کودکان در فضای مجازی
ارسال شده توسط Montazer...313 در چهارشنبه, ۱۳۹۷/۰۳/۰۹ - ۱۰:۱۶سلام علیکم
خواهر کوچکترم، کلاس دوم ابتداییه. از من اصرار میکنه، براش سروش نصب کنم.
نظر شما چیه؟!
اگه نظرتون منفیه، لطفا دلایلی قانع کننده ارائه فرمایید.
سلام علیکم
خواهر کوچکترم، کلاس دوم ابتداییه. از من اصرار میکنه، براش سروش نصب کنم.
نظر شما چیه؟!
اگه نظرتون منفیه، لطفا دلایلی قانع کننده ارائه فرمایید.
سلام خداقوت...
ببخشید برای کودک 10 و11 ساله استفاده گوشی هوشمند یا کامپیوتر حال بازی کند یا در فضای مجازی یا مرورگر ها وب گردی کند اشکال دارد یا خیر؟
آیا باید به طور کامل منعش کرد یا به او اموزش استفاده صحیح داد یا محدودش کرد.
با سلام
دوستان مطلع هستند که بسیاری از زوج ها قبل از ازدواج و قبل از بچه دار شدن، مشاوره انجام میدهد. برای اینکه بدانند فرزند آنها سالم خواهد بود یا خیر.
مثلا در ازدواج های فامیلی این مسئله اهمیت بیشتری دارد. یا وقتی یکی از والدین بیماری خاصی داشته باشد.
باز به عنوان مثال یکی از مناطقی که بیشترین بیماریهای نادر ژنتیکی را دارد مربوط به استان سیستان است و علت عمده ی آن ازدواج های فامیلی می باشد.
و پزشک ممکن است از صفر تا صد احتمال مشکل یا بیماری در فرزند بدهد.
طرح سوال
اگر ما درصد اعلام شده توسط پزشک را به چهار دسته تقسیم کنیم
یقین و ظن و شک و احتمال
یعنی صد درصد یا 80 درصد یا 50 درصد یا 25 درصد
آیا پدر و مادر در هر یک از صور، ظالم هستند؟
مثلا پزشک بگوید قطعا فرزند شما بیماری عصبی خواهد داشت و درد خواهد کشید.
یا فلج خواهد بود یا فلان بیماری را خواهد داشت که بیش تر از ده سال زنده نخواهد ماند.
یا سندروم داون خواهد داشت یا کوتاه قامت خواهد بود.
مثلا در یک مستند خانمی از پزشکش پرسیده بود چند درصد احتمال دارد فرزندش کوتاه قامت باشد و مثلا گفت 25 درصد و ان خانم گفت من بچه دار نمیشوم چون دوست ندارم فرزندم مانند من باشد و ...
یا در مستند دیگری چهار فرزند متوالی خانواده فکر کنم سندروم داون یا ... داشت. آیا چنین خانواده ای در صورت اوردن فرزند پنجم ظالم است؟
چکیده سوال
اکنون آیا پدر یا مادری که میداند یا احتمال قوی یا حتی ضعیف میدهد که فرزندش زجر خواهد کشید، اگر فرزند بیاورد کار غیر اخلاقی انجام داده است یا خیر؟ آیا احتیاط کردن در این زمینه، شرط عقل است؟!
سلام
من یک سال پیش تاپیکی باز کردم (اینجا) در مورد تردید در انتخاب بین دو فرد برای ازدواج که البته هیچ کدوم به نتیجه نرسید .. که شرحش مفصله و دردی دوا نمیکنه. بعد از اون قضایا یک خواستگاری بی سرانجام دیگه هم رفتم و بعدش تا حالا نزدیک به یک ساله که بی خیال این قضیه شدم فعلاً.
حالا چرا بی خیال؟ من بعد از این همه خواستگاری و رفت و آمد به این نتیجه رسیدم که تا زمانی که به استقلال و اوضاع مالی خوب نرسم ازدواج نکنم. چرا که اولا در حال حاضر با توجه به درآمد کمی که دارم نمی تونم از پس تمام هزینه ها بر بیام . و ثانیا نمی خوام از پدرم در این زمینه هیچ کمکی دریافت بکنم. علی رغم اینکه پدرم اصرار داره که پشتیبانیت می کنم میدونم که این حمایت مالی برام گرون تموم میشه. چون پدرم همیشه در تمام شؤون زندگی ما اعمال نظر میکنه یا دوست داره اعمال نظر کنه و وای به حال ما (و بیشتر از بقیه من!) اگه دقیقا طبق نظر ایشون رفتار نکنیم : کلا از هر حیث ساقط می شیم و سالها چوبشو میخوریم و سرکوفت و تخریب شخصیت و ...
