اخبار

پیروی از حدیث یا تحمیل حدیث؟

انجمن: 

[=&amp] با سلام[/]

[=&amp]به ما گفته شده است که یک انسان باید احکام دینی خودش را بلد باشد و سه راه در پیش روی ما گذاشته اند :[/]

[=&amp]یا از مجتهد عالم یا اعلم تقلید کنیم.[/]

[=&amp]یا خودمان مجتهد ( کلی یا جزئی) شویم.[/]

[=&amp]یا احتیاط کنیم.[/]

[=&amp]و هم چنین گفته اند منابع دینی ما عبارت است از :[/]

[=&amp]کتاب، سنت، عقل و اجماع ( کاشف از قول یا فعل معصوم)[/]

[=&amp]و هم چنین گفته اند که [/]

[=&amp]سنت از طریق روایات و احادیث کشف میشوند.[/]

[=&amp]و نیز گفته اند که [/]

[=&amp]احادیث متواتر، قطعی الصدور هستند و احادیث غیر متواتر ظنی الصدور.[/]

[=&amp]و باز احادیث غیر متواتر باید از جهت سند و محتوا بررسی شوند تا حدیث ظنی معتبر را به دست آوریم.[/]

[=&amp]و نیز گفته اند[/]

[=&amp]احادیث ظنی معتبر، به دلیل سیره عقلا و کتاب و سنت ، حجت هستند.[/]

[=&amp]حال در این مسیر با یک معضل روبرو هستیم به نام[/]

[=&amp]اختلاف در اجتهاد [/]

[=&amp]( که تمام جامعه مسلمانان را در بر میگیرد با تفاوت های بسیار که طیف وسیعی از حلال و حرام ها و عبادات را در بر میگیرد.)[/]

[=&amp]از طرفی گفته شده است که اجتهاد هر کس برای خودش و مقلدان او، حجت است. اینجا معضل دیگری رخ می نماید.[/]

[=&amp]تعارض و تزاحم بین این اجتهاد ها ایجاد می شود. [/]

[=&amp]( آیا در تزاحم و تقابل بین اجتهاد مجتهدان باز هم اجتهادشان برایشان حجت است ؟ یا ظلم است ؟ )[/]

[=&amp]حال سوالات اصلی این است که :[/]

[=&amp]یک مجتهد بر اساس منابع ظنی یا قطعی، به احکامی دست می یابد و این احکام را به خداوند نسبت می دهد. مثلا گفته میشود تمام آلات موسیقی حرام است. یا گفته میشود ریش تراشی حرام است یا گفته میشود علت حکم عده، عدم الحمل است و ...[/]

[=&amp]سوال اول : اگر قبول کنیم که بخش اعظمی از این احکام از منابع ظنی الصدور هستند آیا مجتهد می تواند به صورت قطعی این احکام را به خداوند نسبت بدهد ؟[/]

[=&amp]سوال دوم : آیا یک مجتهد می توند احکام استنتاجی خود را به دیگران تحمیل کند ؟ یا دیگران را قضاوت کند ؟ مثلا بگوید فلانی کار حرام انجام داده است ؟ یا مثلا بگوید فلانی باید تعزیر شود ؟ [/]

[=&amp]آیا مقلدان یک مجتهد می توانند بنا به رساله ی یک مجتهد ، نظر او را بر دیگران تحمیل کنند یا به دیگران نسبت فعل حرام بدهند ؟[/]

[=&amp]آیا در این موارد باز هم مجتهد می تواند بگوید افعال من حجت هستند ؟ یا اینکه فعل مجتهد، مصداق بارز ظلم و تحمیل اجتهاد خودش است ؟[/]

اخبار بنیاد علمی فرهنگی هاد

گزارش از جلسه دفاعیه پایان‌ نامه ای پیرامون موضوع نماز

در تاریخ 23/3/94 جلسه دفاعیه پایان‌ نامه «نقش نماز در سلوک اخلاقی از منظر قرآن و حدیث» در مرکز تخصصی اخلاق قم ـ- از مراکز تابعه بنیاد علمی و فرهنگی هاد ـ- برگزار گردید.
این پایان‌ نامه که در سطح سه حوزه و در مرکز تخصصی اخلاق قم انجام شده، است توسط دانش‌ پژوه محترم حجت‌ه الاسلام صفی‌ پور و به راهنمایئی استاد محترم حجه الاسلام و المسلمین فقیهی و با مشاوره‌ های استاد محترم حجت‌ه الاسلام و المسلمین بهشتی به سرانجام رسیده است.
جلسه دفاعیه با حضور نماینده رسمی مرکز مدیدیت حوزه علمیه قم و با داوری حضرت حجت‌ه الاسلام و المسلمین آقای مظفری و با حضور اساتایدان راهنما و مشاور و تعدادی از علاقه‌مندان و دانش‌ پژوهان حوزه در ساختمان بنیاد هاد برگزار گردید.
این پایان‌ نامه توانست در این جلسه نمره قبولی را از دست استاد داور و استادان راهنما و مشاور بگیرد و برگ افتخاری دیگر برای مرکز تخصصی اخلاق و بنیاد هاد رقم بخورد.
ان‌شاء الله نتیجه این تحقیق در آینده در دسترس پژوهشگران و علاقه‌مندان به سلوک اخلاقی قرار خواهد گرفت.

