اخبار بنیاد علمی فرهنگی هاد
ارسال شده توسط alemoonir در جمعه, ۱۳۹۴/۰۴/۰۵ - ۱۷:۱۵گزارش از جلسه دفاعیه پایان نامه ای پیرامون موضوع نماز
این پایان نامه که در سطح سه حوزه و در مرکز تخصصی اخلاق قم انجام شده، است توسط دانش پژوه محترم حجته الاسلام صفی پور و به راهنمایئی استاد محترم حجه الاسلام و المسلمین فقیهی و با مشاوره های استاد محترم حجته الاسلام و المسلمین بهشتی به سرانجام رسیده است.
جلسه دفاعیه با حضور نماینده رسمی مرکز مدیدیت حوزه علمیه قم و با داوری حضرت حجته الاسلام و المسلمین آقای مظفری و با حضور اساتایدان راهنما و مشاور و تعدادی از علاقهمندان و دانش پژوهان حوزه در ساختمان بنیاد هاد برگزار گردید.
این پایان نامه توانست در این جلسه نمره قبولی را از دست استاد داور و استادان راهنما و مشاور بگیرد و برگ افتخاری دیگر برای مرکز تخصصی اخلاق و بنیاد هاد رقم بخورد.
انشاء الله نتیجه این تحقیق در آینده در دسترس پژوهشگران و علاقهمندان به سلوک اخلاقی قرار خواهد گرفت.
گزارشی از جشن عمامه گزاری طلاب مدرسه صاحب الزمان عج اصفهان
این افراد که از مسئولان و طلاب مدرسه حضرت صاحب الزمان عج اصفهان ـ از مراکز وابسته بنیاد علمی فرهنگی هاد ـ میباشند، در فضایی آکنده از معنویت و دلداگی به حضرت مهدی عج اولین روز سربازی خود را در جمع فضلا و طلاب وابسته به بنیاد جشن گرفتند.
در این مراسم ابتدا یکی از مداحان اهل بیت ع به خواندن مدحی از امام عصر (ارواحنا فداه) پرداخت و در ادامه حضرت حجتالاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری (دامت برکاته) دقائقی حاضران را به فیض رساندند. ایشان در ابتدای صحبتهای خود در مورد غیبت امام زمان عج فرمودند: غیبت حضرت صاحب عج یک قاعده حکیمانه است و اگر مشکلی باشد، از ما است. جلوهها و عنایات آن بزرگوار، آنبهآن ریزان است. کوچکترین توجهی از ناحیه کسی به آن زاویه کرامات شود، عنایت آن حضرت را به دنبال دارد.
در ادامه ایشان به مناسبت ورود برخی از طلاب به لباس مقدس روحانیت، تذکراتی در این باره دادند و فرمودند: هیچ گروهی در این هزار و چند صد ساله غیر از حوزههای علمیه، مدعی انتقال فرهنگ اسلام و اهل بیت ع نبودهاند. این افتخار ما، الگوهای ما و بزرگانی است که این اساس را بنا نهادهاند.
باید در این مسیر گام برداریم. گوشت و پوست و استخوان ما برگرفته از فرهنگ دین و رشدیافته از نظام فکری اهلبیت عصمت و طهارت (ع) است؛ لذا ما که به این لباس آمدیم، سزاوار است که در این زمینه بیشتر سعی کنیم. لباس روحانیت، شعار ما این لباس، شعار و زندگی ما است؛ هم برای خودمان و هم برای خانوادههایمان. به این سبْک زندگی، افتخار میکنیم. برای ورود به این لباس واقعاً باید جشن گرفت؛ چراکه این لباس سنتی است از بزرگان و علمای سلف و تاج افتخار و مُهر تأییدی برای طلبگی و زندگی ما است. شخصیت و زندگیمان را اینگونه تعریف کردهایم و به آن افتخار هم میکنیم. البته باید محدودههایش را هم مراعات کنیم. اگر دو مورد مثل پارک رفتن یا مشابه آن از ما گرفته میشود، [نباید ناراحت شویم؛ زیرا] آن تمام زندگی ما نیست. ما میخواهیم طلبه باشیم و طلبه زندگی کنیم و خیلی هم با افتخار به این لباس ملتزم میشویم.