حالا مگه پدرم چی میگن؟ ایشون به خاطر شخصیت وسواسی جبری که دارن فقط نظر خودشون رو قبول دارن و هر کی هم خلاف نظرشون رو داشته باشه هیچی! مثلا توی پول خرج کردن .. توی انتخاب و خرید لباس ، همه مون باید اصول ایشان را رعایت کنیم و الا بی فرهنگ و فلانیم! شغل باید حتما استخدام میشدیم تا یه باریکه حلال گیرمون بیاد و الا بازنده بودیم .(توی تاپیک قبلی گفتم که کارمند بخش دولتی هستم با یه حقوق کم. پس انداز زیادی هم ندارم).
توی انتخاب همسر چی؟ فقط خونواده ش خوب باشن (بخوانید وضعت مالی خوب داشته باشن) .. خود دختره شل حجاب هم بود اشکالی نداره . توی این دوره و زمونه همه اینجورین. اصل خونواده ست. صحبت با دختر توی خواستگاری فقط 5 دقیقه! بیشتر حرف بزنی دختر ازت زده میشه! مگه من و مادرت چقدر حرف زدیم؟ بعدشم هر چقدر حرف بزنی نمی تونی بشناسیش . (حالا هر بار من کم کمش 1 ساعت میحرفیدم و هر بار که میومدم خونه کلی سرزنشم میکردن وقتی هم که جواب خونواده دختر منفی میشد ربطش میدادن به این قضیه!) مشاور؟ حرفشم نزن! قرتی بازیه. پول حروم کردنه....
اینایی که این بالا نوشتم خلاصه ای از افکار و عقاید پدرم بود که در زمینه ازدواج باهاشون مواجه بودم. موردی هم که پارسال دربارش تاپیک زدم با اینکه تا دو قدمی عقد پیش رفته بودم به خاطر اصرار پدرم به هم خورد . (بماند که چه خون دلی خوردم تا حالم بهتر شد . جالبه بدونید شب همون روزی که اون مورد رو کنسل کردم، با اون حال من، پدرم یکی دو نفر دیگه رو بهم پیشنهاد کرد! )
الان من دارم نهایت سعیم رو می کنم که وضعیت مالیم رو سر و سامون بدم. دلم می خواد علاوه بر خونه و ماشین اون قدری پول داشته باشم که دیگه کسی نتونه برام تصمیم سازی کنه.
توی یک سال اخیر هر مورد جدیدی که خونوادم پیشنهاد کردن جوابم این بود که : بی خیال ، از خیرش گذشتم، فعلاً نه. اوایل زیاد مشکلی نبود اما چند ماهیه که به شدت تحت فشارم از جانب پدر و مادرم برای ازدواج . از یه طرف حس ازدواج رو ندارم و حوصله دردسر و بحث و اینا رو دیگه ندارم. از طرف دیگه دارم به 30 سال نزدیک میشم و این کمی نگرانم کرده . از یه طرف فشارهای پدر و مادرم و تصمیم سازی های پدرم رو نمی تونم بپذیرم و از طرف دیگه وقتی یادم میاد اون زمونی که چقدتور دلم میخواست ازدواج کنم و خونواده مانع بودن و یا اینکه زمانی که یه دختری پیدا شد که همون منو قبول کرد و هم من اونو، با اون وضعیت بهم خورد ، یه جورایی دچار لج بازی شدم . البته برای این لجبازی دلایل معقول و منطقی هم دارم که بعضیاش رو نوشتم. یک دلیل دیگه هم اینه که اگه الان بخوام ازدواج کنم باید طبق نظر پدرم انتخاب کنم، طبق نظر پدرم عقد و عروسی کنیم، طبق نظر پدرم بریم و بیایم و کلا طبق نظر پدرم زندگی کنیم.