گزارشی از جشن عمامه گزاری طلاب مدرسه صاحب الزمان عج اصفهان


در روز مبارک نیمه شعبان ، در مراسم جشنی که به مناسبت تولد امام زمان عج در شهر مقدس قم و در یکی از مراکز تابعه بنیاد علمی و فرهنگی هاد برگزار گردید، تعدادی از طلاب محترم به لباس مقدس روحانیت مزین شدند و افتخار سربازی و خدمت به آستان مقدس حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) را پیدا نمودند.
این افراد که از مسئولان و طلاب مدرسه حضرت صاحب الزمان عج اصفهان ـ از مراکز وابسته بنیاد علمی فرهنگی هاد ـ می‌باشند، در فضایی آکنده از معنویت و دلداگی به حضرت مهدی عج اولین روز سربازی خود را در جمع فضلا و طلاب وابسته به بنیاد جشن گرفتند.
در این مراسم ابتدا یکی از مداحان اهل بیت ع به خواندن مدحی از امام عصر (ارواحنا فداه) پرداخت و در ادامه حضرت حجت‌الاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری (دامت برکاته) دقائقی حاضران را به فیض رساندند.
ایشان در ابتدای صحبت‌های خود در مورد غیبت امام زمان عج فرمودند: غیبت حضرت صاحب عج یک قاعده حکیمانه است و اگر مشکلی باشد، از ما است. جلوه‌ها و عنایات آن بزرگوار، آن‌به‌آن ریزان است. کوچک‌ترین توجهی از ناحیه کسی به آن زاویه کرامات شود، عنایت آن حضرت را به دنبال دارد.
در ادامه ایشان به مناسبت ورود برخی از طلاب به لباس مقدس روحانیت، تذکراتی در این باره دادند و فرمودند:
هیچ گروهی در این هزار و چند صد ساله غیر از حوزه‌های علمیه، مدعی انتقال فرهنگ اسلام و اهل بیت ع نبوده‌اند. این افتخار ما، الگوهای ما و بزرگانی است که این اساس را بنا نهاده‌اند.
باید در این مسیر گام برداریم. گوشت و پوست و استخوان ما برگرفته از فرهنگ دین و رشدیافته از نظام فکری اهل‌بیت‌ عصمت و طهارت (ع) است؛ لذا ما که به این لباس آمدیم، سزاوار است که در این زمینه بیشتر سعی کنیم.
لباس روحانیت، شعار ما این لباس، شعار و زندگی ما است؛ هم برای خودمان و ‌هم برای خانواده‌هایمان. به این سبْک زندگی، افتخار می‌کنیم. برای ورود به این لباس واقعاً باید جشن گرفت؛ چراکه این لباس سنتی است از بزرگان و علمای سلف و تاج افتخار و مُهر تأییدی برای طلبگی و زندگی ما است. شخصیت و زندگی‌مان را این‌گونه تعریف کرده‌ایم و به آن افتخار هم می‌کنیم. البته باید محدوده‌هایش را هم مراعات کنیم. اگر دو مورد مثل پارک رفتن یا مشابه آن از ما گرفته می‌شود، [نباید ناراحت شویم؛ زیرا] آن تمام زندگی ما نیست. ما می‌خواهیم طلبه باشیم و طلبه زندگی کنیم و خیلی هم با افتخار به این لباس ملتزم می‌شویم.
طلبه ما دوست دارد طلبه شود و طلبه بماند و با این سبْک زندگی می‌کند و به خاطر یک پارک رفتن یا فلان مسافرت رفتن، از خیر طلبه شدن نمی‌گذرد. زندگی مسائل و مشکلات خودش را دارد که با مهربانی و مدیریت قابل حل است. مهم این است که ما در شمار سربازان حضرت صاحب عج قرار گیریم. در شمار کسانی که دین خدا را در حد وسعشان یاری می‌کنند؛ یعنی کسانی که در مسیر تفقه هستند و معارف اهل‌بیت را در عرصه تبلیغ ارائه می‌نمایند. ما این‌گونه «زندگی» می‌کنیم و طلبگی‌مان این‌طور معنا می‌شود.
