انسان

آيا انسان ارزش ذاتی دارد؟

<p>سلام به اساتید محترم&nbsp;</p>

<p>یک سوال هست که ذهن منو درگیر کرده انسان بودن اساسا چه ارزشی دارد&nbsp;</p>

<p>تعلیم اسما .خلفته الله .بار امانت الهی وروح الهی&nbsp;.... که مختص پیامبران و ائمه اطهار ع&nbsp; هست</p>

<p>از طرف دیگر خداوند هم در قران با را انسان را سرزنش کرده. نادان .ضعیف.و.....</p>

<p>با این تفاضیل تقریبا انسان بودن هیچ ارزشی نداره&nbsp;</p>

<p>ایا واقعا بدین سان هست !!!</p>

فایده افراد درونگرا چیست؟

با سلام و عرض ادب فایده انسان های درون گرا چیست ؟ درون گراها معمولا افرادی هستند که فقط در بخشی از زندگی شاید بتوانند موفق باشند ولی در کل خیلی موفق نیستند رابطه اجتماعی ضعیفی دارند ، دوستان کمی دارند ، زیاد از حد ارام هستند و بعضی اوقات انسان های سردی هستند و حتی خیلی اروم حرف میزنند و معمولا خوش سفر نیستند در حالیکه دین توصیه به خوش اخلاقی میکند و اصولا به سمت انسان های برونگراست (محبوب ترين شما در نزد خدا، خوش اخلاق ترين شماست.) و برنامه کلی برای زندگی داره   منظورم این نیست درون گرا ها بد اخلاق هستند منظورم این است که ان ها نه بداخلاق هستند نه خوش اخلاق معمولا در کاری که میکنند تمرکز خوبی دارند و موفق میشوند خیلی اوقات نفر اول هستند ولی در کل برای زندگی خیلی ضعیف عمل میکنند (خودم هم درونگرا هستم و متاسفانه در جامعه اکثرا انسان های برونگرا موفق تر هستند)

شما مهم ترین انسان در دنیا خودتان هستید!

داستانی فلسفی کوتاهی وجود دارد که خیلی طرفدار دارد به نام داستان تخم مرغ از اندی ویرلینک رسمی داستان ) داستان انگلیسی میباشد بحث اینجا درباره کل کتاب نیست فقط درباره بخشی از داستان است که توجه مرا جلب کرده است : شما مهم ترین انسان در دنیای خودتان هستید این مسئله شباهتی زیادی دارد با وراثت در برنامه نویسی شی گرا که در ان برای ایجاد هر چیز میتواند یکی را ایجاد کنید و با استفاده از وراثت از ان برای دیگر ایجاد مشابه استفاده کنید و مشابه را تغییر دهید ... مثلا برداشت ما از دنیا به همین گونه است ، ما نمیدانیم اصل دنیا چگونه است ولی معمولا رای را به اکثریت میدهیم ! یعنی یک کلی وجود دارد که همه با ان موافقیم و حتی ممکن است درست نباشد و یک وراثتی دیگری وجود دارد که برداشت ماست به قولی یک دنیا خارجی وجود دارد و یک دنیا درونی که برداشت ماست و تقریبا هر انسانی دنیا ی خودش را دارد ما چون دنیا را از دید خودمان میبینیم ، برداشت خودمان را میکنیم و هرچیزی که برداشت کرده ایم دنیا خودمان است ( مانند کپی کردن ) حال چه برداشتی میتوان کرد ؟ هیچ وقت به نزدیکانتان مانند مادر و پدر بدی نکنید ! شاید خودتان را خالی کنید و دنیای ان ها را سیاه ولی همزمان دنیا خودتان را هم سیاه میکند ! وقتی به یک فقیر که میتوانید کمک کنید و نمیکنید شما به او ظلم نمیکنید ، شما به خودتان ظلم میکنید چون در دنیا شما فقیری وجود دارد که میتوانست وجود نداشته باشد ! دوربین دنیا خودتان فقط در دست شماست پس وقتی ان را به سمت سیاهی میگیرید تمام دنیایتان سیاه میشود ! دنیای خودتان فقط از دید خودتان است پس مراقب خودتان باشید. اگر شما نباشید دنیایی وجود ندارد !   فکر کنم ضرب المثل کافر همه را به کیش خود پندارد هم همین منظور را دارد ایا همچین چیزی درست است ؟ نظر دین چیست ؟

چگونه خدا را فقط بخاطر خودش عبادت کنیم ؟

به نام خدا من مدت طولانی که سعی میکنم این موضوع را درک کنم ولی نمیشود !
امام على‏ (عليه السلام) مى‏ فرمايد: «ما عبدتك خوفاً من نارك و لاطمعاً فى جنتك بل وجدتك اهلاً للعبادة فعبدتك»؛ «خداوندا! من تو را نه به جهت ترس از دوزخ و نه به طمع بهشت برين كه من تو را سزاوار عبادت ديده و به پرستش تو مى‏پردازم» بحار، ج 67، ص 186.
از یک طرف ما باید نمک غذا مون رو هم از خدا بخوایم و از طرفی هم باید خدا را فقط برای خودش عبادت کنیم ؟! خب وقتی خدا چیزی را که میخواهم به من میدهد من با علاقه شکر میکنم ولی پیامبر اسلام(ص) گفته است که این کار هم از سگان برمی اید و کار بزرگی نیست یعنی الان من باید نسبت به تمام لذت های دنیا بی تفاوت باشم و با تمام وجود خدا را بپرستم تا بگویم خدا را برای خودش پرستیدم ؟! یعنی چی ؟ مگر میشود من کاملا بی نیاز شوم و بعد خدا را عبادت کنم و بگویم خدا را برای خودش خواستم ؟؟؟   بله من میدانم که عبادت سه درجه دارد : عده برای فرار از جهنم عبادت میکنند ، عده برای بهشت و عده ای برای خدا که اخرین مورد بهترین هستش خواهش میکنم بگویید چگونه امکان دارد من که محدودم و از همه بیشتر به خدا نیاز دارم چگونه باید خدا را برای خودش بخواهم نه بهشت و جهنمش ؟ وقتی به جهنم فکر نکنم چگونه از خدا بترسم ؟ وقتی به بهشت فکر نکنم چگونه به پاداش خدا امیدوار باشم ؟ باتشکر

