شرعى است; زیرا، آنان منصوب امام براى این كار هستند و از فرمان حضرت نمى توان تخلّف كرد.

پي نوشت:

1-كمال الدین، ج2، ص484، ح10 ; الغیبه، شیخ طوسى، ص291، ح247 ; احتجاج، ج2، ص284 ; إعلام الورى، ج2، ص271 ; كشف الغمه، ج3، ص338 ; الخرائج و الجرائح، ج3، ص1114 ; بحارالأنوار، ج53، ص181، ح10 ; و وسائل الشیعه، ج27، ص140، ح33424 .


غیبت صغرى مقدمه غیبت کبرى

[h=1]غیبت صغرى مقدمه غیبت کبرى[/h]


امامت حضرت مهدی (عج) پس از شهادت امام یازدهم آغاز می‌شود، امام بزرگواری که براساس مشیت و حکمت الهی از نظرها پنهان است تا مصون بماند از گزند دشمنان و بدخواهانی که وجود آن حضرت را تاب نمی‌آورند.
[/HR][h=2]غیبت کوتاه مدت یا غیبت صغری[/h]مدت غیبت صغرای امام زمان علیه السلام بیش از هفتاد سال بطول نینجامید و در این مدت نایبان خاص به محضر حضرت مهدی (عج) می رسیدند و پاسخ نامه ها و سۆالات را به مردم می رساندند .نایبان خاص که افتخار رسیدن به محضر امام را داشته اند چهار تن بودند که به " نواب خاص " یا " نایبان ویژه " معروفند .نخستین نایب خاص مهدی (عج) عثمان بن سعید اسدی است . که ظاهرا بعد از سال 260 هجری وفات کرد و در بغداد به خاک سپرده شد . عثمان بن سعید از یاران و شاگردان مورد اعتماد امام دهم و امام یازدهم بود و خود در زیر سایه امامت پرورش یافته بود .دومین سفیر و نایب امام محمد بن عثمان بن سعید فرزند عثمان بن سعید است که در سال 305 هجری وفات کرد و در بغداد بخاک سپرده شد . نیابت و سفارت محمد بن سعید نزدیک چهل سال بطول انجامید .سومین سفیر حسین بن روح نوبختی بود که در سال 326 هجری فوت کرد .چهارمین سفیر و نایب امام ابوالحسن علی بن محمد سَمَری است که در سال 329 هجری قمری در گذشت و در بغداد دفن شد . مدفن وی نزدیک آرامگاه عالم و محدث بزرگ ثقه الاسلام محمد بن یعقوب کلینی است .همین بزرگان و عالمان در دوره غیبت صغری واسطه ارتباط مردم با امام غایب و حل مشکلات آنها بوسیله حضرت مهدی (عج) بودند .

اگر چه در زمان حضرت امام على نقى وحضرت امام حسن عسکرى (علیهما السلام) فى الجمله آن دو امام براى آماده کردن اذهان از نظرها احتجاب مى کردند ولی غیبت تامّه اگر دفعةً و ناگهانى واقع مى گردید مورد تعجب بلکه انکار و اسباب انحراف افکار مى شد و قبول قطع ارتباط با امام چنانچه در غیبت کبرى واقع شد، براى اکثر مردم دشوار و ناراحت کننده بود



[h=2]چرا غیبت صغرى امتداد نیافت؟[/h] بعضى مى پرسند به چه علّت دوران غیبت صغرى پایان یافت و اگر برنامه غیبت صغرى ادامه پیدا مى کرد و امام در تمام اعصار غیبت نایب خاصى داشت که راتق و فاتق امور و راهنماى عموم باشد چه اشکالى داشت.پاسخ این پرسش این است که برنامه روش و کار امام را خداوند متعال تعیین فرموده است و امام باید همان برنامه را اجرا نماید و بعد از آنکه اصل امامت ثابت شد، نسبت به برنامه کار امام پرسش از علّت به عنوان ایراد و اشکال، بیجا وبى مورد است و حتى خود امام نیز جز تسلیم و تمکین و اجراى برنامه وظیفه و تکلیفى ندارد و پرسش از علّت و سبب آن خلاف روش بندگى و مقام عبودیّت خالص است و تمام پرسش ها و اشکالاتى که راجع به غیبت شده در یک ردیف و از یک قماش است و هیچ یک ایراد اصولى و پرسشى نیست که اگر بى جواب بماند جائى را خراب کند.و اگر پرسش براى مزید معرفت و بصیرت و روشن شدن امر باشد، جواب آن این است که بهتر است در اینجا دو پرسش مطرح کنیم.