حالا سوالی که از مشاوران محترم سایت دارم اینه که آیا به نظرتون در شرایط فعلی تصمیم درستیه به تعویق انداختن ازدواج حداقل تا 2 سال دیگه که به بعضی چیزایی که میخوام برسم؟
از کارشناس محترم ارجاع سوالات خواهش می کنم موضوع رو از اول باز بگذارند تا زمانی که مشاور محترم جواب بدن بتونم از نظر دوستان اسک دینی هم مطلع بشم. (وجداناً نبندین تاپیک رو!)
[="Navy"]وظایف والدین در برابر پاسخ به سوالات کودکان:
1-پرسشهای کودکانمان را جدی بگیریم:
اكثر والدين از پاسخ دادن به سوالات كودكان طفره مي رند و غافل از ان هستند كه اگر پاسخ كودكان را خودشان ندهند ممكن است كودكان در جاهاي ديگر بدنبال پاسخ سوالات بگردند و نيز عدم پاسخگويي به سوالات كودكان باعث شود كه كودكان از والدين ذهنيت منفي پيدا كنند و مقدمات سوء رفتار آنان فراهم آيد. توجه داشته باشيم وقتي كودك سوالي مي پرسد بهترين زمان براي آموزش مربوط به همان مي باشد كه بايد انجام پذيرد.
2-مانع سوال پرسیدن کودکمان نشویم:
هیچ گاه نباید کودک را از سوال پرسیدن، منع کنیم. وظیفه ی والدین، این است که به سوالات کودکشان، پاسخ دهند؛ مگر در مواردی که بدانند دلیل سوال پرسیدن کودک، چیز دیگری، مثل جلب توجه است. این مشکل را هم باید از راه های خاص خودش، برطرف کنند. هم چنین برای رشد کنجکاوی، باید به کودک یاد دهیم که خودش هم در یافتن پاسخ سوال هایش، مشارکت داشته باشد.
3-مناسب بودن پاسخ با توجه به سن کودکمان :
پاسخ ما باید متناسب با سن کودک باشد؛ هرچه قدر که پاسخ، انتزاعی تر باشد؛ کودک را بیش تر دچار ابهام و گیجی و سوالاتش را بیش تر می کند. باید از مفاهیم عینی، روشن و ملموس، برای پاسخ به کودک استفاده کنیم؛ چرا که تفکر کودکان، عینی است؛ نه انتزاعی.
هرگاه مفهوم و موضوعی در ذهن کودک، ناقص باشد؛ منجر به سوالات مکرر او می شود. گاهی هم پیش می آید که ما پاسخ مناسب و جامع و مانع به کودک داده ایم؛ اما باز هم کودک، به طور مکرر، سوال می کند؛ این رفتار کودک، نشان دهنده ی توجه طلبی اوست که آن هم، راه حل خودش را دارد. ما باید در مواقع لازم، توجه مناسب و کافی به کودک داشته باشیم. پاسخ، باید صحیح و متناسب با سن کودک باشد؛ مطلب را به طور عینی و با کمک تصویر، به او نشان دهیم و در آخر، از خود او بخواهیم که هرچه متوجه شده است را توضیح دهد؛ خیلی وقت ها اگر خود کودک، مطلب را توضیح دهد؛ سوالاتش کم یا قطع می شود.
4-در برابر سوالات مکرر کودکمان با حوصله باشیم:
والدین باید آمادگی و حوصله ی سوالات بی شمار کودکان را داشته باشند. اگر حوصله ی پاسخ دادن به سوالات کودک شان را نداشته باشند و پاسخ مناسب را به او ندهند؛ بخش زیادی از کنجکاوی و در نتیجه، خلاقیت کودک را متوقف می کنند. کودک هم چون به پرسش گری و یافتن پاسخ برای سوالاتش نیاز دارد؛ برای یافتن پاسخ سوالاتش به دنبال منابع دیگری مثل گروه هم سالان خود، می رود. گروه هم سالان هم معمولا پاسخ صحیح و مناسبی به کودک نمی دهند و این مسئله می تواند آسیب جدی به کودکان بزند. بنابراین باید والدین، خودشان این وظیفه را به درستی انجام دهند.