باید برویم به سمت طلبه‌تر شدن و طلبه ماندن. برای همین باید در تمام ذرات وجودمان حس تبلیغ را فهم و ارائه نماییم تا تمام وجودمان دغدغه دین خدا را داشته باشد و این برای ما ماندگار خواهد شد.
اهمیت لباس روحانیت الان الحمدالله [طلبگی] همه‌اش نعمت است. زمان‌هایی بوده که بزرگان حوزه با سختی و بدبختی این لباس را نگه می‌داشتند. سربازان رضاشاهی می‌رسیدند و اذیت می‌کردند؛ با این حال علما سعی می‌کردند این ذخیره را نگه دارند.آن زمان روی دو موضوع تمرکز کرده‌ بودند: یکی پوشش زن‌ها و دوم لباس روحانیت. دشمن نقاط حساس و کلیدی را خوب شناخته است؛ ولی غافل از اینکه این فرهنگ هزار و اندی سال در مردم رخنه و نفوذ کرده است و مردم این فرهنگ را با تمام باورشان پذیرفته‌اند و با آن زندگی می‌کنند.
حالا الحمدالله آنچه در این سی سال قسمت ما شده، بهترین‌ها است و ما در بهترین زمان‌ها هستیم. دور از انصاف است دوستانی که زمینه‌ و تقیّدی دارند، مشغول طلبگی و درس و بحث‌شان هستند و ملتزم به تقوا هستند، از این لباس گریزان و فراری باشند.
برخی برکات لباس مقدس روحانیت لباس طلبگی، لباس مقدسی است. این یک سبْک زندگی است که برکات خودش را هم دارد. چنانچه قیدی برای ما ایجاد نکند، مراقبه ما کم می‌شود. این قیود، قیودی است که مراقبه‌آور است و مانع زندگی نیست. گاهی این لباس کمک می‌کند که مراقبه و توجه به حق در انسان بیشتر شود. ان‌شا‌ءالله تأیید حضرت صاحب‌الزمان را به همراه خواهد داشت و برای همه ما گوارا خواهد بود.
مرحوم آیت‌الله کشمیری را در اواخر عمر به خاطر هوا به یکی از شهرهای شمالی برده بودند. روزی در مکانی که به بیرون اشراف داشت، صندلی گذاشته بودند و مردم را نگاه می‌کردند. طلبه‌ای از خیابان رد شود. ایشان فرموده بودند: الحمدالله امروز روز خوبی برای من بود؛ چون طلبه‌‌ای را دیدم. امروز برایم بس است و مرا پایین ببرید. لباس روحانیت باعث نورانیت خود شخص و دیگرانی می‌شود که او را می‌بینند.
وظیفه روحانیت
ان‌شاءالله بتوانیم طلبه باشیم و طلبه بمانیم و در راه دین استقامت کنیم. این لباس طهارت باطنیه می‌خواهد و انسان در این لباس گام‌به‌گام خودش را در محضر حق می‌بیند.
برای طلبه جهتی که مورد عنایت حضرت است، این است که انسان در ریز مسائل تا کلان آنها و بخش‌های اعتقادی، دارای اعتدال فکری باشد و سعی کند این اعتدال را به جامعه سرایت دهد. این وظیفه تک‌تک ما در قبال خودمان و جامعه است.
اگر به تاریخ نگاه کنیم، می‌بینیم که خطر انحراف از نواحی مختلف بوده است و موفق‌ترین علما آنهایی بوده‌اند که خوب خواندند و نوشتند و گفتند و نگذاشتند فرهنگ شیعی از ناحیه دشمن دچار انحراف فکری شود. این خلاصه طلبگی است.
برای همه دوستانی که لباس مقدس سربازی امام زمان عج را به تن کردند، ورودی مبارکی آرزو داریم؛ منتها به شرط ثبات و استقرار. باید مراقب بود بعضی دوستان لباسشان را بعد از معمم شدن عوض نکنند. انسان یک بار معمم می‌شود و باید برای همیشه در این لباس مقدس بماند. در همه ابعاد شخصیتی استقرار خوب است؛ منتها استقامت در امر دین بهتر است. نباید این‌گونه باشیم که در زندگی‌مان یک روز این لباس تن ما باشد و یک روز نباشد.
ان‌شاءالله این روز بر همه دوستان و خانواده گرامی‌شان مبارک باشد.