پرسش اول: چرا براى امام (علیه السلام) دو گونه غیبت معلوم شده و از همان اوّل غیبت کبرى آغاز نشد؟



پرسش دوّم: پس از آنکه غیبت صغرى پیش آمد و نائبان خاص تعیین شدند، چرا دوران غیبت صغرى پایان یافت؟ و اگر همان برنامه غیبت صغرى ادامه مى یافت چه اشکالى داشت؟


پاسخ پرسش اول:1ـ غیبت صغرى مقدمه غیبت کبرى و زمینه سازى براى آن بوده، چون ابتداى غیبت بود و اذهان، اُنس به غیبت نداشت اگر چه در زمان حضرت امام على نقى و حضرت امام حسن عسکرى (علیهما السلام) فى الجمله آن دو امام براى آماده کردن اذهان از نظرها احتجاب مى کردند ولی غیبت تامّه اگر دفعةً و ناگهانى واقع مى گردید مورد تعجب بلکه انکار و اسباب انحراف افکار مى شد و قبول قطع ارتباط با امام چنانچه در غیبت کبرى واقع شد، براى اکثر مردم دشوار و ناراحت کننده بود.لذا قریب هفتاد سال رابطه مردم با امام به وسیله نوّاب خاص حفظ شد و توسط آنان عرایض و مشکلات و مسائل خود را عرض مى کردند و جواب مى گرفتند و توقیعات به وسیله آنها مى رسید و بسیارى هم به شرفیابى حضور نایل مى شدند تا در این مدّت مردم آشنا ومأنوس شدند.این ارتباط توسط نوّاب خاص که منحصر به همان چهار نفر نوّاب معروف نبودند و همچنین تشرف جمعى در آن زمان به زیارت آن حضرت براى تثبیت ولادت و حیات آن حضرت مفید و لازم بود و اختفاى کامل که احدى از حال و ولادت آن حضرت مطلع نباشد آن هم در ابتداى امر موجب نقض غرض مى شد، لذا بسیارى از خواص هم در زمان حیات امام حسن عسکرى (علیه السلام) و هم در زمان غیبت به سعادت دیدار آن حضرت نائل شدند و با ظهور معجزات، ایمان آنها استوار و محکم گردید.

برنامه روش و کار امام را خداوند متعال تعیین فرموده است و امام باید همان برنامه را اجرا نماید و بعد از آنکه اصل امامت ثابت شد، نسبت به برنامه کار امام پرسش از علّت به عنوان ایراد و اشکال، بیجا وبى مورد است و حتى خود امام نیز جز تسلیم و تمکین و اجراى برنامه وظیفه و تکلیفى ندارد



