اخلاق فردي و اجتماعي

بررسی سند و دلالت حدیث: «بهترین کار برای زنان آن است که مردی را نبیند و مردی او را نبیند»

سلام

حدیثی از فاطمه عليهاالسلام نقل شده که حضرت فرموده اند:

خَیْرُ لِلْنِّساءِ اَنْ لا یَرَیْنَ الرِّجالَ وَ لا یَراهُنَّ الرِّجالُ

این حدیث جزو احادیث معتبر است و در ادامه آن پیامبر حضرت «فاطمه زهرا را پاره جگر خود نامید».
تفسیرهای زیادی از این حدیث شده و هر کسی به نوعی سعی کرده این حدیث را در کنار نقش اجتماعی زنان قرار بدهد.
لازم می دانم قبل از آغاز بحث و بیان تفسیر مورد نظرم از این حدیث به بررسی اعتبار و دلالت این حدیث بپردازم

بنابراین از کارشناس محترم خواهشمندم در این خصوص نظرات خود را به طور مستنتد و مستدل بیان نمایند.

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته.

صحبتی امروزی و با نگاه انصاف درباره نقش اجتماعی زنان در جامعه اسلامی

خَیْرُ لِلْنِّساءِ اَنْ لا یَرَیْنَ الرِّجالَ وَ لا یَراهُنَّ الرِّجالُ

بررسی سندی و دلالی حدیث فوق در این تاپیک توسط کارشناس محترم ارائه شده است:

بررسی سند و دلالت حدیث: «بهترین کار برای زنان آن است که مردی را نبیند و مردی او را نبیند»

تفسیرهای زیادی از این حدیث شده و هر کسی به نوعی سعی کرده این حدیث را در کنار نقش اجتماعی زنان قرار بدهد. بعضی گفته اند زنان می توانند در محیطی جدا از مردان کار کنند. برخی گفته اند این حدیث معنی دیگری دارد و حضرت زینب را مثال می زنند که در مقابل یزید و مردم کوفه سخنرانی کرد. برخی به طور کامل در درست بودن این حدیث شک می کنند. برخی هم سعی می کنند با ساختن احادیث جعلی در مورد حضرت فاطمه زهرا جوی ایجاد کنند که حضرت زهرا هم لباسش چادر نبود و آرایش می کرد و با صحابه مرد پیامبر صحبت می کرد و امثال این حرف ها.
بیایید کمی کلاه های خود را با رعایت انصاف قاضی کرده و با در نظر گرفتن بعضی احادیث دیگر در معنی و چگونگی عمل به این حدیث بیاندیشیم.
این حدیث جزو احادیث معتبر است و در ادامه آن پیامبر حضرت «فاطمه زهرا را پاره جگر خود نامید».

در حدیثی دیگر زمانی که پیامبر کارهای داخل خانه را به حضرت زهرا سپرد و کارهای خارج از خانه را به حضرت علی روایت می شود که حضرت زهرا بسیار خوشحال شد و خدا را سپاس کرد که با این تقسیم کار از مراودت با مردان معاف شده است.
تصور کنید طبق گفته برخی از دوستان ما حضرت زهرا به قول امروزی ها «روابط اجتماعی بالا»یی داشته و در کوچه و خیابان با صحابه پیامبر مشغول گفت گو و سلام و علیک می شده است و بعد مردم او را« پاک ترین زنان» می نامند! با هیچ عقل و انصافی جور در نمی آید که معصومی از اهل کسا بگوید بهترین کار برای زن ان است که مردی را نبیند و مردی او را نبیند و خود با صحابه مرد پیامبر ارتباط به قول شما اجتماعی داشته باشد.