گزارش دیدار استاندار محترم قم، حجت‌الاسلام و المسلمین صالحی‌منش از بنیاد علمی فرهنگی هاد
در روزهای گذشته استاندار محترم قم، حضرت حجت‌الاسلام و المسلمین حاج محمدصادق صالحی‌منش ، از بنیاد علمی فرهنگی هاد دیدار کردند. در این دیدار که با حضور مسئولان محترم بنیاد هاد و در ساعات اولیه صبح صورت گرفت، در ابتدا حضرت حجت‌الاسلام و المسلمین عمومی ، گزارشی از وضعیت فعلی بنیاد هاد ارائه دادند. ایشان در این گزارش فرمودند: آنچه در مجموعه بنیاد هاد دیده شده، چند بخش است که به هم متصل شده است تا مأموریت اصلی بنیاد محقق شود. در درجه اول ، نیاز به نیروی انسانی داریم؛ به همین جهت یک مدرسه در اصفهان به نام مدرسه صاحب‌الزمان (عج) داریم که از سال 1384 طلاب را پذیرش می‌کند. در آنجا طلاب از پایه یک مشغول تحصیل هستند و الان بیش از سیصد طلبه مشغول تحصیل هستند. برخی از طلاب این مدرسه به پایه‌های بالا و سطوح عالیه هم رسیده‌اند. امیدوارم ان‌شاءالله زمینه فراهم شود که در آینده نزدیک بتوانیم در قم از پایه یک پذیرش داشته باشیم. در مجموعه برای سطوح عالی بخشی به نام مدرسه عالی فقه در نظر گرفته شده است. هدف از این بخش، مدیریت آموزش و تربیت طلاب است به قصد تربیت نیروهایی که به استنباط و اجتهاد برسند و به صورت تخصصی به سمت کار اجتهادی در اخلاق سوق داده شوند. مدرسه عالی فقه در سال 1390 راه‌اندازی شد و بهار امسال پنجمین دوره ثبت‌نام‌ را داشتیم که افراد پذیرش‌شده، مشغول به تحصیل خواهند شد. این مدرسه از طلاب پایه هفت پذیرش دارد که پذیرفته‌شدگان تحت نظر استادان مجرب تحصیل می‌کنند. در ادامه ریاست محترم مدرسه عالی فقه دارالهدی چنین فرمودند: بخش دیگری که در بنیاد هاد دیده شده، مرکز تخصصی اخلاق و تربیت است که از سال 1386 تأسیس شده است. بخش عمده زحمات آن را مدیر محترم مرکز تخصصی، حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر آذربایجانی کشیده‌اند که حدود سه سال بعد هم دوره تخصصی در اصفهان نیز راه‌اندازی شد. مجوز‌های آن از شورای عالی گرفته شده است. در مرکز تخصصی قم دوره سطح سه برگزار می‌شود که معادل فوق‌ لیسانس است و سطح چهارم نیز ان­شاء الله به زودی راه اندازی می شود. در اصفهان هم به همین صورت که در آنجا نیز سه دوره جذب شده‌اند و مشغول تحصیل هستند. واحد دیگری که قبلاً به صورت محدود در مجموعه وجود داشته، ولی الان به صورت جدا ساماندهی می‌شود، بخش پژوهش است که به نام پژوهشکده اخلاق و تربیت راه‌اندازی شده است و مسئولیت آن را حجت‌الاسلام و المسلمین آقای ملاکاظمی بر عهده دارند. مواردی که تاکنون عرض شد، فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی بنیاد بود؛ اما در بنیاد یک مجموعه خروجی هم لحاظ شده که به بحث ترویج و تبلیغ می‌پردازد و مؤسسه دارالهدی در سال 82 بدین منظور تأسیس شده است. در این مؤسسه وجه‌ تبلیغی و ترویجی مجموعه دیده شده است. در این بخش نیز اولویت با حوزه‌ها است و سپس سطوح تحصیل‌کرده جامعه و بعد، سطح عامه مردم. از جمله اینکه، کارگاه‌هایی اخلاقی برای حوزه‌های علمیه طراحی شده است. الحمد لله در طول این سال‌ها طلابی تربیت شده‌اند که امروزه مربیگری این کارگاه‌ها را برعهده دارند. مؤسسه محصولات و خروجی‌های خوبی دارد؛ از جمله نشریه و انتشارات مؤسسه که در طول این سال‌ها فعال بوده‌اند. نشریه تربیتی ـ اخلاقی خُلُق که 46 شماره آن منتشر شده و انتشارات خلق که بیش از 25 عنوان کتاب منتشر کرده، در زمره محصولات مؤسسه دارالهدی قرار دارد. ان‌شاءالله به‌زودی معاونت تبلیغ هم در مؤسسه دارالهدی راه‌اندازی خواهد شد. امیدوارم خداوند متعال کمک کند تا دوستان بتوانند خدمت شایانی به حوزه‌ها داشته باشند.
بعد از اتمام گزارش استاد محترم، حاج آقای عمومی و برخی صحبت های تکمیلی مسئولان بنیاد، استاندار محترم قم شروع به صحبت کردند. ایشان در ابتدا فرمودند: گزارش جامع، کامل و خوبی بود. در این سال‌ها فعالیت‌های بنیاد خیلی پیشرفت داشته است. الحمدلله این مجموعه اخلاقی به عنوان مجموعه علمی ـ فرهنگی زیر نظر حضرت آیت‌الله ناصری اصفهانی فعالیت دارد که باعث افتخار است. کسی که خودشان بحمدلله خلیق و از هر جهت متخلق به اخلاق و آداب حسنه هستند و فرزند عزیزشان، جناب آقای حاج آقا جعفر نیز به همین امور از دیرباز حُسن شهرت داشته‌اند و این باعث افتخار بیشتر و مباهات این مجموعه است. الحمدلله دو فرد خلیق به اخلاق الله دایره‌دار این مسئله شده‌اند و جمعی هم که ما الان در خدمتشان هستیم ـ همان‌طور که از چهره‌هایشان پیدا است ـ الحمدلله متخلق به اخلاق و آداب حسنه هستند. در کل کشور و به خصوص در قم، همه به این مجموعه نیازمندیم؛ چراکه تذکر خیلی مهم است. باید هر روز یک نفر به انسان تذکری دهد و تلنگری بزند. همه ما در هر فرصت و هر لحظه به تذکر نیاز داریم؛ به خصوص در جامعه‌ای که متأسفانه لایه‌های درونی‌اش حاوی برخی امور زشت و ناگوار است. تمام هنر این مجموعه باید این باشد که با امور نامطلوب و نابهنجار برخورد کند. تلاش تمام تشکیلات این بنیاد باید بر این متمرکز باشد که خروجی آن، افرادی باشند که با استفاده از روش‌های مناسب، راه و چاه را به مردم نشان دهند. حضرت حجت‌الاسلام و المسلمین حاج محمدصادق صالحی‌منش در ادامه فرمودند: ما واقعا متوجه نیستیم. ما گمان می‌کنیم که این جامعه اگر نان و آب نداشته باشد، کارش خراب است. حتی من استاندار هم ممکن است از این در بیرون بروم و یادم برود که جامعه بیش از نان و آب، به اخلاق و معنویت احتیاج دارد و همیشه مسئله مادّیات مردم در نظرم باشد؛ در حالی که برای یک جامعه، مسئله اخلاق و معنویت واجب‌تر از مادّیات است. اگر اخلاق و معنویت باشد، نان و آب هم تأمین می‌شود. چنانچه اخلاق و معنویت نباشد، نان و آبی هم که در دستمان داریم، از دستمان می‌رود. متأسفانه آسیب‌های جدی اجتماعی بر جامعه ما وارد شده است. به همین خاطر مقام معظم رهبری بر شبیخون فرهنگی و لزوم قرارگاه‌های فرهنگی تأکید می‌کنند که اینجا، مَثَل اعلای قرارگاه فرهنگی است. من وظیفه خود می‌دانم که با تمام وجود و امکانات در دسترسم، در خدمت شما باشم. این دیدار با ارائه برخی تبادل نظرها و گفت و گوها و در جوی صمیمانه به پایان رسید.

