حضور قلب

نماز حقیقی؟

انجمن: 

سلام

می خواستم بدونم را های تقویت ایمان و همچنین چطورخدا می شه امامان عاشق خدا می شن یعنی امام حسین در وسط جنگ نینوا باز به خورشید نگاه می کرد که نه کنه اذان بشه و کمی از اقامه ی نماز گذشته بشه آن ها چطور خدا رو واقعا معبود می دیدند در همه حال و هر زمان ؟

و در حال نماز خواندن چطور تمام حواسشان فقط و فقط خدا بوده و هیچ چیزی مانع بهم ریختن نمازشان نمی شد .

ولی ما ها مثل اینکه نماز نمی خوانیم اصلا بعضی وقت ها خود آدم به خودش میاد که چه می خواند برای چه می خواند ؟ آنقدر درگیر دنیا و زمانه شده ایم ! حتی در حال نماز خواندن هم به فکر آن ها هستیم !

ما ها عادت کرده ایم که عاشق چیزی باشیم که وجود دارد منظورم یک جسم باشد چطور می شود خدا رو در هنگاه گناه کردن به یادش بیوفتیم زندگیمان رو فقط و فقط خدایی کنیم مثل امامان و پیامبران ؟

با خدا حرف بزنیم که گویی خدا جلوی ما نشسته و ما داریم باهاش حرف می زینیم . وقعا خدا رو معبود خود ببینیم و از ستایش کردن به او هیچ گاه سیر نشویم .

واقعا این مسئله مرا می رنجاند .

گفتن ذکر بدون حضور قلب

انجمن: 

سلام

میخواستم بدونم گفتن ذکر بدون حضور قلب واقعآ هیچ تاثیری نداره؟اینجا یکی از اساتید (استاد سمیع) اینطور پاسخ دادن:

ذکر بی حضور قلب مانند داشتن مشعل در دست یک انسان نابینا است که او را به مقصد نمی رساند.

من قبلا نیت (نذر) کرده بودم زیارت عاشورا رو با صد لعن و صد سلام بخونم برای رفع مشکلم و روی گفتن ذکر در حال انجام کارهام مثلا توی شهر هم حساب باز کرده بودم.الان یعنی هرچی ذکر گفتم بی فایده بوده و دیگه این کار رو رها کنم؟برای کسی مثل من سخته همه اذکار رو با حضور قلب گفتن و اونم مثلا همشو یکجا بخوام بگم (مثلا بعد از نماز صبح) که دیدن افراد و مکانها حواسم رو پرت نکنه

این نذر رو باید چکار کنم؟میتونم دیگه انجامش ندم؟راه حل چیه؟

اگه فقط به معنی اذکار فکر کنیم موقع گفتنشون، تاثیر نداره؟

خود حضور قلب موقع گفتن ذکر دقیقا یعنی چه؟

مرجع تقلید : رهبری

با تشکر

تقاضای توضیح عبارتی از کتاب آداب الصلوة

انجمن: 

باسمه تعالی شأنه



سلام علیکم
اساتید و بزرگواران کاربر ؛ لطفا در مورد منظور و مفهوم عبارت زیر از کتاب « آداب الصلوة » حضرت امام خمینی رحمةالله علیه مساعدت بفرمائید.

« ....... در تعریف فلسفه اعاظم ارباب صناعت فرمودند: هی صیرورة الانسان عالما عقلیا مضاهیا للعالم فی صورته و کماله » « آداب الصلوة- فصل پنجم- ص 20 »

ترجیحا سئوالات زیر مد نظر باشند:

1- منظور از اعاظم ارباب صناعت ؟
2- منظور و مفهوم عبارت ؟
3- ارتباط عبارت با موضوع این فصل کتاب که محافظت از نماز است؟

پیشاپیش از شما تشکر می کنم

علل و درمان حواس پرتی در نماز

انجمن: 

بسم الله الرحمن الرحیم یکی از شرط های اساسی پذیرفته شدن نماز در نزد خدای متعال، مساله حضور قلب پیدا کردن در حین نماز است؛ از این رو آیات و روایات فراوانی در این باره وارد شده که همه بر این مطلب تصریح می کنند که میزان قبولی نماز، بستگی به میزان توجه انسان در نماز دارد و این در حالی است که متاسفانه بسیاری از ما عبادت های خود را بدون حضور قلب و با حواسپرتی کامل انجام می دهیم و به همین جهت است که یک عمر نماز می خوانیم، اما اثری از آثار معنوی و روح نواز آن را در خود نمی بینیم. در اهمیت حضور قلب همین بس که غالب بزرگان و اندیشمندان فصلی از کتاب خود را به این موضوع اختصاص داده اند، همانند کتاب آداب الصلوة امام خمینی قدس سره که بحق از کتاب های بی نظیری، در نوع خود است و هر فصلی از آن، گره های زیادی را باز می کند. از این رو انشاء الله در این تاپیک به این امر مهم خواهیم پرداخت.

