کپی رایت
استنباط احکام فقهی در عصر ائمه علیه السلام (حکم کپی رایت)
ارسال شده توسط سعید مسلم در سهشنبه, ۱۳۹۶/۱۱/۰۳ - ۱۶:۴۳در مورد استفاده از نرم افزارهای خارجی و کرک شده بارها بحث شده و اینکه( طبق نظر مقام معظم رهبری تا این زمان بهمن 96 ) اگر با آن کشور و شرکت قراردادی نباشد,میشه استفاده کرک و درآمد آن حلال است (اگر این مورد اشتباه هست تصحیح کنید) آیا شبیه این مورد در زمان ائمه علیه السلام هم اتفاق افتاده یا خیر موضوع بحث بیشتر این هست که در اون زمان حکمی شبیه این بوده یا خیر استفاده از مال کفار بدون اجازه (کرک کردن) و نظری از ائمه علیه اسلام در تاریخ ثبت شده و اتفاقی شبیه این مورد افتاده یا خیر با تشکر@};-
کرک دو نرم افزار با وجود نمایندگی در ایران
ارسال شده توسط Hunter در یکشنبه, ۱۳۹۶/۰۴/۲۵ - ۱۲:۲۵با سلام
۲ سوال .
۱. بنده نرم افزار winrar رو به مدت ۶ سال کرک کردم .
چند روز پیش فهمیدم که این نرم افزار در ایران به مدت دو سال هست که نمایندگی داره.
آیا بنده باید لایسنس اصل خریداری کنم؟
۲. بنده نرم افزار internet download manager رو هم به مدت ۶ سال کرک کردم.
چند روز پیش فهمیدم که این نرم افزار هم مدت زیادی هست که ( از قبل از اینکه بنده کرک کنم ) در ایران نمایندگی دارد .
آیا باید لایسنس اصل بخرم ؟
کپی رایت در هاله ای از ابهام!
ارسال شده توسط ___ در جمعه, ۱۳۹۶/۰۳/۲۶ - ۱۸:۲۷سلام
من چند وقت قبل بحثی را مطرح کردم ولی ظاهرا هنوز مشکل پابرجاست
سوال این است که استفاده از محتوای فضای مجازی درچه حکم است؟منظور محتوای تولید داخل است
و ظاهرا پاسخ این است که تا یقین به رضایت صاحباثر نداشته باشیم جایز نیست
اما چند سوال و نکته مطرح میشود
1-اصلا چرا حکم با فضای حقیقی فرق میکند مثلا ما نشنیده ایم اگر به بازار رفتید و خواستید جنسی بخرید باید یقین کنید جنس ما فروشنده است(دزدی نیست) یا این که در تولید جنس خطایی صورت نگرفته باشد(ممکن است مثلا تولید کننده جنس را از شرکتی دیگر کپی کرده باشد)
2- در محتوای خرد فضای مجازی عملا امکان یقین وجود ندارد مثلا کلیپ ها یا تصاویر معمولی که مثلا برای شهادت یا ولادت پخش میشوند یا تصاویر خبرگذاری ها و ... چگونه میتوان به صاحب اصلی اثر پی برد ؟
3- اصلا بر فرض امکان باشد مثلا سی دقیقه دنبال صاحب اثر یک کلیپ دو دقیقه ای بگردیم ، اصلا کلا بی خیال میشویم
4-بر فرض فضای مجازی را کنار گذاشتیم به چه سودی دارد آیا مشکل حل میشود ؟یا نفعی برای کسی دارد؟ بهتر برخور با متخلفین تکثیر نیست؟آیا با کنار رفتن قشر متدین وضع بهتر میشود؟
البته در سوالات بالا منظور محتواهای خرد و بی نام مثل تصاویر کلیپ ها متن ها و.... است.و مثلا در مورد فیلم ها آهنگ ها یا آثار مهم و شناسنامه دار که واضح است که تولید کننده ای دارد و هزینه مهمی شده منظور نیست.
بهتر نیست این موارد را به عرف رجوع داد؟
مثلا تا جایی که احتمال قابل توجه تضییع حقوق کسی داده نشود استفاده جایز است و مشکلات ناشران را را حکومت با برخورد با توضیع کنندگان خلاف کار حل کند .مثل فضای حقیقی که نمی آیند با مشتریان مغازه برخورد کنند. یا به قانون رجوع داد که خو مشکلاتی دارد که اگر قانونی نباشد چه ؟ و خودتان وضع قوانین در کشور را که میدانید به خصوص در این موارد! و ظاهرا قانون بیشتر با توضیع کنندگان کار دارد.