دیدار مسئولان مراکز مختلف بنیاد علمی فرهنگی هاد با حضرت آیت‌الله ناصری
در روزهای گذشته اعضای شورای مرکزی بنیاد علمی فرهنگی هاد و مسئولان مراکز مختلف این بنیاد ، در مسافرت خود به شهر اصفهان، با حضرت آیت‌الله ناصری (دامت برکاته) دیدار نمودند.

در این دیدار که در فضای آکنده از معنویت و صمیمت برگزار شد، حضرت آیت‌الله ناصری (حفظه الله) که تولیت بنیاد هاد را عهده‌دار هستند، مسئولان بنیاد علمی ـ فرهنگی هاد را مورد لطف و محبت خود قرار دادند. در ادامه برخی از مسئولان بنیاد گزارشی از عملکرد و برنامه‌های بنیاد خدمت ایشان ارائه دادند.
پس از آن، حضرت آیت‌الله ناصری (زید عزه) سفارش و توصیه‌هایی به مسئولان بنیاد هاد نمودند که توشه مناسبی برای ایشان در ادامه این مسیر نورانی شد.
در ادامه حضرت آیت‌الله ناصری (حفظه الله) با طرح نکاتی در مورد حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) جلسه و دل‌های حاضران را سرشار از نام و یاد حضرت نمودند و جلسه با نام مبارک ایشان به اتمام رسید.