5-در پاسخ دادن به سوالات کودک، محدودیت ها را در نظر بگیریم:
کودکان نباید راجع به هر موضوعی مثل رابطه ی والدین و چگونگی تولیدمثل، همه چیز را بدانند؛ یا نباید انگشت خود را داخل پریز برق کنند تا پاسخ کنجکاوی خود را بگیرند؛ نباید کبریت را خودشان روشن کنند. ما باید قوانین و محدودیت ها را به آن ها آموزش دهیم و به آن ها بگوییم که فقط در شرایط زمانی و مکانی خاصی، می توانند برخی چیزها را خودشان تجربه کنند. پاسخ برخی سوالات مثل چگونگی تولید مثل را باید به زمانی که بزرگ تر شد؛ موکول کنیم. یعنی آن بخشی از پاسخ را که متناسب با سن کودک باشد؛ به او توضیح دهیم و بگوییم: وقتی بزرگ تر شدی؛ مثلا به فلان سن رسیدی؛ یاد خواهی گرفت یا برایت توضیح خواهم داد. نحوه ی سوال پرسیدن و محدودیت هایی که در پرسیدن برخی سوالات وجود دارد را باید به کودک آموزش دهیم. به او یاد بدهیم که چه جاهایی نباید سوال بپرسد و چه چیزهایی را نباید بپرسد.[/]
با سلام خدمت تمامی دوستان
من 22 سالمه و و دانشجوی ترم آخر کارشناسی و به یکی از بچه های کلاسمون علاقه مندم.
به کمک حاج آقای مسجد دانشگاه این مسئله را با دختر خانوم در میان گذاشتم و پس از چند جلسه صحبت دختر خانوم بهم گفت که با توجه به اینکه وضع مالی خودشون خیلی مناسبه(به عبارتی پولدارن)خانوداش انتظار دارن دامادشون در حد خودشون باشه.(و من هم یه دانشجو با 2 سال سربازی و وضع مالی متوسط در حد یک خانواده فرهنگی)
میخواستم از دوستان بپرسم راهکاری برای رضایت دادن خانواده دختر خانوم دارید؟
در ضمن دختر خانوم گفته که خودش علاقه ای به شروع یک زندگی راحت(از نظر مالی )را نداره.
لطفا کمک کنید.
سپاس
شخصی از اقوام می باشد که متاسفانه بسیار قلدر و زورگو به پدر و مادر هستند این پدر و مادر که 5 دختر و یک پسر داشته از ترس این پسر نمیتوانند او را نهی از منکر کنند چون با پرخاشگری یا تهدید و شکستن وسایل منزل مواجه می شوند این پسر 34 ساله مجرد علی رغم تذکر و توصیه در خصوص رعایت ادب و ازدواج متاسفانه با پدر و مادر خود با لحن تند برخورد می نماید هرچند ما به پدر و مادر ایشان تذکر دادیم که خود باید در این خصوص اقدام کنند منتها از ترس از جان و آبرو قبول نمی کنند.
خواهشمندم در این خصوص راهنمایی کنید آیا این شخص را نفرین کنیم ؟
آیا راه حلی وجود دارد برای این مشکل اگر هست چیست آیا با قطع صله رحم درست میشه ؟
کارشناس بحث : استاد
بسیار به نیکی به پدر و مادر سفارش شده
اما بعضاً یا در کلمات بزرگان است که آن شیوه ها پاسخگوی خانواده های ما و
امروزی نیست و یا متعلّق به صدر اسلام است که بسیار از ما دور است.
ما در اینجا به دنبال اهمیت نیستیم
ما در اینجا به دنبال مصداقیم
ما در اینجا به دنبال احادیث نیستیم
ما در اینجا به دنبال ابزار محبّتیم
-----------------------------------------------
اگه پدر و مادر کسی از بچه اش ناراضی باشه و بگه هر کاری برای تو کردم همه حرامت دعای بدی در حق بچه اش بکنه و .....
حالا انسان چگونه باید رضایت والدینش رو بگیره ؟
مرجع تقلیدم ایت الله مکارم
سلام . اگر مردی همسرش رو چندین بار به قتل تهدید کنه و سابقه ی فراوانی هم در ضرب و شتم شدید همسر و فرزندانش داشته باشه ، وظیفه ی فرزندان بعد از شنیدن این تهدیدات چی هست؟
چیکار میشه کرد که به تقوا نزدیک تر باشه؟
لازم به ذکر هست که پدر از نظر روانی نا متعادل و از نظر ذهنی غیرمنطقی و دیکتاتور هست و هر چیز عادی ای بدون دلیل بهانه ای برای تحریکش هست.