البته اشتباه نشود که بنده می خواهم حکم دهم یا خود را بالا میبینم، چون احساس میکنم مطلب درست روشن نشده توضیحاتی دادم.و البته تاحدودی طبیعی است چون این مباحث در سال های اخیر مطرح شده و قبلا نبوده.
لطفا موارد را دقیق برسی و پاسخ تفصیلی داده و اگر میتوانید با دفتر مراجع مطرح که اگر لازم است بحث با مرجع مطرح و حکم جدیدی گرفته شود.
هدف حل مشکل مهم جامه متیدن است و اگر کمی هم زمان ببرد موردی نیست.
با تشکر ببخشید طولانی شد.
استخدام و کار در شرکتی که از ویندوز و آفیس کپی شده استفاده می کنه
ارسال شده توسط مهدی احمدیان در دوشنبه, ۱۳۹۵/۰۹/۰۸ - ۱۹:۰۲با سلام،
می خواهم در شرکتی استخدام بشوم که به عنوان اپراتور پاسخگویی و هماهنگی، با ویندوز و آفیس و... کار می کنیم (و این نرم فزارها کپی شده هستند یعنی همان قفل شکسته موجود در بازار که شرکت بر روی سیستم ها نصب کرده) ، بنده خودم شخصاً کپی رایت داخلی و خارجی را رعایت میکنم و الان هم در خانه از لینوکس و نرم افزارهای متن باز و رایگان استفاده می کنم، می خواهم بدانم آیا حقوقی که از کار در این شرکت خواهم گرفت، اشکال شرعی و حق الناس دارد و اینکه میگویند لقمه حرام در زندگی تأثیر می گذارد، آیا این حقوق شامل و مصداق آن لقمه حرام خواهد بود و هیچ تأثیری در زندگی من دارد؟
چون بحث انتخاب شغل و امرار معاش از طریق آن هست، این موضوع برایم خیلی مهم است.
(مرجع تقلید بنده آقای لنکرانی هستند، ولی چون محتاط هستم و می خواهم احتیاط کنم، در این موضوع ، نظر مراجعی که احتیاط بیشتر می کنند مثل آقای بهجت و.. برایم مهم تر است).
با تشکر
حکم گوش دادن به فیلم یا موسیقی که کپی شده؟
ارسال شده توسط Leris در سهشنبه, ۱۳۹۵/۰۶/۲۳ - ۲۱:۴۸سلام،سوال من یه مورد متفاوت از کپی رایته.
میخواستم بپرسم که اگر کسی،فیلم یا موسیقی که توسط یه نفر دیگه کپی شده رو ببینه یا گوش کنه(حالا چه مجبوری چه از روی عمد یا سهوا)آیا گناهی انجام داده و ضامن است؟توجه کنید که کپی دیگری صورت نگرفته و فقط آن فیلم یا موسیقی تماشا یا شنیده میشه.اگه از روی عمد شنیده بشه یا مجبوری،آیا شرایطش متفاوته؟
مرجع:رهبری
ممنون happy
اگر در آینده قانون کپی رایت امضاء بشه؟
ارسال شده توسط ashkan313 در جمعه, ۱۳۹۴/۱۱/۲۳ - ۰۰:۰۵با سلام،بنده مقلد آیت الله خامنه ای هستم،تا الان فیلم ها و بازی ها و موسیقی های هالیوودی زیادی خریدم و دانلود کردم که البته با اون کشورها قرارداد نداریم و مشکلی نداره.
