سبک زندگی اسلامی

آیا سکونت در ساختمان های مرتفع در احادیث مورد مذمت می باشد؟

سلام

آیا در احادیث ساختمان های مرتفع مورد مذمت می باشد؟


زمان خواب و روش تنظیم خواب در اسلام

با سلام
حقیقتش نمیدونم باید سوالم رو در بخش حدیث میفرستادم یا اینجا به هر حال اگر لازمه جاش رو تغییر بدید
از ی طرف سوال حدیثیه ازی طرف مربوط به سبک زندگی اسلامی و مهارت های زندگی!

بنده یک سری سوال داشتم در مورد خواب و استراحت در اسلام
اول در شبانه روز اسلام میگه چند ساعت بخوابیم؟
دوم چه زمان هایی باید خوابید؟ مثلا من خواب قیلوله رو شنیدم خوبه زمان دقیقش چیه؟ همچنین شنیدم باید سر شب خوابید منظور از سر شب دقیقا چه ساعتیه؟
سوم چه زمان هایی نباید خوابید؟ لطفا زمان دقیق بگید مثلا از ساعت فلان تا فلان
چهارم چطوری ی فرد ساعت خوابش رو تنظیم کنه؟ آیا توصیه ای از ائمه(ع) در این زمینه شده که مثالا فلان کار رو بکنید تا بتونید به این زمان های خواب مورد نظر اسلام برسید؟
در علم جدید من شنیدم میگن هر فردی ی ساعت خوابی بدنش داره یعنی یکی شب خوب میخوابه یکی روز ها میتونه بخوابه؟ یعنی بدن هر کس ساعت بیولوژیک داره
نظر اسلام در مورد این موضوع چیه؟ آیا اسلام گفته چند تا ساعت پیشنهاد میدم هر کدوم به بدنتون خورد همون رو بخوابید یا مطلق میگه همه باید مثلا سر شب بخوابن؟
پنجم خوردن چه موادی قبل خواب توصیه شده؟(مثل نوشیدنی خاص یا چیزی شبیه این ها)
ششم چه کار هایی قبل خواب خوبه و چکار هایی بده؟

ببخشید این قدر سوالام زیاد شد چون مرتبط بودن گفتم ی جا بپرسم !
با تشکر

در "سبک زندگی اسلامی" چه چیزهایی را باید کنار بگذاریم ؟

سلام:Gol::Gol:
بحث سبک زندگی از مباحث بسیار ارزشمند و حساسی بود که مقام معظم رهبری در جمع جوانان خراسان شمالی مطرح فرمودند .
سبک زندگی اسلامی مطمئنا یک سبک خاصی است چه اینکه ما با دستورات اسلامی در این خصوص تا حدی آشنایی داریم .
سوالاتی که در این زمینه مطرح است اینهاست :
1- اصول سبک زندگی اسلامی چیست ؟
2- سبک زندگی فعلی ما ( در حد برنامه های روزانه ای که داریم ) چه تفاوتی با سبک زندگی غربی دارد ؟
3- آیا در سبک زندگی اسلامی باید خیلی برنامه ها را کنار گذاشت یا فقط نگاهها تغییر می کند ؟
والله الموفق


کارشناس بحث : استاد

خواب و خوراک در سبک زندگی اسلامی

انجمن: 

سلام
در سبک زندگی اسلامی باید چه اوقاتی از شبانه روز را خوابید؟ به چه میزان؟ ...
همین طور در مورد غذا خوردن ، به چه میزان و در چه اوقاتی باید غذا خورد؟

❀❀❀ کلیپ های صوتی سبک زندگی اسلامی ❀❀❀

انجمن: 