طلبه ما دوست دارد طلبه شود و طلبه بماند و با این سبْک زندگی میکند و به خاطر یک پارک رفتن یا فلان مسافرت رفتن، از خیر طلبه شدن نمیگذرد. زندگی مسائل و مشکلات خودش را دارد که با مهربانی و مدیریت قابل حل است. مهم این است که ما در شمار سربازان حضرت صاحب عج قرار گیریم. در شمار کسانی که دین خدا را در حد وسعشان یاری میکنند؛ یعنی کسانی که در مسیر تفقه هستند و معارف اهلبیت را در عرصه تبلیغ ارائه مینمایند. ما اینگونه «زندگی» میکنیم و طلبگیمان اینطور معنا میشود.
باید برویم به سمت طلبهتر شدن و طلبه ماندن. برای همین باید در تمام ذرات وجودمان حس تبلیغ را فهم و ارائه نماییم تا تمام وجودمان دغدغه دین خدا را داشته باشد و این برای ما ماندگار خواهد شد. اهمیت لباس روحانیت الان الحمدالله [طلبگی] همهاش نعمت است. زمانهایی بوده که بزرگان حوزه با سختی و بدبختی این لباس را نگه میداشتند. سربازان رضاشاهی میرسیدند و اذیت میکردند؛ با این حال علما سعی میکردند این ذخیره را نگه دارند.آن زمان روی دو موضوع تمرکز کرده بودند: یکی پوشش زنها و دوم لباس روحانیت. دشمن نقاط حساس و کلیدی را خوب شناخته است؛ ولی غافل از اینکه این فرهنگ هزار و اندی سال در مردم رخنه و نفوذ کرده است و مردم این فرهنگ را با تمام باورشان پذیرفتهاند و با آن زندگی میکنند.
حالا الحمدالله آنچه در این سی سال قسمت ما شده، بهترینها است و ما در بهترین زمانها هستیم. دور از انصاف است دوستانی که زمینه و تقیّدی دارند، مشغول طلبگی و درس و بحثشان هستند و ملتزم به تقوا هستند، از این لباس گریزان و فراری باشند. برخی برکات لباس مقدس روحانیت لباس طلبگی، لباس مقدسی است. این یک سبْک زندگی است که برکات خودش را هم دارد. چنانچه قیدی برای ما ایجاد نکند، مراقبه ما کم میشود. این قیود، قیودی است که مراقبهآور است و مانع زندگی نیست. گاهی این لباس کمک میکند که مراقبه و توجه به حق در انسان بیشتر شود. انشاءالله تأیید حضرت صاحبالزمان را به همراه خواهد داشت و برای همه ما گوارا خواهد بود.
مرحوم آیتالله کشمیری را در اواخر عمر به خاطر هوا به یکی از شهرهای شمالی برده بودند. روزی در مکانی که به بیرون اشراف داشت، صندلی گذاشته بودند و مردم را نگاه میکردند. طلبهای از خیابان رد شود. ایشان فرموده بودند: الحمدالله امروز روز خوبی برای من بود؛ چون طلبهای را دیدم. امروز برایم بس است و مرا پایین ببرید. لباس روحانیت باعث نورانیت خود شخص و دیگرانی میشود که او را میبینند. وظیفه روحانیت
انشاءالله بتوانیم طلبه باشیم و طلبه بمانیم و در راه دین استقامت کنیم. این لباس طهارت باطنیه میخواهد و انسان در این لباس گامبهگام خودش را در محضر حق میبیند.
برای طلبه جهتی که مورد عنایت حضرت است، این است که انسان در ریز مسائل تا کلان آنها و بخشهای اعتقادی، دارای اعتدال فکری باشد و سعی کند این اعتدال را به جامعه سرایت دهد. این وظیفه تکتک ما در قبال خودمان و جامعه است.
اگر به تاریخ نگاه کنیم، میبینیم که خطر انحراف از نواحی مختلف بوده است و موفقترین علما آنهایی بودهاند که خوب خواندند و نوشتند و گفتند و نگذاشتند فرهنگ شیعی از ناحیه دشمن دچار انحراف فکری شود. این خلاصه طلبگی است.