به هیچ وجه قصد ندارم نقش اجتماعی زنان را زیر سوال ببرم. با بیان این حرف فقط خواستم کمی با انصاف باشیم. روابط زنان در حد «ضرورت» اشکال ندارد. ولی به شرطی حد ضرورت را مطابق نفس خود تعریف نکنیم! به عنوان مثال وقتی می توان هنگام خرید کالایی را از قفسه برداشت و روی پیشخوان مغازه گذاشت و کارت کشید و بدون هیچ کلامی از مغازه خارج شد، حد ضرورت با انصاف شما کجاست؟ نه با نفس اماره شما؟ و یا وقتی در محیط اداری تنها می توان با چند کلمه بله، خیر، بسیارخوب، و عدد و رقم همه کارها را انجام داد، حد ضرورت با انصاف شما و نه با نفس اماره شما کجاست؟
در مورد حضرت زینب می دانیم که او در اسارت بوده و به زور به حضور یزید آورده شده و در جلو مردم و او به پیامبر و امامش توهین شده و اگر پاسخی ندهد جای تعجب است. در ثانی اگر حضرت زینب با صدای نازک و با سلام و احوال پرسی و روابط اجتماعی بالا پاسخ یزید را داده بود اینگونه از سخنرانی او تحت عنوان «کوبنده» یاد نمی شد!
بیایید کمی تخصصی تر به این مساله نگاه کنیم. در آیه «كُلٌّ يَعْمَلُ عَلى‌ شاكِلَتِهِ» راز و سری نهفته است که چشم هایی را که خدا می خواهد باز شوند را باز خواهد کرد. هر کسی بر اساس شاکله خود عمل می کند. لزومی ندارد همه زنان آن گونه باشند که فاطمه زهرا بود و گفت که بهترین زنان اینگونه اند. هیچ صحبتی از باید باشند نشده است. اتفاقا نباید همه آن گونه باشند و خدا هم سر این مساله را خوب می داند. اگر همه بخواهند آن گونه باشند که فاطمه زهرا گفته است، دیگر نه پزشک خانمی نه راننده تاکسی خانمی نه فروشنده خانم و نه کارمند خانمی وجود خواهد داشت! و اگر هم زنی بخواهد آنگونه که حضرت زهرا گفته باشد، در جامعه ای که همه کارها را مردها انجام می دهند نخواهد توانست از چشم مردان دور باشد!
توجه کنید که عبارات بالا به این معنی نیست که باید یک عده بد باشند تا یک عده بتوانند خوب باشند! خدا در ادامه آیه «كُلٌّ يَعْمَلُ عَلى‌ شاكِلَتِهِ» تصمیم گیری در مورد خوب بودن و بد بودن افراد را فقط در حوزه تصمیم خودش بیان کرده و گفته «فَرَبُّكُمْ أَعْلَمُ بِمَنْ هُوَ أَهْدى‌ سَبِيلًا».
شما یا جزو دسته اول هستید که می خواهید سپر بلای خوبی خانم ها شوید و یا جزو دسته دوم که می خواهم به همان خوبی باشید که حضرت فاطمه زهرا فرموده. «اجر هر دسته با خداست به شرطها و شروطها!»
اگر جزو دسته اول هستید لطفا در مورد اعمال خودتان تبلیغ نکنید و سعی نکنید بگویید حضرت فاطمه زهرا چادری نبود و با صحابه مرد حرف می زد و آرایش می کرد! و لطفا سعی نکنید زن های دسته دوم را به راه خودتان هدایت کرده و به آن ها روابط اجتماعی بالا آموزش دهید! نیت خود را خدمت به خدا و خلق خدا قرار داده حتی الامکان در روابط اجتماعی بالای خود از رفتارهای ناپسند که خدا دوست ندارد بپرهیزید تا خدا اجر شما را بدهد. در پرانتز می گویم که اگر هنوز هم به خدا و پیامبر ایمان دارید، ممکن است خدا شما را از سر رحمت به خاطر روابط اجتماعی بالایتان مواخذه نکند، ولی گناه امر به منکر و نهی از معروف مصداق «صد عن سبیل الله» است و گناهی نابخشودنی است. و برای کسانی که خدای نکرده می خواهند با نسبت دادن آرایش و مراودت با مردان و چادر نداشتن و امثال این ها به حضرت فاطمه زهرا وجدان خود را راحت کرده و خود را پاک نشان دهند در پرانتز می گویم که حضرت فاطمه زهرا از اهل کسا و آل عبا و پاره تن پیامبر است و هر کسی به هر عنوانی به مقام او توهین کرده و جایگاه او را پایین بیاورد به پیامبر توهین کرده و به هیچ وجه نمی خواهم وضع چنین کسی را در روز قیامت توصیف کنم!