کلیپ صوتى از بیانات رهبرى در مورد سبک زندگى

[spoiler]ما اگر پیشرفت همه‌جانبه را به معناى تمدن‌سازى نوین اسلامى بگیریم – بالاخره یک مصداق عینى و خارجى براى پیشرفت با مفهوم اسلامى وجود دارد؛ اینجور بگوئیم که هدف ملت ایران و هدف انقلاب اسلامى، ایجاد یک تمدن نوین اسلامى است؛ این محاسبه‌ى درستى است – این تمدن نوین دو بخش دارد: یک بخش، بخش ابزارى است؛ یک بخش دیگر، بخش متنى و اصلى و اساسى است. به هر دو بخش باید رسید.
آن بخش ابزارى چیست؟ بخش ابزارى عبارت است از همین ارزشهائى که ما امروز به عنوان پیشرفت کشور مطرح میکنیم: علم، اختراع، صنعت، سیاست، اقتصاد، اقتدار سیاسى و نظامى، اعتبار بین‌المللى، تبلیغ و ابزارهاى تبلیغ؛ اینها همه بخش ابزارى تمدن است؛ وسیله است.
اما بخش حقیقى، آن چیزهائى است که متن زندگى ما را تشکیل میدهد؛ که همان سبک زندگى است که عرض کردیم. این، بخش حقیقى و اصلى تمدن است؛ مثل مسئله‌ى خانواده، سبک ازدواج، نوع مسکن، نوع لباس، الگوى مصرف، نوع خوراک، نوع آشپزى، تفریحات، مسئله‌ى خط، مسئله‌ى زبان، مسئله‌ى کسب و کار، رفتار ما در محل کار، رفتار ما در دانشگاه، رفتار ما در مدرسه، رفتار ما در فعالیت سیاسى، رفتار ما در ورزش، رفتار ما در رسانه‌اى که در اختیار ماست، رفتار ما با پدر و مادر، رفتار ما با همسر، رفتار ما با فرزند، رفتار ما با رئیس، رفتار ما با مرئوس، رفتار ما با پلیس، رفتار ما با مأمور دولت، سفرهاى ما، نظافت و طهارت ما، رفتار ما با دوست، رفتار ما با دشمن، رفتار ما با بیگانه؛ اینها آن بخشهاى اصلى تمدن است، که متن زندگى انسان است.
اگر ما در این بخشى که متن زندگى است، پیشرفت نکنیم، همه‌ى پیشرفتهائى که در بخش اول کردیم، نمیتواند ما را رستگار کند؛ نمیتواند به ما امنیت و آرامش روانى ببخشد؛ همچنان که مى‌بینید در دنیاى غرب نتوانسته. در آنجا افسردگى هست، ناامیدى هست، از درون به هم ریختن هست، عدم امنیت انسانها در اجتماع و در خانواده هست، بى‌هدفى و پوچى هست؛ با اینکه ثروت هست، بمب اتم هست، پیشرفتهاى گوناگون علمى هست، قدرت نظامى هم هست. اصل قضیه این است که ما بتوانیم متن زندگى را، این بخش اصلى تمدن را اصلاح کنیم. البته در انقلاب، در این بخش، پیشرفت ما چشمگیر نیست؛ در این زمینه، ما مثل بخش اول حرکت نکردیم، پیشرفت نکردیم. خب، باید آسیب‌شناسى کنیم؛ چرا ما در این بخش پیشرفت نکردیم؟
بنده طرفدار این نیستم که حالا در مورد لباس، در مورد مسکن، در مورد سایر چیزها، یکباره یک حرکت جمعى و عمومى انجام بگیرد؛ نه، این کارها باید بتدریج انجام بگیرد؛ دستورى هم نیست؛ اینها فرهنگ‌سازى لازم دارد. همان طور که گفتم، کار نخبگان است، کار فرهنگ‌سازان است. و شما جوانها باید خودتان را براى این آماده کنید؛ این، رسالت اصلى است.
ما از علم ترویج میکنیم، از صنعت ترویج میکنیم، از اختراع و نوآورى ترویج میکنیم، هر مبتکرى و هر ابتکارى را با احترامِ تمام بر روى چشم می نشانیم – این به جاى خود محفوظ – اما همان طور که گفتیم، اصل قضیه جاى دیگر است؛ اصل قضیه، درست کردن سبک زندگى است، رفتار اجتماعى است، اخلاق عمومى است، فرهنگ زندگى است. باید در این بخش، ما پیش برویم؛ باید تلاش کنیم.
تمدن نوین اسلامى که ما مدعى‌اش هستیم و دنبالش هستیم و انقلاب اسلامى میخواهد آن را به وجود بیاورد، بدون این بخش تحقق پیدا نخواهد کرد. اگر آن تمدن به وجود آمد، آن وقت ملت ایران در اوج عزت است؛ ثروت هم دنبالش هست، رفاه هم دنبالش هست، امنیت هم دنبالش هست، عزت بین‌المللى هم دنبالش هست؛ همه چیز با او خواهد بود، همراه با معنویت.[/spoiler]