برای همه دوستانی که لباس مقدس سربازی امام زمان عج را به تن کردند، ورودی مبارکی آرزو داریم؛ منتها به شرط ثبات و استقرار. باید مراقب بود بعضی دوستان لباسشان را بعد از معمم شدن عوض نکنند. انسان یک بار معمم میشود و باید برای همیشه در این لباس مقدس بماند. در همه ابعاد شخصیتی استقرار خوب است؛ منتها استقامت در امر دین بهتر است. نباید اینگونه باشیم که در زندگیمان یک روز این لباس تن ما باشد و یک روز نباشد.
انشاءالله این روز بر همه دوستان و خانواده گرامیشان مبارک باشد.
در روزهای گذشته اعضای شورای مرکزی بنیاد علمی فرهنگی هاد و مسئولان مراکز مختلف این بنیاد ، در مسافرت خود به شهر اصفهان، با حضرت آیتالله ناصری (دامت برکاته) دیدار نمودند.
در این دیدار که در فضای آکنده از معنویت و صمیمت برگزار شد، حضرت آیتالله ناصری (حفظه الله) که تولیت بنیاد هاد را عهدهدار هستند، مسئولان بنیاد علمی ـ فرهنگی هاد را مورد لطف و محبت خود قرار دادند. در ادامه برخی از مسئولان بنیاد گزارشی از عملکرد و برنامههای بنیاد خدمت ایشان ارائه دادند.
پس از آن، حضرت آیتالله ناصری (زید عزه) سفارش و توصیههایی به مسئولان بنیاد هاد نمودند که توشه مناسبی برای ایشان در ادامه این مسیر نورانی شد.
در ادامه حضرت آیتالله ناصری (حفظه الله) با طرح نکاتی در مورد حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) جلسه و دلهای حاضران را سرشار از نام و یاد حضرت نمودند و جلسه با نام مبارک ایشان به اتمام رسید.
گزارشی از بازدید مسئول مراکز تخصصی حوزه علمیه قم، حجتالاسلام کلباسی (دامت توفیقاته) از بنیاد علمی فرهنگی هاد در روزهای گذشته مسئول مراکز تخصصی حوزه علمیه قم، جناب حجتالاسلام و المسلمين آقاي حاج شيخ مجتبي كلباسي (زید عزه)، بازدیدی از بنیاد علمی فرهنگی هاد در شهر مقدس قم داشتند که طی آن، با مسئولان و شورای مرکزی بنیاد جلسهای تشکیل دادند.
در این جلسه که ریاست محترم بنیاد، حضرت حجتالاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری (دامت برکاته) و مسئولان مراکز مختلف بنیاد هاد حضور داشتند، ابتدا توضیحاتی در مورد مراکز مختلف این بنیاد و فلسفه وجودی هر کدام بیان شد و گزارش مختصری از عملکرد مراکز تابعه بنیاد هاد بیان گردید. در ادامه جناب حجتالاسلام و المسلمين آقاي حاج شيخ مجتبي كلباسي ایراد صحبت نموده و فرمودند: ما آمده بودیم استفاده کنیم که استفاده هم کردیم. من غیر از تبریک این ایام، بابت ساختار مراکز مختلف بنیاد هاد هم تبریک میگویم. در ساختاری که ایجاد شده، تقریباً همه چیز لحاظ شده است. تخصص در اخلاق از مسائل اساسی است که همواره خلأ آن احساس میشده است که الحمدالله گام روشن و محکمی برای رفع این نقص برداشتهاید. با توجه به فعالیتها و نیتهای شما، حتماً آثار این کار روزبهروز بیشتر میشود. مسئله اخلاق در حوزهها نیازمند توجه و بررسی بیشتر است؛ چراکه متأسفانه برخی از روحانیان توجه کافی به مبانی، راهها و روشهایش آن ندارند. ممکن است کسی بگوید اصلاً رشته اخلاق چیست؟ کسانی که این حرفها را میزنند، مشکلشان در تصور است. این عده میگویند اخلاق چه چیزی دارد؟! البته در ابواب دیگر هم همینطور هستند. انشاالله شما با حل این مشکل بتوانید این خلأ را جبران کند. البته مشکلاتی هم دارد؛ از جمله کمبود استاد، متن، شیوه و روش. مسئول مرکز تخصصی مهدیت قم در ادامه فرمودند: کار، کار مبارکی است که نمیشود از آن رشته چشمپوشی کرد؛ مخصوصاً اینکه خود آیتالله ناصری (حفظه الله) و آقازادهشان در این مجموعه و مسیر بوده و هستند. ما هم هر کاری از دستمان برآید، در خدمت هستیم؛ هم برای گسترش این رشته و توسعه آن و هم برای جا انداختن آن. باید اخلاق و کلام، دوشبهدوش فقه توسعه پیدا کنند، وگرنه در پاسخگویی به نیازهای جامعه ناتوان خواهیم بود. مجموعه خوبی شکل گرفته که انشاالله رو به توسعه باشد. انشاالله موفق باشید. در ادامه جلسه، مذاکرات و مشورتهایی در مورد وضعیت کاری بنیاد هاد و همچنین وضعیت مراکز تخصصی حوزه علمیه قم صورت گرفت.