اگر جزو دسته دوم هستید، دیگر روابط اجتماعی بالا و نقش اجتماعی زن و مانند آن را به خدا واگذار کرده و به گفته فاطمه زهرا عمل کنید. این که سلام واجب است و خوشرویی در اسلام توصیه شده و مانند این ها را کنار بگذارید. جهت اطلاع شما در حدیث معتبر حضرت علی به زن های جوان سلام نمی کرد «وَ کَانَ یَکْرَهُ أَنْ یُسَلِّمَ عَلَى الشَّابَّةِ مِنْهُنَّ» تا اگر زن جوانی بنا بر حیا نخواهد سلام کند مجبور به این کار نشود. پس سلام واجب است یک حرف بیشتر نیست! می خواهید یا مجبورید به سر کار بروید؟ اشکالی ندارد. من خانمی را می شناسم که در اداره خود به هیچ مرد همکار خود سلام نمی کند و بجز بله خیر و باشه و عدد و رقم هیچ صحبتی با هیچ مردی نمی کند ولی انچنان کار خود را خوب انجام می دهد که با کمک خدا از همه کارمندان دیگر معتبرتر است. این نتیجه ایمان به خداست. می خواهید یا مجبورید به خرید بروید؟ اشکالی ندارد. بسیاری فروشگاه های زنجیره ای فروشنده ندارند و صندوق دار آن ها خانم است. حتی اگر فروشنده مرد است می توان کالا را برداشت روی میز گذاشت کارت بانکی را کشید و نهایتا یک عدد چهاررقمی را به زبان آورد! می خواهید تاکسی بگیرید؟! مشکلی نیست! خدا را شکر به برکت حکمت خدا این روزها راننده های خانم حتی در نرم افزارها کم نیستند. و البته اگر خانم ها از هم حمایت نکنند دیگر انتظاری از مردان نخواهد رفت!
توجه کنید که «لا اکراه فی الدین». مجبور نیستید و هیچ کس هم شما را مجبور نخواهد کرد بهترین باشید. فقط تعریف بهترین بودن رو اونجور که نفستون می گه عوض نکنید. با انصاف باشید و به پاکی ها احترام بگذارید تا خدا هم در مورد شما با رحمت قضاوت کنه.
اسلام دین تقوی است. هر کسی بیشتر از خدا حساب ببره و بیشتر از نفسش بترسه و دوری کنه بالاتر می ره. حساب کتاب های احادیث برای شماست که بیاندیشید. «یک لحظه تقوی به هفتاد سال عبادت و هزاران انفاق مال می ارزه». چون انفاق از مالی اه که خدا بخشیده و تقوی در مورد شخص شخیص خود شماست که اصل کار خلقت و امتحان خدا هستید. بدانید و آگاه باشید که «احب العباد الی الله الاتقیاء الاخفیاء» و « ان التقوی منتهی رضی الله من عباده» و «أَفْضَلُ اَلدِّينِ اَلْوَرَعُ.».
بدانید و آگاه باشید که «کسانى که دوست دارند زشتی‌ها در میان مردم با ایمان شیوع یابد، عذاب دردناکى براى آنان در دنیا و آخرت است و خداوند مى‌داند و شما نمى‌دانید» (سوره نور آیه 19)
آقایون روشنفکر و آزاداندیش از شما هم یک خواسته منصفانه و مطابق با حقوق بشر غربی دارم. اگر خانمی نمی خواد به شما سلام کنه و باهتون حرف بزنه، مطابق اصول اخلاقی و آزادی اندیشه و حقوق بشر غربی باید به حقوق و عقاید شخصی اش احترام گذاشته و از حریم شخصی او به عنوان یک انسان آزاد فاصله گرفته و از روی منبر اخلاق و انسانیت به تفسیر نفس خودتون پایین بیایید تا فرهنگ بالایی داشته باشید.
به طور خلاصه، این یک حرف حقه که بهترین زن اونی اه که نه مردی رو ببینه نه مردی اونو ببینه، هر چند تعداد چنین فرشته هایی صفر یا به اندازه انگشتان یک دست باشند، و چه مردان جامعه ما لیاقت چنین زنانی رو داشته چه نداشته باشند! یادتون باشه «لَا تَزِرُ وَازِرَةٌ وِزْرَ اُخْرَی».
خوب اگر تا اینجای متن را خوانده اید حتما جزو سه دسته از افراد هستید: دسته اول که این نوشته ها رو قبول نداشته و اونها رو به به مسایل سیاسی و جنسیتی و هزار چیز دیگر ربط می دهند!! از این دسته محترم خواهشمندم که دیگر به خواندن ادامه ندهند چون دیگر کاری با ایشان ندارم! دسته دوم کسانی هستند که «اگر دین ندارند لااقل آزاده اند» و با انصاف در مورد حرف های من فکر می کنند ولی خوب به هر حال دوست ندارند به همه بخش های آن عمل کنند. با کمال احترام به فرهنگ بالای ایشان از آن ها تنها یک تقاضا دارم و آن هم این است که با همان فرهنگ بالای خود به خوبی و پاکی و عقاید و حریم دیگران احترام گذاشته و از ترویج