فرزند آوری

معنای توکل به خداوند در فرزند آوری و تکثیر نسل

سلام علیکم توکل در فرزندآوری به چه معناست؟ در مورد بچه دار شدن دو مبنا در ذهن بنده وجود دارد  مبنای اول : مطابق با تکالیف دینی، نفقه فرزند شامل خوراک و پوشاک و مسکن و سایر الزامات، بر عهده مرد است. و مرد موظف است نفقه را تهیه کند. پس مرد باید اطمینان عقلایی پیدا کند که می تواند از عهده خرج و مخارج هر دو کودک بر بیاید. اگر چنین اطمینانی ندارد یا گمان بر عدم توانایی دارد، چنین کاری ظلم در حق کودک خواهد بود. به همین جهت، تولد فرزند نیز جزو حقوق شوهر است. یعنی حتی اگر زن اصرار داشته باشد که فرزند داشته باشد، مرد حق دارد که فرزند نداشته باشد. اما اگر مرد دنبال فرزند باشد، زن حق ممانعت ندارد. لذا فرزند داشتن جزو حقوق و تصمیمات مرد است. البته الان در عقد نامه ها معمولا در شروط ضمن عقد ، شرطی آورده میشود که اگر مرد بچه نیاورد یا بچه دار نشود، زن حق طلاق داشته باشد. از این نکته بگذریم به هر حال طبق این مبنا فرزند آوری در صورتی صحیح است که پدر به قدرت اقتصادی خویش اطمینان داشته باشد.   مبنای دوم :   پدر میتواند فرزند بیاورد هر چند قدرت نان دادن هم ندارد. در این مبنا پدر حق دارد بجه بیاورد هر چند فرزندش به دلیل فقر یا بیماری دچار آسیب و ضرر شود.   سوال : توکل کردن بر اساس کدام مبنا صحیح است؟ در روایتی داریم که پیامبر فرموده اند اول افسار شتر را ببند و بعد توکل کن. اکنون اگر مرد بدون داشتن توانایی نفقه دادن به فرزند، اقدام به تکثیر نسل کند، توکل صحیحی خواهد بود؟ در حالی که نفقه جزو واجبات شرعی و مقدمات عقلی پرورش کودک است؟ بعلاوه سیره و عمل عقلا این است که به جیب خودشان نگاه میکنند و به توانایی اقتصادی خود مینگرند و بعد بچه می آورند چون بچه آوردن الزامات و تعهدات اقتصادی لازم دارد چه به لحاظ شرعی و چه عقلی...    

هزينه هاي فرزندآوري (خودداری از پذیرش مسؤولیت فرزند)

سلام، همه ي ما مي دونيم كه فرزند انسان ممكنه فرد مفيد و خوبي بشه يا فرد بدي، والدين يك فرزند مسلماً در برابر فرزند خود مسئول هستند، و يك والدين خوب نهايت تلاش خود را براي عاقبت به خيري فرزند انجام مي دن، اما هميشه نتيجه ي مثبت حاصل نميشه، ممكنه اون فرزند وقتي بزرگ بشه آدم بدي بشه و ديگران رو آزار بده، يا شرايط زندگي اش طوري رقم بخوره كه رنج و درد زيادي رو در زندگي متحمل بشه (براي نمونه وضعيت وخيم كودكان در مناطقي از آفريقا و غيره)
خب، سؤال من اينجاست كه وقتي بشه خود را در برابر اين مسئوليت قرار ندهيم (فرزند دار شدن) چرا بايد كاري را كرد كه احتمال شكست و زيان در آن وجود دارد؟
و اينكه آيا هر بچه دار شدني درست است؟ يك مثال فرض كنيد شخصي در آفريقا هست، او مي داند كه اگر بچه دار شود، فرزندش به احتمال 99.5 درصد مثل كودكان ديگر كه مي بيند گرسنگي و تشنگي و درد مي كشد، اما با اين وجود بچه دار مي شود! (در حالي كه مي تواند نشود)
آيا اينكار از نظر عقل و منطق صحيحه؟
آفريقا رو به عنوان يك مثال آوردم براي اينكه مفهوم سؤال بهتر مشخص بشه ، وگرنه اصلاً قصد تحقير نژادي و يا مقايسه ي ملت ها با يك ديگر رو ندارم

ارزش انسان

انجمن: 

بی مقدمه به اصل موضوع میپردازم.

اینهمه در روایات ما به لذت جنسی حلال تاکید شده، اون رو جزو لذت بخشترین فعل های این دنیا و حتی آخرت شمردن. پیامبر ما با زنان متعددی آمیزش داشتن، ائمه ما بعضا چند ده فرزند داشتند و همشون ما رو به رابطه حلال سفارش اکید کردن. که البته هیچ اشکالی هم نداره. دست مردم رو برای رابطه حلال بازگذاشتن و تاکید کردند به ازدواج کمک کنید.
اما واقعیتی که در تمام موارد بالا وجود داره اینه که اینهمه تاکید صرفا به امیزش جنسی شده. غافل از اینکه فرزندی که متولد میشه خیلی خیلی مهمتر از لذت چند دقیقه ای پدر و مادره. توجه کنید همه ما محصول همین لذت چند دقیقه ای هستیم. به شخصه روایتی ندیدم که در اون فرزند اوری مهمتر از امیزش باشه، مگر وقتی که صحبت از ازدیاد جمعیت باشه. در احکام ما احترام به پدر و مادر واجب اعلام شده اما حرمتی برای بی احترامی به فرزند وجود نداره. انگار ارزش این موجود زمانی مشخص میشه که خودش شخص دیگری رو به اصطلاح خوشبخت کنه.البته خداوند برخلاف تمام مخلوقات به این موجود اشاره کرده و گفته :«خلق الانسان من نطفه فاذا هو خصیم مبین» یعنی خود خداوند هم بی چیزی انسان رو به یادش آورده و اون رو مایه عبرتش قرار داده.
با این وجود چطور انسان میتونه مسجود ملایکه باشه؟ انسانی که ممکن بود با دعوای یک شبه پدر. و مادر وجود «روح متعالیش» زیر سوال بره،؟

نقش و اهمیت فرزند آوری و جمعیت در اسلام (لطفا در بحث شرکت کنید)

انجمن: 

امام خامنه ای حفظه الله :

" مسئله‌ی جمعیّت که بجد هم مورد بحث و اختلاف نظر در جامعه است، مسئله‌ی بسیار مهمّی است. بلاشک از نظر سیاست کلّی کشور، کشور باید برود به سمت افزایش جمعیّت؛ البتّه به نحو معقول و معتدل. "

در حال حاضر در کشور، ما با رویه ای مواجه هستیم که بسیاری از خانواده ها تمایلی به فرزندآوری مطلوب ندارند و از طرفی دیگر معظل بالا رفتن سن ازدواج در جامعه سبب کاهش فرزند اوری در جامعه شده است .

به نظر شما بهترین راهکارهای رسیدن به جمعیت مطلوب و برطرف شدن موانع آن در کشور چیست ؟ چه کسانی نقش اصلی و مهم در این زمینه را به عهده دارند؟


IMAGE(http://shahrezanews.ir/wp-content/uploads/2014/01/1211-244x172.jpg)