گزارشی از بازدید مسئول مراکز تخصصی حوزه علمیه قم، حجت‌الاسلام کلباسی (دامت توفیقاته) از بنیاد علمی فرهنگی هاد در روزهای گذشته مسئول مراکز تخصصی حوزه علمیه قم، جناب حجت‌الاسلام و المسلمين آقاي حاج شيخ مجتبي كلباسي (زید عزه)، بازدیدی از بنیاد علمی فرهنگی هاد در شهر مقدس قم داشتند که طی آن، با مسئولان و شورای مرکزی بنیاد جلسه‌ای تشکیل دادند.
در این جلسه که ریاست محترم بنیاد، حضرت حجت‌الاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری (دامت برکاته) و مسئولان مراکز مختلف بنیاد هاد حضور داشتند، ابتدا توضیحاتی در مورد مراکز مختلف این بنیاد و فلسفه وجودی هر کدام بیان شد و گزارش مختصری از عملکرد مراکز تابعه بنیاد هاد بیان گردید. در ادامه جناب حجت‌الاسلام و المسلمين آقاي حاج شيخ مجتبي كلباسي ایراد صحبت نموده و فرمودند: ما آمده بودیم استفاده کنیم که استفاده هم کردیم. من غیر از تبریک این ایام، بابت ساختار مراکز مختلف بنیاد هاد هم تبریک می‌گویم. در ساختاری که ایجاد شده، تقریباً همه چیز لحاظ شده است. تخصص در اخلاق از مسائل اساسی است که همواره خلأ آن احساس می‌شده است که الحمدالله گام روشن و محکمی برای رفع این نقص برداشته‌اید. با توجه به فعالیت‌‌ها و نیت‌های شما، حتماً آثار این کار روزبه‌روز بیشتر می‌شود. مسئله اخلاق در حوزه‌ها نیازمند توجه و بررسی بیشتر است؛ چراکه متأسفانه برخی از روحانیان توجه کافی به مبانی، راه‌ها و روش‌هایش آن ندارند. ممکن است کسی بگوید اصلاً رشته اخلاق چیست؟ کسانی که این حرف‌ها را می‌زنند، مشکلشان در تصور است. این عده می‌گویند اخلاق چه چیزی دارد؟! البته در ابواب دیگر هم همین‌طور هستند. ان‌شاالله شما با حل این مشکل بتوانید این خلأ را جبران کند. البته مشکلاتی هم دارد؛ از جمله کمبود استاد، متن، شیوه و روش. مسئول مرکز تخصصی مهدیت قم در ادامه فرمودند: کار، کار مبارکی است که نمی‌شود از آن رشته چشم‌پوشی کرد؛ مخصوصاً اینکه خود آیت‌الله ناصری (حفظه الله) و آقازاده‌شان در این مجموعه و مسیر بوده‌‌ و هستند. ما هم هر کاری از دستمان برآید، در خدمت هستیم؛ هم برای گسترش این رشته و توسعه آن و هم برای جا انداختن آن. باید اخلاق و کلام، دوش‌به‌دوش فقه توسعه پیدا کنند، وگرنه در پاسخگویی به نیازهای جامعه ناتوان خواهیم بود. مجموعه خوبی شکل گرفته که ان‌شاالله رو به توسعه باشد. ان‌شاالله موفق باشید. در ادامه جلسه، مذاکرات و مشورت‌هایی در مورد وضعیت کاری بنیاد هاد و همچنین وضعیت مراکز تخصصی حوزه علمیه قم صورت گرفت.

گزارشی از دیدار مسئولان مراکز مختلف بنیاد علمی فرهنگی هاد با حضرت آیت‌الله مظاهری (حفظه الله) در هفته‌های گذشته اعضای شورای مرکزی بنیاد هاد، متشکل از مسئولان مراکز تابعه بنیاد و برخی از همکاران دیگر بنیاد ، برای کسب فیض و گرفتن راهنمایی‌های لازم، محضر مبارک حضرت آیت‌الله مظاهری (زید عزه) رسیدند. در این دیدار که در فضائی صمیمی و معنوی برگزار شد، ابتدا برخی مسئولان بنیاد گزارشی از عملکرد مراکز مختلف بنیاد هاد ارائه دادند و از حضرت ایشان برای هرچه بهتر ادامه دادن این مسیر، کسب راهنمایی نمودند. پس از اتمام گزارش‌ها، حضرت آیت‌الله مظاهری (زید عزه) حضار و مسئولان مختلف بنیاد را مورد لطف و محبت قرار دادند و در مورد فعالیت بنیاد علمی فرهنگی هاد در زمینه اخلاق و معنویت فرمودند: کار، کار مقدسی است. در حوزه‌ها هم همیشه بوده، ولی کم بوده است. همان‌طور که اخلاق بالاتر از احکام و اعتقادات است، این کار شما به همان اندازه مقدس‌تر از دروس فقهی و اعتقاداتی است؛ البته کاری است بسیار مشکل. ریاست محترم حوزه علمیه اصفهان در ادامه چنین توصیه نمودند: [h=1][/h] از همه شما تقاضا دارم با احتیاط کامل، کارتان را شروع کنید و مواظب باشید افراد جسور وارد نهاد شما نشوند. مواظب باشید با اصطلاحات و علم شما را به زمین نزنند. باید خیلی مواظب باشید. دشمنی که برای شما همیشه بوده و الان هم هست، عرفان‌ و اخلاق‌های کاذب است. ادعاها و تقواهای کاذب از همینجا سرچشمه گرفته است. از همة شما تقاضا دارم کارتان را طوری انجام دهید که بهانه دست کسی ندهید. [h=1][/h] آیت الله مظاهری (دامت برکاته) در ادامه چنین سفارش فرمودند: [h=1][/h] اصل کارتان مقدس است و ادامه‌ آن خیلی خوب است. اگر بتوانید در چندین سال ده نفر تحویل جامعه دهید، برایتان کافی‌ است. نمی‌خواهد که هزار نفر مجتهد و مرجع تحویل جامعه دهید. اگر کارتان را به نحو شایسته ادامه دهید، شخصی مانند ملا حسینقلی همدانی از آن درمی‌آید. مگر آنها چه بوده‌اند؟ آنها هم مثل ما طلبه بودند؛ اما طلبة مقدس و روشن. ملا حسینقلی همدانی افراد خوبی را تحویل اجتماع داد؛ اما روش او به گونه‌ای بود که هیچ کس به او نمی‌گفت روش تو غلط یا کفر است یا عرفان تو عرفان مولوی است. یکی از فرمول‌های مهم اخلاق احتیاط است. با احتیاط، مواظبت و دقت در حرف‌ها و جمله‌هایتان در کتاب‌هایتان، ان‌شاءالله با عنایت امام زمان(عج) در این امر مقدس موفق شوید و بتوانید مجتهدینی در اخلاق تحویل جامعه دهید. دعای ما و حضرت آیت‌الله ناصری بدرقه راهتان است. با همت شما عزیزان و عنایت امام زمان، ان‌شاالله این نهاد نتیجه خوبی داشته باشد. [h=1][/h]