راه و روش خود و تحمیل خود به حریم شخصی دیگران پرهیز کنید. با دسته دوم نیز دیگر حرفی ندارم و ایشان را به خدای بزرگ می سپارم. دسته سوم کسانی هستند که ادعای دوستی اهل بیت و تقلید از حضرت فاطمه زهرا داشته و حدیث کسا می خوانند و برای تعجیل در فرج امام زمان دعا می کنند. شما احتمالا چادری و محجبه هستید. اگر جزو دسته ای هستید که چادر را برای منافع شخصی یا خوشگلی و یا هر نیت دیگر جز رضایت خدا و حضرت زهرا به سر کرده اید مجددا شما را به خدای بزرگ می سپارم. در غیر این صورت از شما می خواهم، به خاطر شادی پیامبر و فاطمه زهرا و برای تعجیل در فرج امام زمان و برای ترویج فرهنگ درست زهرایی در جامعه حدیث « خَیْرُ لِلْنِّساءِ اَنْ لا یَرَیْنَ الرِّجالَ وَ لا یَراهُنَّ الرِّجالُ » را به معنی واقعی کلمه سرلوحه کار خود قرار داده و بگذارید همه ببینند که می شود کارمند بود و چادری بود و به هیچ مردی سلام نکرد و جز بله خیر و باشه و عدد و رقم کلامی با نامحرم سخن نگفت، می شود به خرید رفت و جز رمز کارت بانکی حرفی به زبان نیاورد، می شود روابط اجتماعی بالا با مردان نامحرم را به خاطر خدا ترک کرد و مورد احترام همه نیز قرار گرفت زیرا که «ان العزه لله جمیعا»، می شود سوار ماشین هیچ مرد نامحرمی نشد و به همه کارها نیز رسید، می شود با هیچ آشنا و فامیل نامحرم سلام و احوال پرسی نکرد و از همه نیز عزیزتر و گرانقدرتر بود، و می شود آنگونه که فاطمه زهرا گفته بود تا به دیگران نیز نشان داد که مهربانی زهرایی یعنی چه. مهربانی این نیست که با هر نامحرم مهربان باشیم.«ان المومنون اخوه» یعنی مردان مومن برادرند نه این که مردان و زنان مومن خواهر و برادرند!! مهربان بودن یعنی مانند فاطمه زهرا لباس عروسی به زن مسمند ببخشیم نه این که با مردان نامحرم مهربان باشیم !! بگذارید فرهنگ پاک زهرایی ترویج شود و بدانید که این فرهنگ چنان نورانی و قوی است که هیچ بدی و ناپاکی در مقابل آن یارای ماندن ندارد و«جاء الحق و زهق الباطل» را با چشمان خود ببینید. شاید خدا آنقدر مهربان باشد که زنی را به خاطر محجبه نبودن در آتش نیاندازد، و قطعا این کار را نخواهد کرد، ولی اگر در قیامت به بهشت رفتید و در آنجا لباس مندرس و کثیفی به تن داشتید و اعتراض کردید که خدایا همه اهل بهشت لباس زیبا دارند و من لباس کثیف و مندرس و من شرم دارم در میان آن ها ظاهر شوم و ندا رسید که «این لباس مندرس و ناپاک عفت و حیای توست که خودت به تن خودت دوخته ای» چه خاکی بر سرتان می ریزید!!!؟؟؟ ممکن است خدای مهربان شما را به خاطر سلام و احوال پرسی و بگو بخند با همکار نامحرم تان به بهانه روابط اجتماعی بالا در آتش نیاندازد و قطعا نیز این کار را نخواهد کرد، ولی اگر روز قیامت وارد بهشت شدید و غذایی به شما دادند که در آن تکه های مدفوع بود و ناله کردی که خدایا چرا در غذای بهشتی من تکه های مدفوع است؟ و ندا رسید که «این مدفوع و نجاست متعلق به همان نامحرمی است که در دنیا با لذت و با حرص تناول می کردی پس اکنون نیز که چشمانت باز شده با لذت میل کن» چه خاکی بر سرتان خواهید ریخت؟؟!! آیا وقت آن نرسیده دست از اطاعت نفس اماره برداریم و با توسل به آیه «یرید الله لیذهب عنکم الرجس و یطهرکم تطهیرا» از تمام نجاست ها دوری کرده و خود و جامعه امام زمان را پاک کنید؟ آیا وقت آن نرسیده که به رفتارهای ناپاک و نجس نهیب بزنید که «انی بریء منکم»؟ آیا وقت آن نرسیده دست از عمل به آنچه مردم می خواهند برداشته و به عمل به آنچه خدا می خواهد بپردازیم؟ آیا وقت آن نرسیده که به جای مقصر دانستن زمین و آسمان در بارش بلاها بر سرتان و بر سر جامعه یک بار بگویید «لا اله الا انت سبحانک انی کنت من الظالمین»؟
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته.