پاسخ پرسش دوّم:1ـ علّت اینکه غیبت صغرى ادامه نیافت این بود که برنامه اصلى کار آن حضرت غیبت کبرى بود و غیبت صغرى مقدمه آن بود و براى آماده کردن زمینه انجام شد.2ـ وقتى بنا باشد نایب خاص نافذ الحکم و صاحب قدرت ظاهرى نباشد و نتواند رسماً در کارها مداخله کند بلکه قدرتهاى ظاهرى به واسطه تمرکز توجهات در او با او معارضه ومزاحمت داشته باشند، شیّادان وجاه طلبان هم ادعاى نیابت خاصه مى نمایند و اسباب تفرقه و گمراهى فراهم مى سازند چنانچه در همان مدّت کوتاه غیبت صغرى دیده شد چه دعاوى باطلى آغاز گردید و این خود یک مفسده اى است که دفعش از حفظ مصلحت تعیین نایب خاص اهمیّتش اگر بیشتر نباشد کمتر نیست.خلاصه آنکه ادامه روش نیابت خاصه با صرف نظر از مصالحى که فقط در همان آغاز کار و ابتداى امر داشته با اینکه نوّاب مبسوط الید ونافذ الکلمه نباشند و تحت سیطره زمامداران وقت مأمور به تقیّه باشند از نظر عقل مصلحت ندارد بلکه از آن مفاسدى هم ظاهر مى گردید.(والله أعلم بمصالح الامور ولا یُسئل عما یفعل وهم یُسئلون ولا یفعل ولاة أمره الاّ بما أمرهم الله تعالى به فانهم عباده المکرمون لا یسبقونه بالقول وهم بأمره یعملون)

لا اله الا الله و ولایت-مخصوص دهه فجر

بسم الله الرحمن الرحیم

این تاپیک مخصوص دهه فجر است

موضوع تاپیک اینه که این ولایت که تو اسلام انقدر بهش تاکید شده دقیقا چیه؟

در روایت داریم از پیامبر اعظم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) :

قولوا لا اله الاّ اللّه تفلحوا

كلمه «تفلحوا» از واژه «فلاحت» به معناى رستن است و به كشاورز فلاّح گويند زيرا وسيله رستن دانه را فراهم مى ‏كند.
براى رستن دانه از زير خاك، سه مرحله لازم است:
1- ريشه خود را در عمق خاك فرو كند.
2- مواد غذايى لازم را جذب كند.
3- مانع بالاى سر خود را كنار بزند تا به فضاى باز برسد.

انسان نيز اگر بخواهد به فضاى باز توحيد برسد بايد عقايد خود را به استدلال و منطق عميق بند كند، از تمام امكانات موجود براى رشد خود بهره گرفته و جذب كند، موانع رشد را نيز از خود دفع كند. پس رستگارى در گرو عمق بخشيدن و تلاش و حركت در مسير الهى است

روایت فوق در پاسخ به اعرابی است که در مورد رستگاری از پیامبر سوال کرده بود

خب در آن روزگار که شرایط بسیار ساده تر از اکنون بود همین عبارت لا اله الا الله خیلی کامل بود و هنوز هم هست

بت و طاغوت آن زمان چه کسانی بودند؟

یک سری بت ساخته شده توسط سران بت پرست بود برای سرکیسه کردن مردم و انحراف مردم از توحید

در واقع عبارت لا اله الا الله در ابتدا تمام طاغوت ها و هرچه که در این مسیر بنده را منحرف میکند را پس می زند

حال می خواهد بت باشد یا سران بت پرست

حالا بیاییم یکم جلوتر

این تاپیک رو بخوانید

تلنگر امام رضا(علیه السلام) به ما مدعیان تشیع

حديث سلسلة الذهب یکی از معتبرترین احادیث شیعس

حضرت امام رضا علیه السلام در این حدیث می فرمایند:

کلمة لا اله الا الله حصنى فمن قالها دخل حصنى و من دخل حصنى امن من عذابى

بشروطها و انا من شروطها

خیلی بحثش جالبه خوب دقت کنید

از لحاظ کالبد جسمانی که امام رضا زمان پیامبر نبودند

امام رضا هم که جز حق نمی گویند

پس پیامبر به آن اعرابی در واقع ولایت رو هم گفته بودند

در واقع همش ولایته

ولایت باب رسیدن به خداست

حالا هر چه زمان جلوتر رفت شیعه شُعبه شُعبه شد.