جدیدترین اخبار و تحولات دنیای اسلام (خون شیعیان قطیف، هزینه وفاداری به ائمه علیهم السلام است )

بسم الله الرحمن الرحیم

با توجه به تحولات مهمی که در دنیای اسلام در حال وقوع می باشد تاپیکی مستقل جهت بیان جدیدترین اخبار و تحولات این حوزه ایجاد گردید.


تاپيك اخبار فرهنگي،قرآني:کمپین اینستاگرامی «من عاشق محمدم»

بسم الله
يا محمد ص
سلام به همه كاربران عزيز.
در اين تاپيك فقط و فقط خبر هاي فرهنگي قرآني گذاشته ميشه.
تا بتونم جديدترين خبر هارو اينجا ميگذارم.
قصد زدن اين تاپيك اينه كه براي هر خبري تاپيك جداگانه زده نشه و خبر ها در اينجا گذاشته بشه.
شما هم خبري داريد بگذاريد.
فقط فرهنگي قرآني
موفق باشيد
التماس دعا
يا حق و يا علي ع

***تازه ترین اخبار انجمن اخلاق و عرفان در ویترین موضوعی انجمن***


ره یافتگان-اخبار تشرف یافتگان به دین مبین اسلام

نقل قول:
سلام خدمت دوستان و سروران
من پیشنهاد می کنم بخشی به عنوان مسلمان شدگان ایجاد شود که به معرفی شخصیت ها و چهره های تازه مسلمان که به دین اسلام یا مذهب جعفری مشرف شده اند بپردازد
من می خواستم در مورد این موضوع چند بار اقدام کنم ولی بدلیل حجم زیاد مطالب اختصاص دادن فقط یک تاپیک باعث درهم برهم شدن مطالب و بی نظمی می شود و از انجائیکه بخش خاصی در این انجمن مرتبط با این موضوع نیافتم تا الان از نوشتن این مطالب خودداری نمودم
باسپاس

به نام خدا
عرض سلام و درود
با توجه به درخواستی که در این پست داده شده
http://www.askdin.com/thread9109-8.html
پست 76
لینک های خبری و مطالب در این راستا از سایت و سایت های درجه 1
با منبع در این تاپیک گذارده می شود

با حضور آیت‌الله صافی گلپایگانی؛ نرم افزار جدید جامع الأحادیث رونمایی شد


[="Blue"][="Red"]در مراسمی با حضور اندیشمندان، استادان، طلاب و فضلای حوزه علمیه نرم افزار جدید جامع الأحادیث با سخنرانی حضرت آیت‌الله صافی گلپایگانی در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی رونمایی شد.[/]

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، در طلیعه میلاد نورانی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و تقارن آن با ایام پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، مراسم رونمایی از نرم‌افزار «جامع الأحادیث 5/3» با حضور اندیشمندان، استادان، طلاب و فضلای حوزه علمیه و سخنرانی حضرت آیت‌الله لطف‌الله صافی گلپایگانی از مراجع تقلید صبح امروز در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی برگزار شد.