چگونه انسان خوش اخلاق و با ادبی باشیم؟

چگونه خوش اخلاق باشیم و انسان با ادبی باشیم؟

جدا از بحث های دینی و مذهبی ( موضوع کاملا اخلاقی و انسانی است ) @};-

قحطی بزرگ یا سال وبا ( تاریخ شفاهی )

با سلام

قحطی بزرگ یا سال وبا ( تاریخ شفاهی )

قحطی بزرگ یا به تعبیر برخی هولوکاست ایران تقریبا بین سالهای 1295 تا 1300 رخ داده است.
تاریخی که در هیچ کتاب درسی حتی به اندازه یک سطر هم نیامده است.
رسالت این موضوع، شنیدن شنیده های شما از سینه پدر و مادر و اجداد و فامیل و بزرگان روستا یا شهرتان در این رابطه است.
اینجا قرار است تاریخچه شفاهی این واقعه بیان شود.

این سال در ذهن اجداد ما به نام سال قحطی یا سال وبا شناخته میشود. نامی که من با پرسیدن یا شنیدن خاطرات بزرگان فامیل فهمیدم.

تاریخ این قحطی بر اساس شنیده های من تقریبا بین سالهای 1395 تا 1300 بوده است. سالهایی که وبا تمام روستا را گرفته و بسیاری از مردم تلف شدند.
سالهایی که هیچ چیز پیدا نمیشده و کدخدا از درون برخی منازل آذوقه ها را بیرون میکشیده تا بین همه تقسیم کند.

تاریخ شفاهی نمیتواند بگوید در ایران 5 میلیون تلف شده اند یا 9 میلیون یا ...
اما میتواند استقراء ناقصی در این زمینه باشد. انچه حافظه من یاری میکند و ان طور که از ان حوادث در یک روستا سخن گفته اند نه تنها 9 میلیون چیز عجیبی نیست بلکه کم نیز هست.

خنده و شوخی با نامحرم برای خسته نشدن از کلاس و فهم بهتر دروس

باسلام
اینکه در بعضی موارد در بعضی آموزشگاه ها در حین درس جهت خسته نشدن دانش آموزان و یادگیری بهتر دروس استاد چه مرد ، چه زن با جنس مخالفش که از شاگردانش هستند و همه از نظر جنسیت مخالف اویند شوخی ای کند که آنها باصدای بلند بخندند و یا مثل عروسی ها کف و دست بزنند (به صورتی که مخصوص مکان های لهو و لعب باشد) حرام نیست و اشکال شرعی ندارد که گاهی در بعضی جاها اینگونه است و دیده شده در جاهایی که استاد مرد و شاگردان دختر بوده اند و این مورد به صورت عادت در آمده و هر جلسه تکرار می شود؟