سوال بنده اینه که اگر در آینده قرارداد برن امضاء بشه و ما هم این قانونو رعایت کنیم،آیا در قبال نرم افزارهای خارجی(خودم از کشورای آمریکا و اسرائیل و ژاپن فیلم و نرم افزار دانلود کردم)که قبل از امضاء قانون کپی رایت به صورت کپی شده استفاده کردیم و الان هم هیچ اثری از آنها نیست و همه را پاک کرده و سی دی ها را دور ریختیم آیا باز هم ضامن هستیم؟
یا اینکه فقط باید از زمان پیوستن به قانون کپی رایت،حق صاحبان نرم افزار خارجی را رعایت کنیم؟
ممنون
آیا نظر بعضی مراجع با حق الناس در تضاد است؟
ارسال شده توسط smahr در سهشنبه, ۱۳۹۴/۰۸/۱۹ - ۲۲:۴۷خسته نباشید
قبل از هرچیز به این اشار کنم که همونطور که خودتون اگاه هستید در اخر الزمان وضعیت دین خیلی پیچیده میشه و خیلی ها میشن نماد دین و دینداری
و گروه گروه به جون هم میافتن این به اون میگه ملعون و کافر و گناهکار و اون به این
و خیلی ها هم به اسم دین خیلی اشتباه ها انجام میدن
پس لطفا با این سبک که چون ایشون مرجع هستن هرچی بگن درسته جواب من رو ندید
ممنون از زمانی که برای من میذارید
در مورد کپی رایت و نظر اقای خامنه ای سوال داشتم
اقای خامنه ای ظاهرا با عدم رعایت کپی رایت در سطح جهانی مشکلی نداره که هیچ طبق شنیده ها حتی خودشون مانعی برای تلاش ها برای رعایت شدنش توی ایران هستن
در بحث حول قانون کپی رایت و بعضی احکام فقهی عجیب قریب باید بگم که مراجع تقلید مثل اقای وحید و اقای مکارم اجرای اون رو لازم میدونن (البته اقای مکارم استثنا هایی قائل میشن ولی کلی اجراش رو لازم میدونن) و در ضمن یه نکته دیگه هم که باید اشاره بشه خصوصی بودن یا سهامی بودن بسیاری از شرکت های خارجیه
حالا با این توصیفات و بحث ها چطور ممکنه و چ دلیل عقلی پشت این قضیه هست که ما به عنوان کسی که خودمون رو شیعه حضرت علی ع میدونیم و ادعامون میشه داریم مملکت رو برای امام زمان اماده میکنیم , بیاییم و جزو معدود کشور هایی باشیم که به مردمون اجازه دزدی از حقوق دیگر مردم دنیا(حتی مسلمون ها و شیعه ها) رو بدیم فقط و فقط به جکم اینکه این افراد خارج از مرز های جغرافیایی ما هستن؟
با چ منطقی ما میتونیم اجازه داشته باشیم تا فیلم ها و نرم افزار ها و کتاب های مردم دیگه دنیا رو کپی کنیم و دلیل بیاریم که اگر بخواهیم """"حقشون""" رو بدیم مبلغش زیاد میشه و ممکلت ضربه میخوره و ... (جایی همچین حرفی شندیم)!!!
این راه و روش اون امامی هست که در زمان خلیفه بودنش با یک "مسیحی" به داگاه میره و اونجا چون نمیتونسته حرفش رو ثابت کنه از قاضی میخواد حکم درست بکنه و وسایلش رو میده به اون مسیحی؟
این روش شیعه علی ع هست؟
به هر حال انساسن ممکن الخطاست و ممکنه ک من اشتباه کرده باشم (البته ممکن هم هست اقایون اشتباه کرده باشن به آگاهی یا ناخواگاه)
پس ممنون میشم اگر جواب منطقی و استدلال عقلی سر این فقه عجیب سراغ دارید به منم بگید تا از این حالت شک در بیام
خیلی ممنون از شما و محیطی که برای پرسش فراهم کردید
درپناه حق
یاعلی
کپی رایت دانلود فایل ها
ارسال شده توسط ___ در چهارشنبه, ۱۳۹۴/۰۷/۲۹ - ۱۵:۵۴باسلام
حتما میگید این موضوع بار ها بحث شده شاید اما حل نشده و در ضمن سوال کمی متفاوت است . + من اکثرتاپیک های کپی رایت را خواندم.+طبق نظر رهبری + ببخشید اگه طولانی شد
ما در اینترنت با فایل(از هرنوع برنامه اهنگ و ..) های گوناگون و مختلفی رو به رو میشویم که دارای شرایط زیز هستند .
1- فایل تولید داخل و کپی رایت ان مشخص است که تکلیف معلوم است
2- فایل تولید خارج که ان هم تکلیف تا حد خوبی معلوم است
3-فایل بی صاحب (این کمر ادم میشکنه):Moteajeb!: منظورم فایلی است که نمیدانیم تولید داخل است یا خارج رایگان است یا پولی و امثال این فایل ها کم نیستند بسیاری از تصاویر ، متن ها و ...
مثلا نوحه ها شاید بسیاری از نوحه ها رایگان باشد اما تعدادی هم هستند که پولی اند و ممکن است پس ما وقتی میخواهیم یک نوحه دانلود کنیم نمیشود چون ممکن است غیر قانونی باشد و عملا نرم افزاری مثل دینی پلیر کاربردیندارد چون ممکن است سهوا چند فایل غیر رایگان در باشد.