آیا انسان ها با ذات خوب و بد خلق شده اند؟

انجمن: 
با سلام و عرض ادب آیا انسان ها از ابتدا با ذات خوب و بد خلق شده اند؟ اینکه می گویند مومنان ار باقیمانده گل اهل بیت افریده شده یا اینکه می گویند خدا ابتدا گل پاک را برای مومنان و گل بد را برای جهنمیان افرید و بعد ان ها را مخلوط کرد و انسان را افرید نشانه بر ذات بد و خوب دارد ؟ بچه های کوچکی که قبل از سن تکلیف میمیرند در ان دنیا خدا اتشی می افریند و به ان ها دستور میدهد در ان وارد شوند اگر وارد شوند و حرف گوش کنند بهشتی میشوند و اگر گوش نکنند جهنمی دلیلی بر ذات بد و خوب انسان دارد ؟ این بد یا خوب بودن ذات انسانی به علم انسان ربط دارد ؟ باتشکر

آیا پیشرفت کردن خارج از فطرت انسان است؟

به نام خدا آیا پیشرفت کردن خارج از توان انسان است ؟ برای همین سخت است ؟ به همین دلیل ما فقط در این دنیا مادی تلاش میکنیم تا پیشرفت کنیم ولی در بهشت پیشرفت نمیکنیم ؟ ( البته میدانم در بهشت پیشرفت میکنیم و ساکن نمیمانیم ولی اصل پیشرفت در این دنیاست )

فایده انسان ها در بهشت چیست؟

با سلام
بنده چند وقتی هست که مطالب این انجمن را مطالعه میکنم ولی احساس کردم مطلبی بین سوالات نیست !
سوال بنده همان سوال چرا خلقت هست ولی یک قدم جلو تر که همیشه بی جوابه !

وقتی میپرسیم که هدف خلقت ما چی بوده ؟ با این جواب مواجه میشویم :

نقل قول:

خداوند وجودى بی‌نهایت است و همه کمال‌ها را دارا ست و آفریدن (ایجاد کردن) فیض است و خداوند فیاض است. کمال فیاضیت او اقتضا می‌کند که هر چه را لایق آفریده شدن است بیافریند. پس خداوند آفرید، چون فیاض است؛ یعنى هدف و چرایى آفرینش در فیاضیت اوست. از آن‌جا که صفات ذاتى خداوند خارج از ذات او نیست می‌توان گفت هدف از آفرینش، ذات خداوند است.

این جواب قابل قبولی هستش ولی این بخش رو متوجه نمیشم : هر چه لایق آفریده شدن است را خدا خلق میکند .
اگه بحث لیاقته که امامان ما به اندازه همه ما ها لیقات و ارزش دارند چرا این تعداد ادم به وجود امده ؟
من هر چی فکر میکنم میبینم که واقعا با یه تعداد کمی انسان هم هدف خلقت کامل میشد .
شما الان چهارده معصوم (ع) را نگاه کنید میبیند که همه چی دارند و کامل کامل هستند دیگه چرا باید خدا چندین میلیارد انسان رو خلق کنه ؟
ارزش الماس به کمیاب بودنشه ...

فایده انسان ها در بهشت چیست ؟
ما در این دنیا به دلیل نیاز هایی که داریم به انسان های دیگر نیاز داریم و به عنوانی نمیتونیم به تنهایی زندگی کنیم ولی در ان دنیا که دیگر جای کار نیست چی ؟
دیگر همین فایده خیلی کمی هم که داریم را از دست میدهیم دیگر بود و نبودمان هیچ فرقی نمیکند ؟؟
( کاری ندارم که همین الانم در این دنیا یک نقطه کوچکی هستیم که بود و نبودمان فرقی به حال دنیا ندارد
و تمام فایده مان برای کره خودمان و موجودات ان میباشد نه خارج از کره )

این چیزی که تا الان متوجه شدم :
در کل یک انسان در بهشت هر جایگاهی هم داشته باشد فقط برای خودش یک جایگاه فوق العاده است و( نهایت برای خانواده اش کمی سود دارد همین ! )
و دیگر بود و نبودش برای بهشت ، دیگر موجودات ، خدا هیچ فایده ای ندارد ؟!
ایا واقعا این طور است ؟؟؟

باتشکر فراوان

در انتظار مرگ

چه دعایی و یا راهی وجود داره تا مرگ آدما تعجیل بشه؟؟؟ اصلا چرا باید آدم مجبور باشه به زندگی کردن و ادامه زندگی؟؟؟ چرا زمان مردنش دست خودش نیس؟؟؟

هدایت به صراط مستقیم

انجمن: 

شخصی که نمی خواهدبه راه راست هدایت شودچرادرنمازباید اهدناالصراط المستقیم گوید؟