فرصت

نوجوانی؛ باطراوت ترین فصل زندگی

با عرض سلام و درود خدمت شما
من 16 سال سن دارم. همانطور که می دانید، نوجوانی، بهار عمر انسانه و از قدیم گفتن «سالی که نکوست از بهارش پیداست» یعنی پایه های ساختمان و سبک زندگی انسان، تو نوجوانی زده میشه. خیلی از افراد را دیده ام که به من توصیه کرده اند «از جوانی ات خوب استفاده کن!» شاید در نگاه اول، برام خیلی مهم نباشه، ولی وقتی یکم با خودم درگیر میشم، می فهمم که وای بر من! نکنه این دوران طلایی رو بیخودی هدر بدم. نکنه ارزش این دوران رو وقتی بفهمم، که جز ندامت کاری ازم بر نیاد. یعنی تو این فکر و خیالات دیوونه میشم!
واقعا نمی دونم چیکار کنم. تازه مشکلاتم که یکی دو تا نیست. از یه طرف درسم اجازه نمیده زیاد به معنویات برسم و از طرف دیگه، واقعا از لحاظ اعتقادی صفرم! ببخشید اینو میگم، ولی مثلا موقع نماز «سبحان الله» به خودم میگم، تو از کجا میدونی خدا پاکه؟! اصن خدا پاکه یعنی چی و...
دوست دارم به والدینم کمک کنم ولی تنبل ام. از لحاظ آداب معاشرت هم ضعیفم. احتمالا کتاب شهید ابراهیم هادی رو خوندین. ایشون خیلی شوخ طبع، جذاب و خوش برخورد و اهل اجتماع بودن.
که من هیچ کدوم ازین ویژگی ها رو ندارم. یعنی، توانایی برقراری ارتباط و بگو و بخند در من کَمِه (یا اصن یافت نمیشه!). گاهی سعی می کنم با افراد خوش برخورد باشم وفرضا اونها رو با اسم فامیل صدا بزنم. ولی بعد رفتارم رسمی میشه و نمی تونم راحت باشم.
حتی، یه رگه هایی از تنهایی در وجودم هست. احساس می کنم رفقای صمیمی ام انگشت شمارن، یا هی ندارم!
از همه بدتر خیالات شهوانیه که دیگه نیاز به معرفی نداره.
در زندگی منظم نیستم.
همینطور... (مثنوی هفتاد من کاغذ)

خلاصه اینکه،
الان من دقیقا چیکار کنم؟!

مهارت مقابله ای با تنهایی

انجمن: 

انسان موجود اجتماعی است و فطرتا دوست دارد که روابط سالم و اجتماعی را با هم نوعان خویش به صورت سالم و مسالمت آمیز برقرار کند، در این راستا گاها به خاطر عواملی در یک شرایط تنها به سر می برد، و حال آنکه همین تنهایی می تواند خیلی آسیب زا باشد.
پس برای حل این موضوع باید نوع تنهایی و کیفیت آن و علل آن بررسی شود.

تکلیف شناسی پیش از تکلیف گرایی

انجمن: 

دوستان سلام

تکلیف شناسی پیش از تکلیف گرایی

تا کی باید از وضع موجود تاسف بخوریم؟ تا کی باید این همه فقر فرهنگی را ببینیم و فقط آهی از ته دل سر دهیم؟ تا کی باید منتظر مسئولین بی بخار برای کار فرهنگی بمانیم؟ تا کی باید صبر کنیم؟ تا کی باید فقط بگوییم و عمل درستی نکنیم؟ تا کی باید اعتراض کنیم؟ چه قدر باید اعتراض کنیم؟ چه کسی گوشش بدهکار است؟ چه کسی توجه می کند؟ در این میان ما چه باید بکنیم؟ آیا تکلیف را درست شناخته ایم؟ آیا به تکلیف خود عمل کرده ایم؟ تا به حال ما چه فعالیت فرهنگی مهم و موثری انجام داده ایم؟ آیا می توانیم وقت خود را بهتر برنامه ریزی و از آن در جهت فرهنگ استفاده کنیم؟ چگونه باید پاسخ دغدغه های درست خود را بدهیم؟

این ها و سوالات دیگری که نوشته نشد، سوالاتی است که هر یک از آنها در ذهن بنده و شما وجود دارد. به هریک از این سوالات نیز پاسخ های متفاوتی نظیر پاسخ های زیر داده ایم.
کاری از دست ما ساخته نیست، ان شاءالله امام زمان ظهور کند. مگر ما چه می توانیم انجام دهیم؟ اصل کار دست مسئولین است که کار نمی کنند. جز اعتراض کار دیگری از دست ما ساخته نیست و ....

اما آیا حقیقتا فطرت ما با این پاسخ ها آرام شده است؟ آیا از این دست پاسخ ها را می توان به خدا داد؟ آیا تغییر قابل ملاحظه ای حتی در اطرافیان رخ داده است؟ و ...

پس باید منتظر هیچ کس نماند و کاری کرد. کاری اصولی و درست. اما قبل از هر چیز خواهش می کنم قدری حوصله به خرج دهید و مقدماتی را بخوانید.

اولین مسئله، تکلیف است. ما اگر تکلیف خود را بدانیم و آن را خوب انجام دهیم، هم رشد معنوی خواهیم کرد، هم پاسخ خداوند و فطرت خود را خوب می توانیم بدهیم و هم اقدام ما موثر است.

اما تکلیف به چه معناست؟ تکلیف چیست؟ و چگونه می توان تکلیف خود را به نحو احسن شناخت؟

علی علی

✔ چگونه حداکثر بهره برداری علمی و معنوی را در سایت داشته باشیم؟✿

انجمن: 

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام
کاربران بسیاری در اسک دین هستند که ساعات زیادی از روز را در اسک دین حضور دارند.
صرف نظر از اینکه حضور کاربران اگر همراه با وابستگی و اعتیاد به اینترنت باشه باید تعدیل بشه ؛
چه راه کارهایی رو پیشنهاد میدهید برای کسانی که دائما به اسک دین رفت و آمد دارند ، در جهت استفاده بیشتر و بهتر از وقت؟
برای اینکه حضورشون در سایت پربار باشه و به صورت عادت درنیاد.


فرصت ها میگذرند، همانند گذشتن ابرها..

«الفرصة تمرّ مرّ السّحاب»
فرصت ها میگذرند، همانند گذشتن ابرها..
حضرت على ‏عليه السلام

فکر میکنم وجه شبه شون این باشه که، هر دو ظاهرا" پایدار به نظر میرسن ولی با کمی تامل متوجه گذرا بودنشون میشیم!