از زمان پیامبر سقیفه اومد ولایت امیرالمومنین علی علیه السلام رو از مردم دزدید

و بزرگترین انحراف بوجود اومد

حالا از اون به بعد به ازای هرکدام از ائمه یک سری انحراف درست شد

افرادی از این فتنه ایمان سالم بدر بردند که ولایتشون آپدیت بود (بهترین کلمه ای بود که میتونسم بگم)

این افراد بغضشون به طاغوت آپدیت بود

و حُبشون هم آپدیت بود

مثلا کسی که امام رضا رو قبول نداشت به امامت لزوما کسی نبود که امیرالمومنین رو قبول نداشت و بغضشمر و یزید رو بدل نداشته

ولی خب این فرد گمراهه

در زمان غیبت این سر در گمی خیلی بیشتر شد

هرچی از زمان پیامبر فاصله گرفتیم از شهود به سمت غیب پیش رفتیم

یعنی چی؟

پیامبر دست امیرالمومنین رو جلو اون همه آدم (البته در مورد خیلیاشون بلانسبت آدم) بالا بردند

ولی چی شد؟

براحتی با یه کودتا و تضعیف ولی زمان و البته بی تفاوتی مردم اون اتفاق افتاد

همین طور که جلو اومدیم این امام زمان آن دوره و عصر شناخت غیبی تری پیدا کردند

بطوری که در مورد آخرین امام همین وجودشون برای مردم مورد امتحان قرار گرفت

البته از این به بعد وارد فازی جدید شدیم

اعتماد!!!

مردم باید به خواص اعتماد میکردند

خواص افرادی مورد اعتماد بودند که ظرفیت دیدن وجود حضرت صاحب رو داشتند

یعنی حضرت نرجس خاتون سلام الله علیها و حضرت حکیمه خاتون سلام الله علیها و تعداد انگشت شماری از افراد مورد وثوق شیعه

در مدت کمتر از 100 سال مردم برای غیبت کبری آماده شدند

یعنی توسط نائبی که اسماً توسط حضرت تایید شده بود

حالا نوبت این بود که مردم بدون اسم بردن در مورد شخص خاصی از وی تبعیت بکنند

زعیم

حالا چی شد که در بعضی دوره ها زعیم موفق تر بود بحثی جداست

ولی یکی از مهم ترین قضایا بحث وحدت حول این زعیم بود

دشمن اومد همین وحدت رو زد و زعیم رو از چشم مردم انداخت

از بعد غیبت کبری مورد زیاد داشتیم که کسی همه چیزو هم قبول داشت حتی نائبان خاص

ولی با زعیم مشکل داشت

این همان بحث آپدیت بودنه

البته تو زیارت عاشورا هم این عبارت رو داریم

انی سلم لمن سالمکم و حرب لمن حاربکم الی يوم القيامه

توقف در طاغوت 1000 سال گذشته عملا انحرافه

الان طاغوتی داریم که همان کار فلان طاغوت رو میکنه و کسی هم بهش فکر نمیکنه

و زعیمی هم داریم که همان دشمنی ها باهاش میشه و همان جهاد و تلاش رو داره و باز هم آن طور که باید کسی توجه نمی کنه(البته به نسبت فرد عادی و معصوم)

دوستان شاید تو دلشون بگن چرا انقدر میگی حجتیه!!!!

چون اینها فتنه گران آینده هستند

خیلی خیلی زیاد دیدم که میگن ما 12 امامی هستیم نه بیشتر!!!

حرف حقیست که به منظور باطل به زبانشون جاری میشه

الغرض!!!!!

ولایتمون رو آپدیت کنیم و همین طور تبریمون رو در مورد دشمنان روز اسلام که یک موقع در امتحان قبل از ظهور مردود نشیم.




توجه کنید به روز بودن به معنی ادامه این راه است نه فراموش گذشته



دشمن گذشته + دشمن حال را لعن کن


اگر دیدید کسی این مشکل رو داره یا جاهله* یا منحرف

پیشاپیش فرا رسیدن سالگرد طلوع فجر انقلاب اسلامی که فجر ابتدایی ظهور بود رو به همتون تبریک میگم

*جاهل یعنی کسی که نمیداند ، توهین نکردم