روش صحیح حضور قلب

انجمن: 

بنام خدا

با سلام

من در جایی شنیدم که فردی می گفت: انسان هنگام توجه به خداى متعال، نبايد در ذهن خود چيزى را تصور كند يا براى خودش چيزى را درست كرده و به آن توجه نمايد. در اين مقام راه‏ هاى گوناگونى از سوى عرفا ارائه شده است، ولى بهترين راه براى «توجّه» همان طريقى است كه حضرات معصومين عليهم ‏السلام ارائه فرموده ‏اند

من پس از شروع نماز برای اینکه از حضور قلبم در نماز اطمینان کامل حاصل کنم، در ذهن خود تصور می کنم که افرادی که در نماز جماعت، در اطراف من هستند، وجود ندارند. و من در بیابانی برهوت و صاف و یکدست و تنها هستم. و خداوند را در ذهنم همچون نوری بزرگ و بی نهایت که جلوی من قرار دارد تصور می کنم و همینطور که دائما این تصور را در ذهن خود نگه می دارم، به دقت، به معانی کلماتی که در نماز می گویم نیز توجه می کنم. و حتی تفسیر آنها را هم از ذهن خود می گذرانم. یعنی دو کار را با هم در ذهنم انجام می دهم. آیا این عمل من اشتباه است؟ راه معصومین علیه السلام برای حضور قلب دقیقا چطور بوده است؟

با تشکر

زیبایی های نماز ❖ஐ❖ کلیپ صوتی فوق العاده زیبا به جهت حضور قلب در نماز

انجمن: 

:Gol: زیبایی های نماز :Gol:
......................................................

استاد رائفی پور

بزرگ ترین مدیتیشن ما نمازه




چه کنیم که از نماز و عبادت خسته نشویم؟

سلام
چند وقته که علاقه زیادی به خواندن نماز پیدا کردم!!!!یعنی قبلاً نماز نمی خوندم؟!چرا می خوندم اما انگار که وظیفمه انگار که باید انجام بدم.علاقه زیادی نداشتم تا وقت نماز برسه و دوست داشتم زودتر نمازم تموم بشه و با تموم شدن نماز جانمازم هم بسته میشد
اما چندوقته برعکس شده بر عکس همه جمله های بالا.مخصوصاً خیلی علاقه پیدا کردم به نوافل
حالا حرفم اینه چه کنم این حس کم نشه و قوی تر بشه.چه کنم خسته نشم از نماز و نوافل آخه قبلاً هم یه بار تقریباً همچین جریاناتی رو داشتم!!که برگشتم به گذشته

چند سوال در مورد ذکر

انجمن: 

سلام،
در مورد ذکر چند تا سوال داشتم،

1- بنده بنا بر برنامه ای که تنظیم کردم روزی 1 ساعت پیاده روی دارم، حالا در حین پیاده روی قصد دارم ذکر بگم ولی در مکانهای عمومی با وجود سر و صدا و اون جو خاص نمیشه با حضور قلب ذکر گفت، آیا گفتن ذکر حتی بدون حضور قلب فایده ای داره؟

2- بهتره چه ذکری گفته بشه برای بخشیدن گناهان و اینکه خدا در ترک معاصی کمکم کنه، ذکر یونسیه، استغفرا...، تسبیحات اربعه .... ؟

3- خواندن سوره هایی از قرآن که حفظیم و گفتن اذکار و بردن نام ائمه معصومین و همچنین خواندن دعاهای منقوله شبیه دعای عهد، زیارت عاشورا و دعای توسل و .... در حمام و دستشویی مشکلی نداره؟ ستحبه و یا مکروه و حرامه دقیقا حکمش رو بفرمایید چیه. جستجو کردم در سایت یه نفر در مورد حمام پرسیده بود و گفته شده فی نفسه اشکالی نداره ولی من می خوام بدونم آیا این کار مستحب هم هست یا نه؟

4- بعضی از اذکار ثواب خاصی دارند و بعضی از کارها سفارش بیشتری شدند؟ این باعث نمیشه که ما دنبال بهترین ها باشیم و از بعضی اعمال و اذکار غافل بمونیم؟

ممنونم/.

در نماز چگونه باید خدا را تصور کنیم؟

به نام خدا
اگر به نماز اولیای خدا دقت کرده باشین کاملا مشخصه که خدا را در حال نماز در مقابل خود تصور می کنند.
سوال من این است که دقیقا چه تصوری باید از خدا در مقابل داشت؟
مثلا باید خانه ی کعبه را تصور کنیم که خدا در آن است؟ یا مثلا در بهشت را فرض کنیم که روبروی ما باز شده است؟
بدون هیچ گونه تصوری چطور می توان حضور قلب کامل داشت؟
ممنون میشم اگر حالت خودتون در این باره را به طور کلی بفرمایین.
با تشکر.