در مورد این قانون هم که کجاست جای سوال است بنده راهی که به ذهنم رسید این بود که از کمیته تایین مصادیق محتوای مجرمانه سوال کنم که نتیجه این گونه بود .
خب حالا لطفا به سوالات زیر بادقت:ok: پاسخ دهید :
1- دانلود فایل هایی که تولید داخل یا خارج بودن ان یا در صورت داخلی بودن رایگان و غیر رایگان بودن ان برای ما مشخص نیست از هر نوع کتاب، اهنگ ، برنامه و... :
الف : اصلا نیاز به تحقیق دارد یا میتوان به راحتی دانلود کرد؟(اگه این باشه خوبه:ok:)
ب : اگر پاسخ الف مثبت است و تایین ان مشکل یا محال باشد چه میشود دانلود کرد؟
البته این نکات را هم بگم که اگر بخواهیم در فضای مجازی اینگونه که تا از رایگان بودن فایلی اطمینان حاصل نکنیم نمیتوانیم دانلو کنیم رقتار کنی
م کار مشکل میشود بعلاوه از سایر افراد که به این نکات توجه ندارند عقب میمانیم مثلا در کار فرهنگی و جنگ نرم و همان طور که در بالا گفتم بسیاری از نواحی ها یا مطالب مفید یا تصاویر غیر قابل استفاده میشود
و این شبهه مطرح میشود که چرا وقتی در بازار میرویم نیاز نیست که تحقیق کنیم طرف این جنس را دزدیده میفروشد یا طرح ان را کپی کرده و .. وگناهش پای اوست و حکومت مسعول رسیدگی و برخورد است اما در فضای مجازی که مشابه است نیاز به ما میشود پیدا میشود(دیوار از ما کوتاه تر نبود)
لطفا نگویید
با دفتر مرجعم تماس بگیرم چون این یک مشکل همگانی است
تایین مصداق با شماست و ... چون هدف حل یک مشکل همگانی و مهم است و ما تحقیقمان را کرده ایم و نیاز هست که طبق ضرورت ها پاسخ مطلب واضح و باتوجه به شرایط داده شود
حکم خرید قالب فارسی شده ی themeforest
ارسال شده توسط theboy در سهشنبه, ۱۳۹۴/۰۷/۲۱ - ۲۳:۵۱باسلام.
من مقلد آیت الله خامنه ای هستم.
بنده طراح وب هستم و برای مشتریان خود وبسایت می سازم.
لطفا شرح مسئله رو با دقت کامل بخونید(می دونم می خونید می خوام خیالم راحت بشه).
وب سایت themeforest یک وب سایت خارجی هست که طراحان از تمام نقاط جهان قالب(نوعی نرم افزار که ظاهر وب سایت را تشکیل می دهد) های طراحی شده ی خودشان را در آن به فروش می گذارند و این وب سایت پس از برداشت سهم خود مابقی قیمت قالب را به طراح آن می دهد.
در صفحه فروش این وب سایت درج شده است که حق استفاده قالب ها برای بیش از یک وبسایت وجود ندارد(یعنی خریدار حق فروش قالب را ندارد).
طبق بررسی هایی که کردم نظر رهبری در رابطه با محصولات خارجی این هست که اگر قراردادی نباشد مشکلی ندارد. شبهه من اینجاست که برخی از این قالب ها برای شرکت های خارجی نیستند، بلکه برای افراد خارجی هستند، یعنی یک شخص حقیقی خارجی این قالب را طراحی کرده و توسط وب سایت مذکور به فروش می رساند.
آیا در اینصورت هم رعایت کپی رایت محصول تابع قرار داد هست؟
چندین وب سایت ایرانی قالب های مختلفی از وب سایت مذکور خریداری کرده و فارسی سازی می کنند و به فروش می رسانند(درحالی که از نظر سایت خارجی حق فروش این قالب ها را ندارند) آیا خرید این قالب های ترجمه شده از سایت های ایرانی و استفاده آنها برای وبسایت های مشتریان مشکلی ندارد؟
اگر تابع قرارداد هست و هیچ قراردادی با فرد طراحی قالب یا سایت مذکور خارجی وجود ندارد آیا می توان گفت که درآمد حاصله 100% حلال و بدون شک و شبهه می باشد؟