خدا و رسولش چه نظری در این موارد دارند ؟

حکم اسلام در این موارد چیست؟

ناهنجاریهای اجتماعی و فرهنگ سازی برای رفع آنها

بسمه تعالی
یکی از جنبه های اخلاق مند بودن صحنه ی اجتماع است،غالب ما هر چند به رعایت اخلاق در بعد فردی و اجتماعی اعتقاد داریم اما در عمل سعی در رعایت اخلاق فردی داشته و وظیفه ای در قبال اجتماع برای خود احساس نمی کنیم.
زمانی که یک ناهنجاری را مشاهده می کنیم اگر به حقوق ما تعدی شود واکنش نشان می دهیم اما در غیر این صورت به راحتی از کنار آن رد می شویم.
در این تاپیک قصد داریم با همکاری دیگر دوستان ناهنجاریهایی را که دور و بر خود ملاحظه می کنیم به بحث گذاشته و قدمی در راستای فرهنگ سازی برای رفع آن به اندازه وسع خودمان برداریم.
یقینا فضای مجازی عرصه ی مناسبی برای فرهنگ سازی می باشد.

خيلي ناراحتم؛ گذشته ام از زندگيم پاك نميشه!

من زماني كه به حجاب اعتقاد نداشتم توي فيس ب و ك عكسهام رو ميذاشتم بعد از تغيير عقايدم همش رو پاك كردم و از نزديكانم خواستم پاكشون كنن امروز خيلي اتفاقي دختر خاله ام كه كوچيكه بهم گفت كه داداشش عكسهاي اون زمان من رو تو لب تابش داره من خيلي بهم برخورد زنگ زدم پسر خالم اونم با عصبانيت گفت خودم خواستم عكسهام رو بقيه ببينن هر چي بهش گفتم من عقايدم عوض شده و بايد پاكشون كنه همش مسخرم ميكرد از صيح خيلي اعصابم خرده تصور اينكه اون عكسها رو سيو كرده و امكان داره چندين نفر سيو ش كرده باشن ديوونه ام ميكنه يكبار هم يكي ديگه از فاميلهامون كه من رو با حجاب جديد ديد به مادرم گفته بود ما كه ديديمش چرا الان حجاب ميگيره و خيلي از اين حرفها من نميتونم اين ها رو فراموش كنم احساس ميكنم مردهاي فاميل من رو به شكل قبل همش تصور ميكنن حالا هم عكسها شده مشكل جديد من چيكار كنم گذشته ام كامل پاك بشه مگه توبه كافي نيست؟ چرا توبه من رو خدا قبول نميكنه:Ghamgin:

چه کنیم پولدار بشیم؟کلیپ حاج آقا پناهیان

انجمن: 

یک راه کار ساده برای پول دار شدن در کلام اهل بیت علیهم السلام از زبان خطیب توانا حاج آقا پناهیان

فیلم وصوت(برای راحتی دوستان کلیپ تصویری را به صوت با فرمت mp3تبدیل کردم تا سریع تر دانلود کنند.)

چرا برخی فقط بر اساس یک رفتار از فردی، شیفته او یا متنفر از او می شوند؟

با سلام من خیلی این رو دیدم که افراد زیادی در برحه ای بر اساس یک رفتار و یا یک برخورد خوب یک فرد مثلا یک فرد مذهبی ظاهرا کلی متحول میشوند و میشوند اهل مراعات واجبات و محرمات و خیلی ها رو هم دیدم که به دلیل یک برخورد و یا رفتار و یاعکس العمل منفی چنین افرادی گاها کاملا دین زده می شوند؟ این مدل نگاه ها رو واقعا زیاد دیدم . چرا این طوریه ؟ چرا ؟؟؟

ایا اهمیت اسلام به مسائل اخلاقی کافیه؟

ایا اهمیت اسلام به مسائل اخلاقی کافیه؟
اگر امور اخلاقی فقط محرومیت از نعمات بیشتر و یا داشت نعمات بیشتر رو به دنبال دارند این باعث نمیشه جامعه کمتر به این مسائل اهمیت بده و انگیزه مردمو از انجامش کم نمیکنه؟نظام اجتماعیی که فقط بخواد بر اساس فقه بگردد اصلا میشه توش زندگی کرد؟