بر اساس این گزارش، این کتابخانه روایی که فرهنگ جامع روایات رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم و اهل بیت علیهم السلام به شمار می‌رود، به ‌شایستگی مسیر تحقیق در منابع حدیثی شیعه را هموار ساخته و برگی زرین به کارنامه پر افتخار این مرکز افزوده است.

این گزارش حاکی است، هدف از تولید نرم ‏افزار «جامع الأحادیث 5/3 » عرضه مجموعه کاملى از مصادر حدیثى شیعه به همراه ترجمه‏ ها و شرح‏ هاى نگاشته شده بر این مصادر است.

ویژگی های ممتاز این نرم افزار که در برگیرنده تعداد قابل توجهی از کتب و مصادر روایی شیعه است، شامل افزودن برخى از منابع روایى جدید، افزودن شروح روایى به ‏ویژه حجم وسیعى از شروح کتب اربعه، افزودن برخى قابلیت‏هاى فنى نوین از قبیل انتقال به محیط Word و نمایش چند سندى کتب و نتایج جستجو و افزودن مقدمه ‏ها و مؤخره هاى کتاب ها از جمله قابلیت‌های این نرم افزار است.

مشابه ‏یابى روایات، بازسازى اسناد، تغییر اندازه صفحه نمایش تا شفافیت 024، انتقال مطالب به صورت مستقیم به پرونده ‏هاى word، نمایش هم‏زمان و مرتبط متن با ترجمه ‏ها و شروح، جستجو از طریق ریشه کلمات، ساده ‏سازى محیط جستجو، امکان چند سندى در نمایش و جستجو، استفاده از فهرست گزینشى براى جستجوى سریع در عناوین فهرست کتب، اضافه شدن قابلیت جستجوى برخط( Find ) در قسمت‏هاى مختلف، افزایش قابل توجه کتابهاى لغت و نمایش یا عدم نمایش اعراب و سرصفحه و پاورقی از جمله قابلیت‏هاى جدید این برنامه‏ است.

لوح فشرده «جامع‌الاحادیث 5 / 3»، حاوی متن کامل 427 عنوان کتاب در 1142 جلد از منابع روایی شیعه به همراه ترجمه و شرح است که به سه زبان عربی، انگلیسی و فارسی عرضه شده است.

در نسخه پیشین، کاربران و محققان با 393 عنوان کتاب در قالب 963 جلد کتاب و از امکانات محدودتری برخوردار بودند، اما در نسخه جدید سعی شده است علاوه بر تنوع ابزار پژوهشی به منابع و غنای آن افزوده شود.

ادعیه و زیارات، اخلاق، تاریخ، تفسیر، جوامع حدیثی، فقه، فضایل، کلام و رجال همراه با مشاهده ترجمه‌ها و شروح در کنار متن کتاب اصلی از جمله مطالب این نرم‌افزار مذهبی محسوب می‌شوند. بازسازی سند احادیث اربعه و وسائل‌الشیعه مشتمل بر تحویل، تعلیق، عطف، ضمیر از جمله موارد افزوده شده در این نسخه است.

ارائه اطلاعاتی ارزشمند درباره کتب، مؤلفان و نسخه‌شناسی متون برنامه از دیگر بخش‌های این لوح است و کاربران می‌توانند ذخیره دامنه‌های تعریف شده از سوی خود را در سه محیط «نمایش»، «جست‌وجو» و «آیات در کتب»، همچنین متن کامل 10 دوره لغت‌نامه عربی و فارسی در 62 جلد با قابلیت جست‌وجو را در این لوح فشرده، دسترسی داشته باشند.

لازم به ذکر است، کاربران می توانند جهت تهیه این برنامه یا تعویض نسخه های قبلی خود به مراکز فروش و نمایندگی های مرکز در سراسر کشور مراجعه کنند.

گفتنی است، تعویض نرم افزارهای جامع الاحادیث 5/2 و گنجینه روایات با جامع الاحادیث 5/3 با 70% تخفیف صورت می گیرد و تعویض نرم افزار جامع الاحادیث 3 با جامع الاحادیث 5/3 در صورت ارائه اصل نسخه قبلی به ازای دریافت 5000 ریال صورت می گیرد.[/]
منبع
تصاویر

✔ اخبار تازه روابط عمومی از سایت ๑๑๑

سلام علیکم

هر روز ساعات خاصی از وقت روزانه امون رو برای بررسی اخبار جهانی که در اون زندگی میکنیم میگذاریم.چون برامون مهمه که کجا چه اتفاقی می افته.

هدف از تشکیل این تاپیک هم اطلاع از رویدادهای جدید سایت به محضر شماست.



غیر از همکاران سایت، اگر کاربری خبری از محیط سایت دریافت کرد که اطلاع از اون برای بقیه هم سودمند هست بعد از هماهنگی با همکاران بخش روابط عمومی در این قسمت درج کنه


لیست تاپیک های برتر انجمن اخبار و پژوهش ها