گزارشی از دیدار مسئولان مراکز مختلف بنیاد علمی فرهنگی هاد با حضرت آیتالله مظاهری (حفظه الله) در هفتههای گذشته اعضای شورای مرکزی بنیاد هاد، متشکل از مسئولان مراکز تابعه بنیاد و برخی از همکاران دیگر بنیاد ، برای کسب فیض و گرفتن راهنماییهای لازم، محضر مبارک حضرت آیتالله مظاهری (زید عزه) رسیدند. در این دیدار که در فضائی صمیمی و معنوی برگزار شد، ابتدا برخی مسئولان بنیاد گزارشی از عملکرد مراکز مختلف بنیاد هاد ارائه دادند و از حضرت ایشان برای هرچه بهتر ادامه دادن این مسیر، کسب راهنمایی نمودند. پس از اتمام گزارشها، حضرت آیتالله مظاهری (زید عزه) حضار و مسئولان مختلف بنیاد را مورد لطف و محبت قرار دادند و در مورد فعالیت بنیاد علمی فرهنگی هاد در زمینه اخلاق و معنویت فرمودند: کار، کار مقدسی است. در حوزهها هم همیشه بوده، ولی کم بوده است. همانطور که اخلاق بالاتر از احکام و اعتقادات است، این کار شما به همان اندازه مقدستر از دروس فقهی و اعتقاداتی است؛ البته کاری است بسیار مشکل. ریاست محترم حوزه علمیه اصفهان در ادامه چنین توصیه نمودند: [h=1][/h] از همه شما تقاضا دارم با احتیاط کامل، کارتان را شروع کنید و مواظب باشید افراد جسور وارد نهاد شما نشوند. مواظب باشید با اصطلاحات و علم شما را به زمین نزنند. باید خیلی مواظب باشید. دشمنی که برای شما همیشه بوده و الان هم هست، عرفان و اخلاقهای کاذب است. ادعاها و تقواهای کاذب از همینجا سرچشمه گرفته است. از همة شما تقاضا دارم کارتان را طوری انجام دهید که بهانه دست کسی ندهید. [h=1][/h] آیت الله مظاهری (دامت برکاته) در ادامه چنین سفارش فرمودند: [h=1][/h] اصل کارتان مقدس است و ادامه آن خیلی خوب است. اگر بتوانید در چندین سال ده نفر تحویل جامعه دهید، برایتان کافی است. نمیخواهد که هزار نفر مجتهد و مرجع تحویل جامعه دهید. اگر کارتان را به نحو شایسته ادامه دهید، شخصی مانند ملا حسینقلی همدانی از آن درمیآید. مگر آنها چه بودهاند؟ آنها هم مثل ما طلبه بودند؛ اما طلبة مقدس و روشن. ملا حسینقلی همدانی افراد خوبی را تحویل اجتماع داد؛ اما روش او به گونهای بود که هیچ کس به او نمیگفت روش تو غلط یا کفر است یا عرفان تو عرفان مولوی است. یکی از فرمولهای مهم اخلاق احتیاط است. با احتیاط، مواظبت و دقت در حرفها و جملههایتان در کتابهایتان، انشاءالله با عنایت امام زمان(عج) در این امر مقدس موفق شوید و بتوانید مجتهدینی در اخلاق تحویل جامعه دهید. دعای ما و حضرت آیتالله ناصری بدرقه راهتان است. با همت شما عزیزان و عنایت امام زمان، انشاالله این نهاد نتیجه خوبی داشته باشد. [h=1][/h]